Ce navigator web economisește mai multă baterie în Windows 10?

Dacă ești un utilizator de Windows 10 care deține un laptop, o tabletă ori un dispozitiv 2în1, vei dori să știi care navigator de internet îți oferă cea mai bună autonomie a bateriei. Pentru a afla care este cel mai bun browser web din această perspectivă, am luat cele mai populare navigatoare la ora actuală și le-am testat pe trei dispozitive cu Windows 10: unul vechi și alte două noi. Iată ce am aflat:

Cum am realizat testele?

Am folosit trei dispozitive cu Windows 10 instalat:

  • ASUS ZenBook UX305F , dispozitiv testat în cadrul acestui review. Dispozitivul folosit de noi are un ecran tactil de 13.3" și o rezoluție de 3200x1800 pixeli, un procesor cu două nuclee Intel Core M-5Y10 la frecvența de 1.2 GHz și un cip video Intel HD Graphics 5300, 8 GO de memorie RAM DDR3 și un SSD de 256 GO de la SanDisk. ASUS ZenBook UX305F are o baterie cu polimer de 45 Whrs.
browser, web, navigator, economiseste, energie, Windows 10
  • Microsoft Surface Pro 3. Modelul folosid de noi are un ecran tactil de 12" și o rezoluție de 2160 x 1440 pixeli, un procesor cu patru nuclee Intel Core i5-4300 la 1.9 GHz și un cip video Intel HD Graphics 4400, 8 GO de memorie RAM DDR3 și un SSD de 256 GO de la Samsung. Dispozitivul are o baterie cu litiu-ion de 42 Whrs.
browser, web, navigator, economiseste, energie, Windows 10
  • Toshiba Portege Z20t-B , dispozitiv testat în cadrul acestui review. Acesta are un ecran tactil de 12.5" cu o rezoluție de 1080p, un procesor cu două nuclee Intel Core M-5Y71 la frecvența de 1.2 GHz și un cip grafic Intel HD Graphics 5300, 8 GO de memorie RAM DDR3 și un SSD Toshiba de 256 GO. Pentru testele noastre am folosit doar corpul tabletei, nu și tastatura care include o baterie adițională. Tableta are o baterie litiu-polimer cu 3 celule de 36 Whrs.
browser, web, navigator, economiseste, energie, Windows 10

Cu excepția Surface Pro 3, celelalte două dispozitive sunt noi și au fost folosite doar pentru teste, timp de câteva zile. Surface Pro 3 are o vechime de un an, timp în care a fost folosit aproape zilnic.

Am instalat pe toate cele trei dispozitive toate browserele web importante: Firefox 41, Google Chrome 46, Opera 32, Microsoft Edge 20 și Internet Explorer 11. Toate navigatoarele web au folosit configurația lor implicită, fără extensii ori bare de unelte instalate.

Am folosit planul de alimentare Echilibrat , pe toate dispozitivele. L-am modificat astfel încât să nu se închidă niciodată ecranul iar calculatorul să nu intre în modul Repaus până nu se termină bateria. Asta deoarece am dorit să simulăm o sesiune de navigare pe Internet fără niciun fel de pauze.

Pentru a măsura cât a ținut bateria în fiecare navigator web, am folosit testul pentru baterie al celor de la Peacekeeper.

Am executat fiecare test de două ori pentru fiecare browser, pe fiecare dispozitiv. Apoi, am calculat timpul mediu de baterie obținut de fiecare browser, pe fiecare dispozitiv. Iată rezultatele obținute:

Rezultatele pe ASUS ZenBook UX305F

Pe ASUS ZenBook UX305F, Internet Explorer și Microsoft Edge au fost lideri de necontestat. Economiile obținute în durata de viață a bateriei au fost de aproximativ o oră, atunci când le-am comparat cu Google Chrome.

browser, web, navigator, economiseste, energie, Windows 10

Rezultatele pe Microsoft Surface Pro 3

Surface Pro 3-ul nostru a fost folosit frecvent, mai bine de un an de zile și bateria sa nu mai este la fel de longevivă ca la început. Un dispozitiv nou ar ține mai mult în aceleași teste.

Totuși, chiar și așa, pe un dispozitiv mai vechi, Internet Explorer și Microsoft Edge au rămas liderii autonomiei și ne-au oferit aproximativ o oră în plus, comparat cu Google Chrome.

browser, web, navigator, economiseste, energie, Windows 10

Rezultatele pe Toshiba Portege Z20t-B

Toshiba Portege Z20t-B are o baterie adițională în tastatura sa. Totuși, noi nu am folosit-o deoarece ar fi ținut prea mult iar testele ne-ar fi luat extrem de mult timp să le finalizăm. Am ales să folosim doar tableta din acest dispozitiv, cu bateria inclusă în ea.

Pe Toshiba Portege Z20t-B, Internet Explorer și Microsoft Edge au fost din nou câștigători. Totuși, diferențele față de celelalte navigatoare web au fost mai mici decât pe celelalte două dispozitive. Dar, Internet Explorer și Microsoft Edge tot ne-au oferit un plus de 30 de minute de autonomie, față de Google Chrome.

browser, web, navigator, economiseste, energie, Windows 10

Câștigătorii sunt Internet Explorer și Microsoft Edge

După cum vedeți din acest test comparativ, Internet Explorer și Microsoft Edge sunt cele mai bune opțiuni atunci când ai nevoie de maximul posibil de autonomie. Timpul de baterie economisit depinde de fiecare dispozitiv în parte dar și de cât de intens folosiți browserul web. În testele noastre noi am economisit față de Google Chrome între 30 și 60 de minute.

Acum că ați aflat care browsere web economisesc mai multă energie, vrem să aflăm și părerea voastră despre acest test. Voi ce navigator web folosiți și de ce? Este Google Chrome un browser web care folosește prea multă energie? Haideți să dezbatem în comentariile de mai jos .

Descoperă: Productivitate Economisire energie Google Chrome Internet Explorer Microsoft Edge Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează