Tech Lolz: Oare calculatoarele visează când sunt în stare de standby?

Salutare tuturor! În episodul de astăzi vom vorbi despre lipsa somnului la calculatoare, despre cele mai rele coșmaruri ale lor cât și despre visele umede pe care le au. Ce se întâmplă, de fapt, când le oprim, sau le punem în stare de repaus ori în stare de hibernare? Până la urmă, orice și oricine visează, nu? Canapelele visează la un dos mai mic imprimat în ele, frigiderele visează la acea curățenie pe care ați tot amânat-o și pisicile visează la dominația globală. Dar ce visează calculatoarele și, mult mai important, când visează?

Cântă-mi un cântecel ca să adorm

Am avut fericitul incident de a da peste această discuție într-un forum zilele trecute și m-am gândit că ar fi un episod bun pentru săptămâna asta: Oare calculatoarele visează sând sunt în stare de standby?.

Cine a zis că nu există întrebări proaste, clar nu a lucrat în era internetului din moment ce săptămână după săptămână vă arăt cât de "creative" pot fi unele întrebări. Cu toate astea, cred că de fiecare dată putem învăța ceva din ele. Hai să vedem lecția de azi.

Sven Richardson este marele autor al întrebării de azi :

"Oare calculatoarele visează când sunt în stare de standby?"

În ciuda opiniei publice, vă voi strica copilăria și vă voi spune că nu există calculatoare care să viseze. Totuși, le place să viseze cu ochii deschiși. Știți că, în cursul zilei, când le dați puțină pace, apare un vis pe ecran. Unii îi spun economizor de ecran și prin unii mă refer la Microsoft. De exemplu, iarna, majoritatea calculatoarelor visează la un șemineu în care arde focul și un pom de Crăciun decorat, căruia îi pâlpâie luminițele. Sau dacă ești fotograf, calculatorul tău poate visa cu ochii deschiși la toate pozele pe care le-ai făcut. Mi se pare foarte drăguț, nu credeți? Dacă nu știați de funcția de economizor de ecran, citiți articolul ăsta: Întrebări simple: Ce sunt Screensaver-ele (sau Economizoarele de Ecran)?.

Windows 95: Screen Saver

Hai să aruncăm o privire la secțiunea de comentarii din forum și să alegem "€œla creme de la creme", după cum spun "franțuzii".

steve a dat un răspuns pe seama unei asemenea întrebări:

"Nu în starea de Standby, ci în starea de repaus".

Are sens, nu?

O altă adăugare la comentariul de mai sus vine de la chloe:

"Nu în stare de Standby. În stare de repaus calculatoarele visează la toate jocurile pe care le vei juca pe ele. Iar în hibernare, se gândesc doar la cum să treacă de iarna grea."

Cred că, atunci când dorm, toate calculatorele se gândesc la Watch Dogs sau poate pentru noi fetele la Sims, GTA, Assassins Creed, șamd. Sunt jocuri bune pe care, ca un calculator, probabil de abia aștepți să le rulezi.

A, și să nu uităm de somnul de frumusețe. Da, calculatoarele au nevoie de asta. În timpul somnului de frumusețe, omuleți mici intră în carcasă și îl curăță puțin până devine iar strălucitor la circuite. Oricum noi nu vedem nimic din afară și dacă ți-ai vărsat băuturile pe tastatură, tot lipicioasă o să fie. Apropo, pot să vă ajut cu asta: Tech Lolz: Pot folosi vodka ca să îmi curăț tastatura?.

Întorcăndu-ne la treaba noastră, mașinăriile, în general, preferă să adopte mottoul: "somnul este pentru cei slabi". Așa că haideți să încercam să scoatem niște informații folositoare din tot haosul ăsta și să ne vedem de treburile noastre mai departe.

Oprire vs. repaus vs. hibernare

It's That Time!
În cazul ăsta, de obicei oamenii se împart în două mari categorii:

  1. Oameni care își opresc calculatoarele de tot, destul de des, pentru a evita o factură "€œimensă" la curent sau vreun incediu;
  2. Oamenii care își mai amintesc să oprească calculatoarele la câțiva ani, dacă și atunci.

