Windows 10 Cloud nu va fi despre cloud ci despre Chromebook

În ultimele săptămâni au apărut multe zvonuri despre o viitoare ediție de Windows 10, numită Windows 10 Cloud. Microsoft nu a comunicat nimic oficial despre această ediție și multe voci din presa internațională au presupus că va fi vorba despre o ediție bazată pe cloud, a Windows 10. Surse anonime din interiorul Microsoft spun, în schimb, ceva complet diferit:

Windows 10 Cloud va fi un competitor pentru Chromebook

Sursă imagine:Petri.com

Conform surselor din interiorul Microsoft, ale jurnalistei Mary Jo Foley de la ZDNet, Windows 10 Cloud va fi o ediție gratuită de Windows 10 care va permite utilizatorilor să ruleze doar aplicații Windows universale (UWP) din Magazinul Windows. Aceasta va fi similară cu fostul Windows RT de pe vremea Windows 8 ori cu "Windows 8.1 with Bing".

Windows 10 Cloud va avea scopul de a oferi o ediție mai simplă și mai ieftină (cel mai probabil gratuită) de Windows 10, producătorilor și utilizatorilor de dispozitive ieftine. Aceleași surse speculează faptul că numele de "Cloud" este folosit nu pentru că această ediție este legată de cloud-ul Microsoft (deși va avea OneDrive și Cortana preinstalate), ci pentru că strategia oficială a Microsoft este legată de cloud.

O altă speculație spune că numele de "Cloud" este folosit pentru a face mai evident faptul că va fi vorba de un sistem de operare creat pentru a fi un concurent direct pentru Chrome OS, sistemul instalat pe sistemele Chromebook.

Cel mai probabil, această ediție de Windows 10 va fi lansată odată cu Windows 10 Creators Update, în Aprilie 2017.

PS: Nu am publicat astăzi recapitularea săptămânii deoarece saiturile românești de tehnologie nu au oferit știri din ecosistemul Microsoft. De aceea, am decis să preluăm noi ceea ce am considerat a fi știrea cea mai importantă a săptămânii.

Sursă