Tech Lolz: E timpul să ne spălăm lucrurile, fie ele digitale sau nu

În viața mea am spălat multe lucruri și nu vreau să aud nicio glumă misogină pe subiectul ăsta. :) Cu toate astea, niciodată nu am reușit să spăl doar ce mi-am pus în minte că am de spălat. De ce? Simplu, pentru că niciodată nu verific buzunarele și conținutul lor. Sincer, găsesc căutatul buzunarelor cel mai inutil lucru din întreg procesul de spălare, în special în țara noastră. Banii românești sunt din plastic, așa că o spălare bună mai curăță mizeria de pe ei, prezervativele sunt din cauciuc și oricum sunt într-un ambalaj, șervețelele... ei bine, cine mai ține șervețele folosite în buzunar? Și pentru aceste mici motive, nu găsesc util să îmi verific buzunarele înainte să arunc pantalonii în mașina de spălat. Și nu regret nimic! Acestea fiind zise, totuși nu știu cum aș reacționa dacă mi s-ar întâmpla pățania din episodul de azi. Hai să vedem despre ce e vorba:

E ziua de spălat rufele!

Mi-e dor să locuiesc acasă cu ai mei. Nu există o zi de spălat rufe. De fapt, sigur există dar acest fapt nu prea mă interesa întrucât, ca prin minune, tot timpul aveam hainele curate. Așa că în primul rând, mulțumesc mami!

În al doilea rând, lecția de azi se concentrează asupra lucrurilor care nu au ce căuta într-o mașină de spălat. Adică lucruri cum ar fi cheile, portofelul, demnitatea fiecăruia sau, după cum o să vedeți, un stick de memorie USB. Utilizatorul user95156 a avut următoarea situație::

"Din greșeală, mi-am lăsat stickul USB în haine, care au fost puse la spălat. Erau colorate deci s-a folosit apă fierbinte.
Stickul a supraviețuit miraculos și era și foarte curat. Toate datele erau accesibile și nu văd nicio pagubă la el.
Risc să am pierderi de date de-a lungul timpului din cauza faptului că l-am spălat sau nu este niciun risc adițional, acum că văd că stickul pare să fie ok? "

Dacă curățenia absolută se pune ca pagubă, o să aveți parte de o surpriză pentru că băiețașul ăsta de stick USB este acum curat lună.

LEGO USB flash drive

Din moment ce trăim în secolul 21, oferiți-mi plăcerea de a vă spune că ideea de stick de memorie USB rezistent la apă nu mai este un mit. Cel mai probabil telefonul vostru este deja rezistent la apă așa că de ce nu investiți și într-un spațiu de stocare la fel de rezistent la aceeași apă? E posibil să exagerez având în vedere că am văzut destul de recent filmul Noe (Destul de târziu, știu), așa că ideea cu foarte multă apă îmi este adânc înfiripată în minte.

Ah, știți care este cel mai bun spațiu de stocare rezistent la apă? Cloud-ul bineînțeles. Oricare cloud, doar alegeți unul.

În orice caz, să trecem cu vederea bolboroseala mea continuă și haideți să vedem ideile internetului:

Utilizatorul krumelur știe ceva ce nu vrea să împărtășească și cu noi :

"Doar din pură curiozitate: De ce temperatură ai nevoie pentru a omorî virușii ? [...]"

Which Form of Malware is the Most Dangerous?

Îmi place tipul. Să fierbi virușii... auzi la el. Oamenii și imaginațiile lor mă fac să mă trezesc în fiecare dimineață!

Unii dintre voi poate că au auzit de metoda orezului. Când vreun dispozitiv se udă, îl puneți într-un bol de orez crud care, se presupune, că absoarbe toată umezeala din el. Nu am testat această teorie întrucât încerc să îmi păstrez toate dispozitivele pe cât de uscate se poate.

Cu toate astea, dacă nu înțelegeți exact această metodă, ea poate avea niște rezultate dezastruoase. Să-l luăm spre exemplu pe Ben Brocka:

"Deci gătesc stickul cu orezul, nu?

Da, clar! Îl pui la foc mic pentru 20 minute și o să ai parte de cea mai bună porție de orez pe care ai mâncat-o în viața ta! Nu uita totuși să ai la îndemână niște scobitori pentru tranzistorii sau microcircuitele rămase între dinți.

Se pare că Polunomial și cu mine suntem pe aceeași lungime de undă:

"Vroiam să întreb cine mama naibii se gândește să usuce telefonul în cuptorul cu microunde, când mi-am amintit că pe manualul laptopului mei scria: "€œNu îl folosiți în cuptor."

Picard /facepalm

Cum se face!

De două săptămâni nu prea v-am mai dat sfaturi folositoare pentru că articolele în cauză nu cereau așa ceva. Pentru ăsta, în schimb, pot să vă dau câteva.

Haimg m-a ajutat, bineînțeles:

"Marea primejdie este coroziunea. Chiar dacă ai uscat tu stickul cât de bine ai putut, ceva apă tot a rămas în el sub niște componente. Din acest motiv, până la urmă, stickul va ceda.
Deci, după părerea mea, ce poți să faci ar fi așa:

  • Faceți o copie de siguranță a stickului.
  • Dezasamblează stickul și curăță circuitele cu spirt. Acest lucru va dispersa apa rămasă în el.
  • Usucă-l bine (O săptămână sau ceva de genul, într-un spațiu uscat ar fi de ajuns)
  • Nu îl folosi niciodată cu ceva ce nu vrei să pierzi."

Trebuie să rețineți că inamicul numărul 1, coroziunea este un rău îndepărtat. Se poate că stickul funcționează bine acum și mai e și curat pe deasupra, dar cu timpul, va ceda. Tot timpul se ajunge acolo indiferent de câte măsuri de precauție îți iei. Ah, sau mai ajung "împrumutate" pe la prieteni. Acestea sunt singurele sfârșituri plauzibile pentru un stick de memorie USB.

Concluzie

E destul de simplu: verificați-vă buzunarele înainte să aruncați ceva în mașina de spălat. Dar, dacă sunteți ca mine, cel mai probabil veți uita, moment în care acest articol devine o binecuvântare.
Care e cel mai "€œprețios" lucru pe care l-ați spălat din greșeală? Poate să fie digital sau non-digital, dacă e cu adevărat amuzant. Dacă nu, să ne rezumăm la lucruri digitale. Puteți să ne dați de știre în secțiunea de comentarii de mai jos. Vă pup!