Tech Lolz: Laptopurile sunt niște ciudățenii de la Mama Tehnologie!

Încerc să înțeleg de ce oamenii sunt încă uimiți, îngrijorați sau chiar speriați de laptopuri și de folosirea lor. De ce ți-ai cumpăra un laptop doar ca să îl folosești pe post de desktop? Nu credeam că laptopurile sunt așa de OZN pentru mulți oameni. Pentru astăzi, mă gândeam să coborâm laptopurile de pe piedestal și să le vedeți pentru ceea ce sunt. Permiteți-vă să vă bucurați de toate avantajele unui laptop și să vă dați seama când nu aveți nevoie de unul. Haideți să spargem gheața.

Laptopul - Este oare prietenul tău cel mai bun?

Mă simt ciudat că trebuie să explic asta, dar fie. Va fi un articol despre cunosțiintele minime legate de un laptop pe care oricine trebuie să le posede.

Laptopul poate fi prietenul tău cel mai bun. Eu merg pe premiza că tabletele sunt prietenii cei mai buni dar laptopurile sunt pe locul 2. Hai să vedem ce a inspirat tema de azi - utilizatorul
goldpseudo a întâlnit următoarea situație:

"M-am contrazis cu un prieten despre cum se folosește un laptop cât timp este în uz. Cât timp era pornit, l-am ridicat într-un unghi de 45 de grade pe masă pentru a vedea porturile de pe-o parte și apoi din nou pe cealaltă parte. El s-a panicat și mi-a zis că un laptop nu trebuie folosit în altă stare decât orizontală și că așa o să distrug hard discul.
L-am contrazis cu ideea că din moment ce laptopurile sunt făcute pentru portabilitate, dacă îl înclini fără să îl zgudui nu are ce să se întâmple fiind în parametrii normali pentru orice tip de laptop.
Pe scurt, acum nu mai am voie să îi ating Toughbook-ul.
Dar întrebarea mea este: Care sunt regulile de bază care trebuie respectate când folosești un laptop pentru a nu îi cauza nicio pagubă?"

Poate că unii dintre voi privesc un laptop ca pe Prințesa Aurora din Frumoasa Adormită - foarte frumos, foarte fragil și se poate "€œopri" din funcționare oricând, din cauza unui incident minor. Ei bine, nu este cazul. Dacă vreți să comparați laptopul cu o prințesă Disney mai bine îl comparați cu Mulan.

Sunt niște mici luptători capabili de mult mai mult decât să stea acolo cuminței și să arate drăguț. Îi subestimați grav. Sau, cel puțin prietenul lui goldpseudo îi subestimează.

Și cum poți spune că un laptop trebuie musai să stea orizontal? Păi și când îl cari cum o faci? Pe cap? Îmi pare rău, dar afirmația asta este mult prea greșită! Nu am să tolerez așa ceva la ora mea! :) Și, mai presus de toate, numele laptopului chiar nu îi dă nicio idee? Cei de la Panasonic nu puteau găsi un nume mai clar ca Toughbook. Englezescul "tough" înseamnă puternic/dur deci... e deja destul de clar.

În plus, laptopurile promovează ideea de portabilitate. Și prin portabilitate nu mă refer că zboară orizontal din punctul A în punctul B. Sunt cărate, în genți speciale, vertical de către cei care le dețin. Și prin genți speciale nu mă refer la genți Dolce & Gabbana sau Gucci, ci genți create astfel încât laptopul să fie cât-de-cât protejat. Nu îl trântiți într-o geantă care se potrivește cu ținuta pentru că o să îți ardă o gaură în geanta aia când se strică hardul și trebuie să îl înlocuiești.

Hai să vedem ce are de spus Internetul cu privire la asta. Utilizatorul phoshi pune lucrurile puțin în perspectivă :

"Poți să îi spui prietenului tău că Toughbook-ul lui poate supraviețui unui mic atac cu arme nucleare așa că înclinatul lui pe-o parte nu prea e o așa mare brânză "

Îți mulțumesc phoshi! Nu cred că puteam să o zic mai bine.

