Windows 10 S nu va oferi acces la Linia de Comandă, PowerShell și Linux

Windows 10 S nu va oferi acces la Linia de Comandă, PowerShell și Linux

Au început să apară noi detalii despre viitorul sistemul de operare Windows 10 S care va fi lansat inițial pe Surface Laptop și apoi pe tablete, dispozitive hibride și sisteme ieftine cu Windows. Inițial, Microsoft a spus că acest sistem de operare va permite instalarea aplicațiilor doar din Magazinul Windows și pentru piața de educație. Acum, compania ne oferă mai multe detalii despre ce va fi și ce nu va fi permis în acest sistem de operare. Citește această știre pentru a afla mai multe:

Reclamă

Ce nu va merge în Windows 10 S?

Microsoft a oferit noi detalii despre următoarele limitări pentru sistemul de operare Windows 10 S:

  • Distribuțiile de Linux anunțate pentru Windows 10 Fall Creators Update (Ubuntu, Fedora și OpenSuSE) nu vor funcționa în Windows 10 S;
  • Linia de Comandă și toate aplicațiile în linie de comandă care pot executa comenzi de administrare și schimbare a sistemului de operare;

  • PowerShell și toate aplicațiile care folosesc această aplicație de administrare din linie de comandă

Windows 10 S
Windows 10 S

Drept urmare, un utilizator de Windows 10 S nu va putea să folosească unelte pentru a accesa și modifica chei de regiștri, drivere, nu va avea acces la componentele hardware, setări de securitate ș.a.m.d.

De ce sunt impuse aceste limitări?

Microsoft spune că Windows 10 este o versiune de Windows optimizată pentru securitate și performanță maximă. De asemenea, audiența principală o reprezintă utilizatorii non-tehnici cum ar fi elevii, studenții facultăților non-tehnice, artiștii, profesorii și alte persoane care nu sunt interesate în mod activ de tehnologie dar au nevoie să folosească tehnologie pentru a învăța și a lucra. Conform Microsoft, această audiență dorește să-și folosească calculatorul cât mai rapid, stabil și sigur, într-un mod cât mai simplu.

Pentru a putea oferi toate aceste caracteristici, Microsoft va limita utilizatorii la instalarea aplicațiilor doar din Magazinul Windows. Cu mici excepții, aceste aplicații nu pot schimba nimic în modul de funcționare al Windows 10 și nu pot afecta performanța și stabilitatea sistemului. Orice aplicație din Magazinul Windows care va permite modificarea sistemului de operare în orice fel, nu va fi permisă pentru utilizatorii de Windows 10 S.

Windows 10 S nu este recomandat pentru profesioniștii din IT, dezvoltatorii și administratorii de sisteme informatice

Mesajul Microsoft este foarte clar: Windows 10 S nu este o alegere potrivită pentru utilizatorii numiți "power-users" de tehnologie. Dezvoltatorii de software, inginerii IT și administratorii de sisteme informatice vor trebui să folosească Windows 10 Pro, nu Windows 10 S. De asemenea, din datele oferite până acum, cel mai probabil și pasionații de gaming vor trebui să folosească o altă versiune de Windows 10, cel mai probabil Windows 10 Home sau Pro.

Descoperă: Productivitate Blog Știri Windows