Tech Lolz: Tu ce preferi? Să inhalezi ori să sufli?

Se spune că îți captezi cititorii în primele 2 propoziții ale articolului. Deși știu că ceea ce urmează să vă spun probabil vă va face să părăsiți articolul, țin totuși să vă informez că acest articol nu este legat în niciun fel de preferințele sexuale ori etnobotanice ale oamenilor. :) Dacă erai în căutare de complet altceva și ai dat peste acest articol, îmi pare rău că Google nu a fost în stare să te ducă unde vrei și poate asta te va face să folosești motor de căutare mai bun, atunci când cauți materiale pentru adulți. În acest episod Tech Lolz vom dezbate care dintre acțiunile de a inhala sau sufla praful din calculator este mai eficace.

Să ne abținem de la comentarii indecente, zic

Știu că titlul articolului poate fi puțin înșelător dar cui nu îi place o chicoteală bună? Eu sunt fana lor numărul 1. Dar hai să citim despre ce e vorba în discuția de azi, începută de Amanda: Ce-i mai bine în cazul prafului? Să sugi/inhalezi ori să sufli?. Ea ne povestește următoarele:

"Tipul de la magazinul local de calculatoare mi-a zis că e mai bine să folosesc mai degrabă un mic suflător de frunze pentru a scăpa de praful din calculator decât un mic aspirator portabil. De ce? Din ce am înțeles, ventilatorul se poate strica dacă se "€œînvarte prea repede", dar îmi imaginez că asta e o problemă indiferent de metoda pe care o aplici. Îmi imaginez că ambele dispozitive ar genera o mică cantitate de energie statică care se va descărcă în circuite așa că nu văd cum una ar fi mai sigură decât cealaltă. "

Dragă Amanda, ca de la o fată la alta, aș vrea să îți sugerez să nu mai folosești vreodată asemenea titlu într-o comunitate majoritar compusă din bărbați. Dacă mâine te trezești că toată lumea vrea să fie prietenul tău în acea comunitate, sigur sunt impresionați de mintea ta sclipitoare.

Blow job

Cu toate astea, dacă aveai nevoie de problemă rezolvată rapid, atunci mânca-ți-ar mama căpșorul ăla deștept pentru că fix cu un titlu ca asta primești atenția dorită.

Bun, să revenim la comentariul Amandei: cine Doamne iartă-mă folosește un suflător de frunze pentru praful din calculator? Păi dacă ai unul bunicel, îți zboară calculatorul cu tot cu praf. E ca și cum ai vrea să umpli un pahar cu apă de la un hidrant de pe stradă. Și cum e băiatul ăla de la magazinul de calculatoare un expert? Au avut o livrare greșită de suflătoare de frunze și acum încearcă să le vândă pe post de aspiratoare de praf cu USB? Hai să vedem ce părere are comunitatea legat de acest topic:

Utilizatorul Nanne spune:

"Nu inhala. Un aspirator va produce o descărcare de electricitate statică, cu multe efecte negative. Cumpără un spray de aer comprimat și folosește-l ca să scoți praful. Într-adevăr, ai grijă să nu ți se învârtă lamelele prea tare, dar ai avea aceeași problemă și cu inhalarea."

În anumite comunități, prima parte a răspunsului lui Nanne ar fi intens dezbătută. Și ultima e doar un sfat general bun. De asemenea, aerul comprimat e alegerea cea mai bună în ceea ce privește suflarea. Cu inhalarea avem o altă situație și vom ajunge la ea puțin mai încolo.

Dar până acolo, utilizatorul boot13 ne-a împărtășit puțin din viața lui:

"Eu clar prefer inhalarea, pentru că e mult mai eficace. Cu toate astea, e destul de murdar și nu își are rostul dacă sunteți între 4 pereți. Dacă nu puteți să vă mutați afară pentru suflare, mai bine folosiți un aspirator. Puteți cumpăra aspiratoare cu încărcare statică neutră și care au și accesorii special concepute pentru astfel de întrebuințări. "

Dillon O'Niel Nettles

Trebuie să înțelegem din experiența de viață a lui boot13 că suflatul se face în natură pe când inhalatul este întotdeauna mai bine făcut între 4 pereți. Bine de știut! :)

Utilizatorul svw pare să fie de accord cu mine:

"Un suflător de frunze? Asta e o glumă, nu? Ați auzit vreodată de aer comprimat? Vine îmbuteliat într-un tub de spray. Și funcționează mai bine când vine vorba de scos praf deoarece aspiratorul nu va reuși să aspire praful care e "€œblocat" de suprafață pentru că nu e destul de puternic. Plus că aceste spray-uri au guri mici care ajung în diferite locuri. "

Dacă ați folosit vreodată aer comprimat în acest sens, știți că face minuni. Din cauza intensității cu care eliberează aerul, acesta ajunge la locul potrivit în momentul potrivit și tu ești un om fericit cu o tastatură/procesor/placă de bază curată. Poate muta praful înțelenit în locurile acelea faimoase, cum ar fi între lamelele ventilatorului sau între taste. Bun rămas drage bețișoare de urechi, dragi bucățele de hârtie și bun venit în "€œLumea Nouă".

Blow Off Duster

Deci, cum ne curățăm calculatorul?

Știu că tind să atac subiectul prafului în calculator destul de des dar sunt 2 mari motive pentru care fac acest lucru:

  1. Sunt mulți oameni care pun întrebări foarte ciudate legate de acest subiect;
  2. Este un aspect destul de important și nu o să îl apreciați până nu o să aveți de furcă cu el cel puțin o dată.

Cu toate astea, în cazul de față, problema pusă e una destul de bună din moment ce există efecte negative reale. Cel puțin, în teorie. Mike ne poate explica tuturor care sunt acestea:

"Eu zic că ține de sensul în care se învârte ventilatorul. Electricitatea are sens al curentului (direcție tehnică: de la + la - sau la pământ). Placa de bază este proiectată să dea ventilatorului putere prin + și să o ia înapoi prin -. Dacă învârtim ventilatorul manual într-o altă direcție, acest lucru face impulsurile electrice să circule în sens opus, cauzând astfel probleme la placa de rețea dacă voltajul este unul mai mare decât pot suporta diodele. "

Aparent acest lucru are un efect asupra plăcii de bază. Nu am auzit de un caz până acum sincer, deși știința din spate are sens. Cu toate astea, dacă închidem calculatorul și nu este electricitate în el, mă gândesc că nu ar trebui să fie pagube.

Eu, personal, prefer suflatul. Și John Gardeniers folosește același concept ca și mine:

"Un aspirator ar fi acceptabil pentru cantități mici de praf, dar altfel, eu folosesc aer comprimat. [...] Pentru a proteja lamelele ventilatorului, le imobilizez în timp ce aspir în ventilator sau foarte aproape de el.
Numai că atunci când folosiți aer comprimat, nu îl țineți prea aproape de calculator. Dați cu el de la 30 cm. Dacă dați de prea aproape, riscați să mișcați multe componente precum plăcuța de memorie RAM sau procesorul".

Să nu uitați că sunt și alte metode să scăpam de praf după cum subsemnata v-a învățat în alte articole:
Tech Lolz: Pot folosi vodkă ca să îmi curăț tastatura? sau Tech Lolz: Fumatul îți poate face calculatorul să duhnească?.

Concluzie

În principiu, nu contează dacă folosești inhalarea sau suflarea cât timp finalul este unul fericit. Și prin asta mă refer la un calculator care funcționează în parametrii normali și liber de praf. Vă jur, oamenii din ziua de azi au cele mai parșive gânduri. Aveți grijă de voi și ne citim săptămâna viitoare!