William Hilsum împarte cu noi următoarea informație:

"Are un Toughbook și vrea să îl folosească doar pe orizontală? Știe că astea pot fi folosite și sub apă (testat o dată!) sau într-o saună?
Oricum, dacă pe vremuri alergai și foloseai un CD player portabil, îl mai auzea că sareaa€. Hardurile mai vechi aveau problema asta dar sincer nu m-am mai întâlnit cu ea de ani - majoritatea sunt notate cu o anumită notă G-Force și cât timp nu le zgudui excesiv, nu văd vreo problemă.
În prezent, unele harduri de laptop mai avansate au și un sistem automat de oprire când ajung la anumite nivele de G-Force (Cred că cele de la Seagate care se termină în AS).
Oricum de multe ori îl mișc pe al meu cum ai făcut-o și tu cu al prietenului tău și nu am avut vreodată o problemă. "

Dragă Prieten al lui Goldpseudoa,
Tu trăiai cu impresia că producătorii de laptopuri trântesc toate componentele sub carcasă, o închid și Dumnezeu cu mila?
Nu așa funcționează toată treaba asta cu tehnologia…

Urăsc logica. O urăsc pentru că există și pentru că sunt foarte puțini dintre noi care o folosesc. E fix ca la orele de Logică. Dacă toate vulpile sunt portocalii și toate vulpile sunt animale atunci toate animalele sunt portocalii?

Will Eddins ne învață că :

"Nu văd de ce te-ai îngrijora. Hardurile pot opera în orice mod în ziua de azi și singurele lucruri de care ar trebui să te îngrijoreze sunt zdrăngănelile puternice și căderile în liber.
Pentru a nu cauza probleme în cazul căderilor libere, majoritatea laptopurilor au un fel de accelerometru pentru a opri hardul."

Aș vrea să te contrazic!

Nu văd nimic în neregulă cu căderea în liber. Nu văd de ce asta ar afecta laptopul sau hardul de altfel. Singura problemă pe care o văd ar fi partea că, la un moment dat, se mai termină și căderea asta și dă de ceva solid. Acolo nu îl văd bine. Dacă ar putea să cadă la infinit, un laptop tot ar funcționa.

Înapoi la treabă

Lucrul de care vreau să mă asigur că l-ați înțeles este că laptopurile sunt mai rezistente decât par. Numai eu știu de câte ori mi-a scăpat al meu și sărmanul nu e cine știe ce laptop performant cu tot felul de accelerometre , șamd. E un amărât. Și, de fapt, nici măcar nu l-am scăpat eu. L-a târât pisica prin casă în frenezia ei, așa că nu e vina mea.

În plus, înainte să îmi iau prima tabletă îmi căram laptopul ăla peste tot după mine. Și uite că nu s-a "tlicat".

Cu toate astea, azi prefer tableta oriunde mă duc pentru simplul fapt că mi se pare mult mai portabilă decât un laptop, atât ca greutate cât și ca timp de operare. Din când în când, în momente când am nevoie de o procesare mai rapidă, o să car laptopul care poate să îmi dea acea putere de procesare pe care tabletă nu este încă în stare să o facă.

Așa că lucrurile făcute rapid în mișcare sunt făcute fix pe un laptop.

Te gândești să îți iei un nou calculator și nu știi ce tip? Testul meu foarte simplu te va ajuta.

  • Pentru ce ai nevoie de calculatorul ăsta?
  1. Trebuie să fie portabil, fiindcă mă mișc mult
  2. Nu intenționez să îl scot din casă dar vreau să fie drăguț așa că aș plăti mai mult pentru aspect decât pentru funcții
  3. JOCUUUURI

Dacă ai ales 1, atunci ai nevoie de un laptop/tabletă; dacă ai ales 2) atunci poate ar trebui să te îndrepți spre un calculator All-In-One și dacă ai ales 3) … XBox/PS4/desktop PC sau orice vrei tu. Ai de unde alege.

Concluzie

Mi-aș dori ca totul să fie ușor dar dacă toată lumea ar înțelege partea asta de calculatoare aș rămâne atât fără loc de muncă cât și fără hobby așa că vreau să vă mulțumesc pentru asta și să vă spun cât vă apreciez. Știu că metodele mele sunt... neconvenționale. Dacă aveți nevoie de mărturii asupra succesului meu, vă voi pune în legătură cu părinții mei care acum nu doar că știu să se joace Solitaire, dar sunt ași în navigarea pe internet.

Deci care este micul vostru secret? Care e acel lucru pe care nu îl știți și acum vă e mult prea jenă să întrebați ce înseamnă? Uite șansa voastră. Nimeni de aici nu vă judecă, cu excepția mea, dar cred că e un preț ce poate fi plătit. Folosiți secțiunea de comentarii de mai jos și puneți întrebarea aia jenantă despre calculatoare. Niciodată nu e prea târziu!