Windows Phone: Nu poți trimite mesaje (SMS) către anumite contacte

Poate ai observat, uneori, că atunci când folosești aplicația Mesagerie din Windows Phone, nu poți trimite mesaje către anumite contacte. Când tastezi numele contactului în câmpul de căutare, nu se returnează numele numele și/sau numărul de telefon. Dar, atunci când verifici din nou aplicația Persoane, contactul este afișat cu numărul de telefon și tot ce trebuie. Ce se întâmplă? De ce aplicația Mesagerie nu îi listează ca și contacte către care poți trimite mesaje? Am studiat atent această problemă și am aflat ce se întâmplă în Windows Phone:

De ce aplicația Mesagerie din Windows Phone nu găsește anumite contacte

Un motiv pentru care nu poți trimite mesaje către anumite persoane este faptul că numele contactului nu este listat atunci când îl cauți. De exemplu, în aplicația Persoane sunt două contacte, care au același nume de familie: Smith.

Una din persoane este Jenny și contactul ei include o mulțime de detalii incluzând numărul de telefon și câteva adrese de mail.

Acum, când încerci să îi trimiți un mesaj și cauți numele de familie, contactul ei nu apare, ci doar celălalt contact cu același nume de familie.

Asta se întâmplă pentru că numărul ei de telefon este setat ca număr de birou. Numărul este furnizat de compania ei dar este, în esență, un mobil care poate primi și trimite mesaje SMS.

Din păcate, Windows Phone nu îți permite să trimiți SMS-uri persoanelor pe telefonul de serviciu, chiar dacă este un telefon mobil și nu un telefon fix. Același lucru se întâmplă și cu numerele setate ca numere de domiciliu sau numere ale companiei.

Cum se setează un număr de telefon ca mobil

Un mod prin care poți trimite mesaje către aceste contacte, este să le setezi numărul de telefon ca fiind unul mobil. Pentru a realiza acest lucru, deschide aplicația Persoane, găsește contactul și deschide-l.

Apoi, apasă butonul editați din meniul din partea de jos a ecranului.

Acum, apasă telefon din ecranul de editare a contactului.

Un meniu conținând toate tipurile de numere de telefon se va deschide. Selectează mobil din listă.

Un nou câmp pentru numărul de telefon mobil va fi creat. Tot ce trebuie să faci e să începi să tastezi același număr listat ca număr de birou și să apeși salvați în meniul din partea de jos a ecranului.

Acum, vei putea trimite mesaje către Jenny Smith, deoarece contactul ei va fi afișat când îl vei căuta.

Un alt mod de a face asta, mult mai simplu, este să creezi o nouă conversație și, în loc să tastezi numele contactului, apasă butonul "+" localizat lângă câmpul de căutare.

Acum, derulează până la localizarea contactului și apasă pe acesta.

A doua cale prezentată e mai rapidă și nu trebuie să editezi contactul înaintea trimiterii mesajului. Poți folosi oricare din cele două metode prezentate, ambele fiind ușor de utilizat și rezolvă problema destul de rapid.

Concluzie

Credem că această restricție este destul de ciudată. Dacă nu ești atent la tipul numărului de telefon pe care un contact îl are, vei irosi destul timp încercând să îți dai seama ce se întâmplă la trimiterea unui mesaj. Dacă ești în căutarea altor sfaturi și trucuri în legătură cu utilizarea Windows Phone, nu ezita să verifici recomandările de mai jos.