View Mixed Reality: Microsoft aduce realitatea augmentată în Windows 10

View Mixed Reality: Microsoft aduce realitatea augmentată în Windows 10

Săptămâna aceasta, Microsoft a organizat un eveniment în care au lansat produse precum Windows 10 S, laptop-ul Surface și noi soluții pentru realitatea virtuală. Compania a anunțat și că, începând din această toamnă, Windows 10 va include o aplicație numită View Mixed Reality. Cu ajutorul ei, orice utilizator cu un laptop ori o tabletă cu Windows 10 și un webcam obișnuit, poate experimenta realitatea augmentată, direct din Windows 10. Află cum va funcționa această aplicație, din această știre:

Reclamă

Microsoft pariază pe realitatea augmentată

Compania Microsoft pariază pe tehnologiile de creație 3D și pe realitatea augmentată. La un eveniment care a avut loc în New York, săptămâna aceasta, au demonstrat cum orice dispozitiv cu Windows 10 va putea fi folosit pentru a experimenta cu realitatea augmentată. Dacă ai o cameră web pe sistemul tău cu Windows 10, o poți folosi împreună cu aplicația View Mixed Reality, pentru a suprapune imagini digitale peste lumea reală din jurul tău. Până acum, pentru a face asta, aveai nevoie de Microsoft HoloLens ori alte dispozitive pentru realitatea augmentată. Cu această aplicație, Microsoft elimină și această barieră, astfel încât oricine poate experimenta crearea de obiecte 3D (în Paint 3D) pe care apoi să le aplice peste lumea înconjurătoare, folosind View Mixed Reality.

Poți vedea o demonstrație foarte bine realizată, în clipul video de mai jos.

În viitor, va fi nevoie de milioane de specialiști în industriile creative care lucrează cu 3D și realitate virtuală ori augmentată

Reclamă

Microsoft estimează că 65% dintre slujbele viitorului vor fi complet noi, ele ne-existând astăzi. Pentru generațiile viitoare, milioane de slujbe vor fi în industriile creative bazate pe creație tridimensională. Prin inițiative precum Paint 3D, HoloLens și View Mixed Reality, compania Microsoft vrea să fie un pionier în domeniu și să democratizeze accesul la tehnologiile viitorului.

Microsoft speră că aceste produse vor fi folosite în primul rând în sala de clasă, permițându-le elevilor și studenților să interacționeze cu realitatea augmentată și creația 3D înainte de a deveni membri activi în piața muncii.

De ce Microsoft pariază pe realitatea augmentată și nu pe realitatea virtuală?

Realitatea augmentată este integrarea informației digitale cu mediul înconjurător, în timp real. Spre deosebire de realitatea virtuală, care oferă experiențe care te izolează de mediul înconjurător, dispozitivele de realitate augmentată sunt folosite pentru a amesteca realul cu virtualul. Pentru a experimenta realitatea augmentată este nevoie de un calculator, o cameră și un ecran. Aceste dispozitive pot fi o pereche de ochelari precum Microsoft HoloLens ori, mai nou, un calculator cu un webcam și Windows 10, cu aplicația View Mixed Reality instalată. Realitatea augmentată are deja utilizări în multe domenii: comerț, marketing digital, servicii de geolocație, educație, armată, medicină și industrie.

Tu ce părere ai despre pariul făcut de Microsoft?

Urmărește demonstrația inclusă în această știre și spune-ne ce părere ai. Crezi că este o alegere bună pariul făcut de Microsoft pentru realitatea augmentată? Tu ce părere ai?

Descoperă: Divertisment Blog Programe Știri Windows