Acum, vă rog să fiți sinceri cu mine: în care dintre cele două tipare de mai sus vă încadrați? Ne e tuturor destul de clar că ambele stereotipuri sunt destul de exagerate dar au un sâmbure de adevăr în ele.
În primul rând, dacă lași un calculator să meargă pentru mai mult timp, crede-ți-mă că nu va cauza pagubă la ENEL și nici nu vă va aduce pompierii la ușă. Și, de asemenea, calculatoarele mai au nevoie și de puțin timp din când în când să se răcească. Deci sincer, nu văd niciun câștig de nicio parte.
Probabil și din această cauză, Microsoft a implementat stadiile de repaus și de hibernare. Chiar dacă stadiul de hibernare nu se găsește la toate calculatoarele, cel de repaus este disponibil negreșit. Cu toate astea, nu mulți oameni folosesc aceste funcții cu scopul pentru care au fost create.

Haideți să vi le explic puțin ca să știm cu ce se mănâncă pe viitor:

În ciuda numelui, stadiul de repaus nu înseamnă că, calculatorul o să își ia păturica favorită și o să se trântească în pat. Stadiul de repaus va folosi foarte puțin din resursele calculatorului pentru a-l ține într-un stadiu de funcționare minimal, pentru a porni exact așa cum l-ați lăsat când i-ați dat să între în repaus. Funcția asta este destul de "șmecheră" din moment ce permite calculatorului să pornească foarte rapid și să revină la stadiul exact în care l-ați lăsat.

S-ar putea să vă dea prin minte că "Ei bine, asta nu-i de mine, am o bateria proastă la laptop și sigur moare și eu pierd tot la ce am lucrat". Păi nu prea aveți dreptate, dar nici nu greșiți. Dacă aveți o baterie proastă la laptop care nu ține nici măcar cât să schimbați priza, funcția de repaus ar putea să o epuizeze de tot. Totuși, Windows este destul de deștept cât să își dea seama că bateria o să cedeze și să salveze tot înainte să apuce să facă asta.

Deci, când puteți alege stadiul de repaus? Păi, în principiu, oricând luați o pauză de la calculator și nu vreți să îl lăsați pornit. Sau puteți să vă gândiți, pentru voi, că îi dați o șansă de calmare și lui, sau orice vreți voi care să vă facă să vă simțiți mai bine în legătură cu faptul că l-ați pus în repaus. Oricum am întoarce povestea, stadiul de repaus este foarte practic iar eu personal îl folosesc zilnic. În fiecare seară pun calculatorul în repaus și dimineață pornește imediat și eu îmi reiau munca de unde am lăsat-o seara.

Dar cum rămâne cu stadiul de hibernare? Nu înseamnă că atunci când îi dați hibernare nu vă mai vedeți calculatorul până în primăvară. Dar totuși vă duce cu gândul la ceva de durată de timp, nu?

Ei bine, nu găsiți funcția asta pe toate calculatorele. Ea se găsește mai mult pe laptopuri. Ce face hibernarea în plus față de repaus? Folosește și mai puține resurse fiind creată expres pentru laptopuri pentru a le asigura o funcționare mai lungă pe ciclul bateriei. Ceea ce înseamnă că folosește și mai puțină baterie decât modul de repaus dar nu pornește la fel de repede ca acesta, ci durează ceva mai mult. Așa că în cazul ăsta, vă întreb, nu ar fi mai eficace să îl oprim de tot?

Modul de oprire, spre deosebire de celelalte două nu folosește deloc curent. Cred că oamenii devotați naturii și energiei îl aplaudă acum pe Bill Gates. Dar pe de altă parte, nu salvează locul în care rămâneți cu munca și închide tot. Când îl porniți e ca un nou început de fiecare dată. Seamănă puțin cu centrele de reabilitare, pare-mi-se.

Deci, în oricare din cele două tipuri de oameni de mai sus vă aflați, vă rog să știți că este un compromis pentru toți. Vă sugerez să începeți să folosiți aceste funcții cum trebuie și să îi mai dați pace calculatorului.

Concluzie

În teorie, știți ce ați putea folosi acum pentru a fi cât se poate de practici și economi. Aș vrea să știu totuși, câți dintre voi folosiți funcțiilea astea? Și s-a gândit vreodată vreunul din voi cum că și calculatoarele pot visa? Despre ce credeți că visează? Hai să păstrăm această conversație cât de cât decentă. :) Dați-mi de știre în secțiunea de comentarii de mai jos.