Tech Lolz: Muzică recomandată tocilarilor, dar nu numai

Salutare dragi cetățeni digitali. În primul rând trebuie să îmi cer iertare pentru absența mea îndelungată din peisaj. Dar vremurile au fost grele, eram în urmă cu toate serialele și am spus că așa nu se mai poate! Și mi-am luat o lună sabatică. Glumesc, doar am avut mult de lucru. Dar acum m-am întors și începem din nou ușurel, cătinel să nu ne obosim, că doar ce vine vacanța de Paste. De-a lungul timpului, dacă m-a plăcut lumea pentru ceva în afară de simțul meu fabulos al umorului, m-a plăcut pentru răbdarea mea infinită de a săpa prin tenebrele YouTube-ului după cele mai dubioase melodii și clipuri cu putință. După un timp, pentru că adunam foarte multe, sindromul meu obsesiv compulsiv a spus: hei prietene, stai așa, ce e cu Black Friday-ul ăsta de muzică aici, hai să facem ordine, așa că am început să le organizez în playlist-uri. Și azi vreau să împărtășesc cu voi muzică. Nu neapărat pentru tocilari, dar ceva să placă la toată lumea.

Ce vrei să spui, Cannibal Corpse e muzică de supă?

Dincolo de playlist-urile pentru petreceri de zi, pentru petreceri de noapte, pentru cina cu părinții, pentru oamenii ăia pe care nu prea îi suporți, dar sunt în gașcă și trebuie să îi chemi și pe ei, muzică pentru când vine proprietarul să ia chiria, muzică pentru sexy-time, muzică pentru și-mai-sexy-time și tot așa. Și pentru că foarte mulți dintre prietenii mei sunt calculatoriști, evident am muzică și pentru ei. Înainte să vă fac trei recomandări, vreau să vă rog, pe această cale, să mai lăsați link-uri cu ce mai ascultați voi dubios, că am cam rămas pe uscat lately. Mă bazez pe voi. Fără clipuri cu pitici, vă rog.

A. Muzică pentru temele din facultate

Serios. Cum de încă mai facem asta. Am făcut teme în școala primară, în gimnaziu (mai folosește cineva cuvântul gimnaziu?), în liceu, de ce mai facem și la facultate? Nu era opțională facultatea, de ce e așa de complicată atunci? Dar până nu se schimbă treaba asta, trebuie să le faci. Așa că am găsit o melodie numai bună pentru așa ceva. Practic ai nevoie de o piesă care să fie veselă, dar enervantă, la care să nu știi versurile ca să nu cânți odată cu ea, dar atât de nasoală încât să te doară urechile de la ea. Și strategia e să îi dai drumul pe repeat și să nu te oprești din ascultat până nu ai terminat temele. Pfua, știi ce repede rezolvi?

B. Muzică pentru când vine mama în vizită

OK, să recunoaștem, unele dintre playlist-urile voastre încep cu Five Finger Death Punch și se termină cu Dimmu Borgir. Dar când vine mama, e vremea pentru Celine Dion. Pentru că nu vrei ca mama ta să creadă că ți-ai vândut sufletul și primul născut diavolului, nu? Așa că am găsit playlist-ul perfect pentru asta. Nu trebuie să asculți cum se scufundă Titanicul, pune ceva fără versuri, dar la fel de rău ca Celine Dion. Asta:

C. Muzică pentru (acele rare) momente când vine ea pe la tine

Nu se întâmplă des, știu, dar trebuie să fiți pregătiți. Dacă fata vine pe la voi (de bunăvoie, nu cu japca) nu puneți coloana sonoră de la Mario Kart, că singurul lucru care se va întâmpla va fi ca ea să își mai pună încă un rând de haine pe ea. Încercați ceva proaspăt, dar nu prea în vogă, ceva mainstream, dar nu chiar Radio Zu, ceva lent, dar nu cu efect de lidocaină. Și ceva care să spună ”sunt sensibil, dar pot să îți duc și gunoiul cu o singură mână”. Ceva cam așa:

Concluzie

E OK să ai plăceri vinovate când vine vorba de muzică. Sper să îmi scrieți ce ascultați voi în anumite momente. Și aș vrea să îmi spuneți dacă mai vreți și alte insight-uri din adâncurile canalului meu de YouTube. Azzurro nu e singurel acolo. Și chiar am ceva pentru orice moment din viața asta. Inclusiv pentru momentul în care îți smulgi fire răzlețe de păr din nas. Ia încercați voi să faceți treaba asta absolut dezgustătoare pe Die Antwoord - I Fink U Freaky. Vă veți simți mult mai bine cu voi înșivă.