Tech Lolz: Povestea de groază a anului - Fantomele trecute ale pictogramelor

S-ar putea ca unii dintre voi să nu înțeleagă despre ce este vorba în acest articol pentru că nu au întâlnit această situație până acum. Și asta e bine. Acest articol face referire, în mare, la persoanele care ÎNCĂ folosesc Windows Vista sau Windows XP, pentru că voi sunteți cei care nu vreți să lăsați trecutul în urmă sub nicio formă. Haideți să vă zic eu ceva despre Windows Vista: Dacă Bill Gates ar avea un dolar pentru dățile în care Vista a crăpat, ar fi milia... Stai, este deja! Sper că asta să vă deschidă ochii câtuși de puțin. Întorcăndu-ne la articol, acesta este despre cum exorcizăm calculatorul care încă rulează Windows Vista sau Windows XP. Sau poate că nu:) Dacă aveți probleme cu inimă, mai bine nu mai citiți mai departe!

Boo!

Cu Halloween-ul la colțul străzii, o poveste de groază puțin mai tehnică este exact ce avem nevoie. Deci închideți lumina, trageți jaluzelele și citiți acest articol. Prietenul nostru , Kenneth Cochran ne va povesti ceva terifiant:

"O dată la două săptămâni (sau aproximativ undeva pe acolo), sunt vizitat de fantomele iconițelor trecute, de mult plecate dintre noi. Acestea își fac apariția pentru câteva momente, după ce mă loghez și apoi dispar. Probabil se întorc în vidul din care au venit.
Am investigat istoria lor și nu am găsit niciun indiciu din moment ce continuă să mă bântuie. Am căutat un exorcist dar cei pe care i-am găsit erau specializați pe spirite umane sau demoni. Nici măcar unul nu avea experiența necesară pentru strigoi digitali.
Poate dacă mă rog la Sf. Ioan, sistemul Vista se mai potolește.
Sunteți de acord?"

ghost (4)

Nu știu despre voi, dar eu chiar m-am speriat. Am probleme cu fantomele sau strigoii și chiar cred că sunt ele există. Este posibil ca din cauza tuturor întâmplărilor ciudate care mi s-au întâmplat de-a lungul anilor să fiu așa de paranoică când vine vorba de fantome.

Hai să vă dau un exemplu de când aveam eu 16 ani: aveam un calculator și ghiciți ce? Noaptea, în jurul orei 3 pornea din neant și se deschidea tăvița de la CD-ROM, după care se închidea. Sunt sigură că sunt explicații logice pentru asta (??) dar, după mine, cea mai normală explicație este una singură: "FANTOME!" Și mă îndoiesc că poate cineva să îmi schimbe mentalitatea.

Din acest motiv voi trata acest articol cu cea mai mare delicatețe, pentru a nu deranja vreun spirit uitat din programele dezinstalate de pe calculatorul actual. Chiar nu îmi permit dușmani noi în acest moment.

Hai să luăm câteva momente să ascultăm învățăturile cunoscătorilor - Lese Majeste este un fel de decan din serialul Supernatural, vă jur:

"Se spune că iconițele care au parte de o ștergere violentă nu pot trece în viața de după deoarece nu au pace sufletească. Așa că, în schimb, ele cutreieră desktopul și bântuie pe cei vii.
Singurul mod de a scăpa de strigoii digitali este să potolim aparițiile pe 32 de biți printr-un script Pearl de sacrificiu în timp ce reciți ultimele 24 de cifre din Pi. Dacă nu ești în stare să faci acest ritual, atunci aș sugera să îl nimicești cu User Profile Hive Cleanup Service (UPHClean).
Nu știu dacă asta e problema ta, dar fără alte detalii (pentru ce sunt iconițele? documente, programe, fișiere temporare, fișiere de sistem? le-ai căutat pe hard? etc.), este destul de greu să știm care e problema. Dar sper că o poți rezolva pentru că acele iconițe să își găsească într-un final liniștea sufletească în marele Coș de Reciclare din cer."

Tipul ăsta poate să scrie cu ochii închiși Ghidul pentru To(n)ți despre Cum să scapi de spiritele rele din calculator. Va fi un best-seller.

Și îl poate lua pe Tom Wijsma ca și co-autor:

"Dacă reușim să potolim locomoția acestui mare calculator prin executatea unui sacrificiu în script Pearl în timp ce recitam ultimele 24 de cifre din Pi, poate așa reușim să stimulăm strigoii digitali ai iconițelor să rămână liniștiți pe desktop pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă curățăm praful din părțile unde ei sunt în prezent, e posibil ca ei să migreze spre alte locuri. [...]"

Exorcismul lui Windows Vista

Vreți părerea mea personală despre asta? Nimicește-l cu apa sfințită și dă-i foc micului monstruleț. Nu uita să adaugi sare! E un mic truc pe care l-am învățat din serialul Supranatural. Mă uit la el în principiu pentru tipii drăguți, muzica rock și mașinile superbe, dar aparent are și alte efecte pozitive.

Supernatural

Cred că acum ar fi momentul când ar trebui să vină și sfatul pe bune. Și e chiar super simplu și nu poate fi simplificat mai mult de atât. E posedat! Nu ai ce face! Cheamă preotul, sună-ți mama, pentru că viața așa cum o știai tu, s-a terminat. Cel puțin, partea bună e că de Halloween ai cum să îți sperii invitații. Doar îi pui în fața calculatorului.

O altă idee vine de la unicul Tom Wijsma:

"Vreau să împiedic fantoma iconițelor să îmi mai bântuie monitorul, așa că nu las nicio iconiță vizibilă.
Folosește-ți mausul ăla păros și închide toate ferestrele deschise, apoi deschide un meniu. De acolo poți folosi miraculosul "Vizualizare" pentru a dezactiva "Afisarea pictogramelor de pe desktop"!
Sper că această săgețică albastră să te ghideze într-acolo…"

Concluzie

Chiar nu contează cui te rogi, în orice caz nu prea este de bine. Fie că te rogi la Sf Ioan sau la Sf Așteaptă, dacă nu-ți aduci un preot pentru un ritual de exoricizare, nu te văd bine. Îmi pare rău să vă dezamăgesc și că nu vă dau o altă soluție dar viața e cu bune și cu rele. Aceasta este doar o povestioară de groază și nu un articol educațional. Mai avem și din alea. Deci, dacă ai problemele descrise în acest articol, dați-mi de știre în secțiunea de comentarii de mai jos și vă pun în legătură cu preotul meu. :)