Sponsorizat de

Transferă rapid fișiere de pe smartphone-ul tău ASUS ZenFone 3, cu Share Link

Ai noul smartphone ASUS ZenFone 3? Pe el vei găsi preinstalată o aplicație numită Share Link, creată de ASUS. Cu ajutorul ei poți transfera foarte rapid fișiere pe alte smartphone-uri, tablete ori calculatoare cu Android și Windows. Aplicația merge foarte bine și este extrem de rapidă, iar nouă ne place foarte mult și o folosim frecvent. Iată cum funcționează și de ce este cel mai rapid mod de a transfera fișiere de pe smartphone-ul tău.

De ce ne place aplicația ASUS Share Link?

ASUS Share Link este preinstalată pe toate smartphone-urile ASUS ZenFone, inclusiv noul ZenFone 3, despre care poți afla mai multe din acest review: Recenzie ASUS ZenFone 3 ZE520KL - Smartphone-ul arătos care nu te costă o avere!.

Aplicația este mică, rapidă și efiecientă iar nouă ne place din mai multe motive:

  • Transferurile sunt foarte rapide și ușor de realizat.
  • Poți folosi ASUS Share Link pentru a transfera fișiere de pe ZenFone-ul tău către orice alt dispozitiv cu Android sau Windows, chiar dacă nu este creat de ASUS.
  • Folosește în mod eficient tehnologia WiFi Direct , care merită o adopție mai bună decât a primit până acum.
  • Aplicația este actualizată în mod constant și este foarte populară în rândul utilizatorilor de Android. A fost instalată de mai bine de 10 milioane de oameni și are un rating foarte mare de 4.7 din 5.

De ce ai nevoie pentru a transfera fișiere între două dispozitive, cu ASUS Share Link?

Pentru a putea folosi cu succes aplicația de transfer ASUS Share Link, trebuie să ai la dispoziție următoarele:

  • Două dispozitive pe care ai instalat cea mai recentă versiune a aplicației ASUS Share Link. Acestea pot folosi sistemele de operare Windows sau Android. Descarcă cea mai nouă versiune de Share Link pentru Android și cea mai nouă versiune de Share Link pentru Windows.
  • Dacă folosești aplicația pe un dispozitiv cu Android, cum ar fi un smartphone ASUS ZenFone 3, aceasta trebuie să primească permisiunea de a-ți accesa fișierele și locația dispozitivului, ambele informații fiind necesare pentru realizarea transferurilor de fișiere.
  • Aplicația ASUS Share Link trebuie să fie pornită pe ambele dispozitive între care vrei să realizezi transferul.
  • Ambele dispozitive trebuie să fie conectate la aceeași rețea. Nu merge să trimiți fișiere între două smartphone-uri care sunt conectate doar la operatorul lor de telefonie mobilă. Acestea trebuie să fie conectate la aceeași rețea wireless.

Cum trimiți fișiere de pe smartphone-ul tău ASUS ZenFone

Pornește aplicația ASUS Share Link de pe smartphone-ul tău. Îi vei găsi scurtătura în lista de aplicații instalate.

Odată ce îi acorzi permisiunile necesare, se încarcă interfața principală unde ai două opțiuni: Trimitere fișier (Send files) și Primire fișier (Receive files).

Apasă pe Trimitere fișier (Send files) și se deschide o listă cu foldere și fișiere de pe smartphone-ul tău. Navighează la fișierele pe care vrei să le transferi și selectează-le apăsând pe ele. Când ai terminat de selectat fișierele, apasă pe "Partajare fișiere selectate" ("Share selected files").

Acum vezi un sumar al fișierelor selectate. Poți șterge fișiere din lista de transfer, apăsând pe semnul x din dreptul numelui fiecărui fișier. Dacă vrei să începi transferul, apasă pe butonul Trimitere (Send).

Deschide aplicația ASUS Share Link pe dispozitivul unde vrei să primești fișierele. Dacă este un smartphone cu Android, urmează instrucțiunile din secțiunea următoare, despre pornirea aplicației și configurarea ei pentru primirea fișierelor. Dacă este un PC cu Windows, urmează instrucțiunile de primire fișiere din secțiunea dedicată sistemului de operare Windows. O găsești în pagina doi a acestui ghid.

La câteva secunde după ce configurezi aplicația pe dispozitivul care va primi fișierele, pe smartphone-ul de unde vrei să trimiți fișierele, va apărea numele dispozitivului către care vrei să le trimiți. Apasă pe el.

Fișierele selectate sunt trimise automat și, odată procesul încheiat, le poți vedea pe dispozitivul unde le-ai transferat. Când ai terminat închide aplicația ASUS Share Link de pe smartphone-ul tău.

Cum primești fișiere pe smartphone-ul tău, cu ASUS Share Link

Pe smartphone-ul pe care vrei să primești fișierele, deschide aplicația ASUS Share Link și acordă-i permisiunile necesare, în cazul în care o pornești pentru prima dată. În interfața principală, apasă pe Primire fișier (Receive files). Se deschide un meniu în care alegi tipul de dispozitiv care-ți trimite fișierele. Este important să alegi opțiunea corectă deoarece sunt folosite tehnologii diferite de transfer. Dacă primești fișierele de pe un PC cu Windows, alege "De pe PC" (From PC). Dacă primești fișierele de pe un smartphone cu Android, alege "De pe mobil" (From mobile).

După ce faci alegerea potrivită ești informat că se așteaptă primirea fișierelor.

Mergi înapoi la dispozitivul de pe care trimiți fișierele și apasă pe numele smartphone-ului care le primește. Transferul va începe și se va desfășura automat. Pe smartphone-ul care primește fișierele, vei vedea lista cu fișierele primite și statusul transferului fiecărui fișier în parte.

Acum poți deschide fiecare fișier primit în parte.

Pentru a afla cum trimiți și cum primești fișiere cu ASUS Share Link pentru calculatoarele cu Windows, mergi la pagina a doua acestui ghid.