Test comparativ - Cea mai bună aplicație de securitate pentru Facebook

Toți avem prieteni pe Facebook care fac publice prea multe informații personale ori au avut conturile sparte la un moment dat, și au fost folosite pentru distribuția de spam ori malware. Pentru a nu avea aceleași probleme, o soluție este să folosim aplicații de securitate pentru Facebook. Dar, care este aplicația de securitate cea mai bună? Am testat cele mai populare produse de gen și le-am identificat pe cele care merită utilizate. Aflați mai multe din acest test comparativ.

Testele efectuate & criteriile de evaluare

Am instalat fiecare aplicație în parte, una după cealaltă și am folosit toate caracteristicile oferite utilizatorilor. Am notat orice era neobișnuit la fiecare aplicație, precum și caracteristicile disponibile. Apoi am comparat câteva elemente pe care le consider importante pentru a oferi o bună protecție:

  • Numărul de utilizatori activi - cu cât o aplicație are mai mulți utilizatori, cu atât există mai multe date ce pot ajuta la identificarea de amenințări, mai repede.
  • Scanări automate - o aplicație oferă mai multă securitate dacă este capabilă să scaneze automat, în fundal, activitatea utilizatorului pe Facebook, pentru a oferi avertismente în timp real.
  • Scanări manuale - utilizatorii au facilitatea de a executa scanări manuale atunci când doresc, de câte ori doresc.
  • Avertismente - aplicațiile de securitate trebuie să ofere avertismente utilizatorului, atunci când e cazul, pentru a îi oferi o experiență sigură.
  • Evaluarea confidențialității - o aplicație de securitate poate fi un sfetnic bun în ceea ce privește setările de confidențialitate pentru activitatea pe Facebook.
  • Scanare PC - posibilitatea de a porni o scanare a calculatorului tău, pentru a primi o a doua opinie ori pentru a vedea dacă există o infecție malware.
  • Rezultate pe mail - o soluție care își avertizează utilizatorii în mod proactiv, prin email, atunci când sunt identificate probleme, este extrem de utilă.
  • Statistici - sunt utile pentru a avea o viziune de ansamblu asupra securității și confidențialității activității pe Facebook.
  • Sumar săptămânal - posibilitatea de a publica un sumar săptămânal este utilă pentru unii utilizatori.

Tabelul de mai jos oferă un sumar a ceea ce oferă fiecare soluție de securitate testată de noi.

Acum, haideți să ne uităm în detaliu la fiecare produs testat.

Bitdefender Safego pentru Facebook

Bitdefender a fost prima companie care a lansat un produs de acest gen. Drept urmare, Safego este una din cele mai avansate aplicații de securitate pentru Facebook. Funcționează foarte bine și este o prezență discretă în contul vostru de Facebook. Singura caracteristică lipsă este faptul că nu trimite niciun fel de notificări pe email. Comunică cu utilizatorul doar când este cazul, folosind contul de Facebook.

Recenzia completă poate fi citită aici: Securitate pentru Toți – Recenzie Bitdefender Safego pentru Facebook.

ESET Social Media Scanner

ESET Social Media Scanner este un produs de securitate excelent, similar cu Bitdefender Safego. Spre deosebire de el și celelalte aplicații de gen, ESET Social Media Scanner este capabil să trimită avertismente prin email, atunci când este necesar. De asemenea, poate trimite prin email și sumare săptămânale.

Singurul punct în minus este acela că nu evaluează setările de confidențialitate ale contului de Facebook și nu oferă sfaturi în această zonă.

Recenzia completă poate fi citită aici: Securitate pentru Toți – Recenzie ESET Social Media Scanner.

Norton Safe Web pentru Facebook

Norton Safe Web pentru Facebook este cea mai folosită aplicație de securitate pentru Facebook, având 500.000 de utilizatori activi. Din păcate asta nu înseamnă că este o aplicație foarte bună.

Norton Safe Web este o aplicație foarte sumară, ce nu oferă avertismente în mod proactiv, atunci când sunt detectate amenințări. De asemenea, scanează doar fluxul de știri pe Facebook, nu și peretele utilizatorului. În plus, nu oferă nici un fel de sfaturi despre confidențialitatea datelor.

Recenzia completă poate fi găsită aici: Securitate pentru Toți – Recenzie Norton Safe Web pentru Facebook.

Secure.me pentru Facebook

Secure.me este o aplicație dezvoltată de compania Avast!

În teorie, ea furnizează multe caracteristici utile dar, în practică, funcționarea ei are probleme. Secure.me este un produs neterminat, ce vrea acces la mult prea multe date personale, fără a oferi un plus de securitate. Experiența de utilizare este mai degrabă frustrantă și nu o recomandăm cititorilor noștri.

Recenzia completă poate fi citită aici: Securitate pentru Toți – Recenzie Secure.me pentru Facebook.

ZoneAlarm Privacy Scan

ZoneAlarm Privacy Scan - după cum sugerează numele său, nu este o aplicație tipică de securitate ci un sfetnic în ceea ce privește confidențialitatea activității tale pe Facebook.

ZoneAlarm Privacy Scan nu face scanări după spam ori malware. Doar evaluează setările folosite pentru postările tale pe Facebook și îți dă sfaturi despre cum să faci ca activitatea ta să fie cât mai privată cu putință. Este o unealtă ce funcționează foarte bine.

Recenzia completă poate fi găsită aici: ZoneAlarm Privacy Scan - Cât de Public este Profilul Vostru de Facebook?.

Cele mai bune aplicații de securitate pentru Facebook sunt…

În testele mele, două aplicații de securitate pentru Facebook au ieșit foarte rapid în evidență ca fiind excelente: Bitdefender Safego și ESET Social Media Scanner. Sunt două produse solide, ce funcționează foarte bine. Este musai să folosiți unul din ele pentru contul vostru de Facebook.

Dar… mai am o recomandare: ZoneAlarm Privacy Scan le completează foarte bine, ca unealtă de confidențialitate a datelor. Dacă o folosiți în tandem cu Bitdefender Safego sau ESET Social Media Scanner, veți avea nu doar un plus de securitate dar și o foarte bună confidențialitate a activității pe Facebook.