Unde găsesc fișierele primite prin Bluetooth în Windows Phone?

Unul dintre utilizatori noștri ne-a întrebat unde se găsesc imaginile transferate din alt dispozitiv, prin Buletooth, pe Windows Phone. Pentru a răspunde la această întrebare am făcut câteva experimente și am remarcat că abordarea Microsoft asupra acestui aspect este diferită față cea a altor platforme mobile și nu foarte intuitivă, cel puțin la prima vedere. În funcție de tipul de fișier transferat, salvarea se efectuează într-un loc diferit. În acest articol voi arăta unde găsiți fișierele primite prin Bluetooth, în Windows Phone.

Unde se găsesc imaginile primite prin Bluetooth

Cele mai multe fișiere transferate prin Bluetooth între diferite dispozitive sunt fotografiile realizate cu smartphone-ul. Așa cum presupuneți, Windows Phone stochează aceste fotografii în aplicația Fotografii. Apăsați pe scurtătura ei, în lista de Aplicații.

Pentru a găsi imaginile transferate, apăsați pe scurtătura albume din aplicația Fotografii.

În folderul albume veți găsi un subfolder numit Fotografii salvate. Apăsați pe acesta.

Aici veți găsi toate fotografiile primite prin Bluetooth, dar și cele primite prin aplicații de mesagerie precum Whatsapp.

Dacă navigați telefonul dvs. cu Windows Phone de pe un calculator cu Windows și vreți să accesați aceste fotografii, ele se găsesc în folderul Fotografii - > Fotografii salvate din memoria internă a telefonului sau de pe cardul SD (dacă telefonul are un card SD setat ca loc implicit de stocare al imaginilor).

Unde se găsesc fișierele video primite prin Bluetooth

Trimiterea fișierelor video prin Bluetooth nu este atât de utilizată deoarece aceste fișiere tind să aibă dimensiuni mari și timpul de transfer este lung.

Dacă totuși ați primit un fișier video prin Bluetooth, îl veți găsi în același loc unde găsiți și imaginile primite prin Bluetooth: Fotografii salvate. Personal găsesc acest lucru destul de confuz deoarece mă așteptam să găsesc fișierele video în aplicația Muzică+Video.

Datorită faptului că fișierele video primite prin Bluetooth sunt tratate la fel ca și imaginile, acestea se stochează în același loc fizic: subfolderul Fotografii salvate din folderul Fotografii de pe cardul SD sau memoria internă a telefonului.

Unde se găsesc fișiere muzică primite prin Bluetooth

Dacă ați primit o melodie prin Bluetooth, pe Windows Phone, deschideți aplicația Muzică + Video.

Pentru a găsi fișierele primite, mergeți la secțiunea muzică din ecranul colecție.

Aici veți vedea fișierele listate, împreună cu celealte fișiere muzică disponibile în Windows Phone.

O altă metodă este să glisați spre stânga până la ecranulnoi. Prima intrare pe care o veți vedea este albumul ce conține fișierele nou primite. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe acesta și Windows Phone va începe imediat să le redea.

Dacă accesați memoria internă sau cardul SD al telefonului, utilizând un calculator cu Windows, veți găsi fișierele transferate prin Bluetooth în Muzică -> Nume Artist -> Nume Album. Numele artistului și cel al albumului sunt generate automat, pe baza informațiilor meta stocate în fișierele cu muzică transferate.

Unde se găsesc Documentele, Foile de calcul sau Prezentările primite prin Bluetooth

Puteți să transferați documente prin Bluetooth, ca de exemplu documente Word, foi de calcul Excel sau prezentări PowerPoint.

Când primiți un document, acesta va fi disponibil în aplicația Office.

Deschideți aplicația Office și apăsați pe secțiunea telefon din ecranul locații. Aici veți găsi toate documentele, inclusiv cele transferate prin Bluetooth.

Fizic, toate documentele primite prin Bluetooth sunt stocate în folderul Documente din memoria internă a telefonului.

Unde se găsesc alte fișiere primite via Bluetooth

Se poate întâmpla să folosiți Bluetooth pentru transferul unor fișiere pe care Windows Phone nu le recunoaște, datorită faptului că nu aveți nici o aplicație asociată lor. Spre exemplu, luați un fișier cu extensia ".pdf". Dacă nu aveți instalată o aplicație de tip "pdf reader (cititor pdf)", atunci Windows Phone nu va putea deschide aceste fișiere.

Îndată ce ați instalat aplicația necesară folosirii unui anumit tip de fișier, veți putea să deschideți fișierele transmise prin Bluetooth folosind aplicația respectivă. În captura de ecran de mai jos, puteți vedea un exemplu pentru cum pot fi accesate fișierele ".pdf" cu ajutorul aplicației PDF Reader, instalată din Magazin.

NOTĂ IMPORTANTĂ: Excluzând tipurile de fișiere prezentate în secțiunile anterioare, toate celelalte fișiere transferate prin Bluetooth sunt stocate în locuri fizice ascunse și temporare. Nu le puteți găsi navigând pur și simplu prin memoria internă sau cardul SD al telefonului.

Concluzie

În prezent, să transferi fișiere prin Bluetooth este ceva foarte comun, fie între smartphone-uri, fie între dispozitive de alte tipuri. După cum ați văzut din acest ghid, Windows Phone are în funcție de tipul fișierelor transferate și de aplicațiile instalate, o metodă diferită de clasificare și salvare a fișierelor.
În speranța că am răspuns cititorilor noștri și că v-a fost util acest ghid, așteptăm cu interes întrebările și comentariile voastre despre acest subiect.