ASUS USB-AC68 - Adaptorul USB WiFi care zboară

Rating

Performanța wireless

Pentru a evalua performanțele reale oferite de ASUS USB-AC68, am instalat adaptorul pe un calculator cu un procesor Intel Core i5 4460 la frecvența de 3,20 GHz, 16 GO de memorie RAM și un SSD foarte rapid Samsung 850 Pro de 512 GO. Am folosit Windows 10 cu ultimele actualizări instalate. Am folosit o conexiune la internet RDS - Digi Net Fiberlink 1000, care oferă descărcări de date la 1 Gbps și încărcări de date la un maxim de 200 Mbps. Routerul folosit în rețeaua noastră este un ASUS RT-AC88U, al cărui review îl puteți găsi aici.

Am făcut două seturi de măsurători pentru fiecare dintre cele două rețele emise de routerul nostru:

  • Am rulat testul SpeedTest pe rețeaua wireless la 2.4 GHz și apoi pe rețeaua wireless la 5 GHz. Acest test ne arată cât de rapidă este conexiunea la internet cu acest adaptor wireless. Nu uita că viteza maximă care poate fi atinsă pe conexiunea noastră la internet este de 1 Gbps pentru download (descărcarea datelor) și de 200 Mbps pentru upload (încărcarea datelor).
  • Am transferat un fișier de 883 MO între calculatorul nostru desktop pe care aveam montată placa de rețea și un Microsoft Surface Pro 3, cu un procesor Intel Core i5-4300U, la 1,9 GHz, 8 GO de memorie RAM și un SSD rapid de 256 GO produs de Samsung. Calculatorul desktop era conectat la rețea prin placa wireless iar Surface Pro 3 era conectat prin fir la rețea, folosind un Microsoft Surface Ethernet Adapter.

Mai întâi, am evaluat performanța conexiunii wireless la 2.4 GHz oferită de ASUS USB-AC68. După cum vezi în captura de ecran de mai jos, viteza medie de download obținută în SpeedTest a fost de 249.78 Mbps iar cea de upload a fost de 149.81 Mbps. Deși nu am avut la dispoziție alte adaptoare wireless USB pentru comparație, credem că veți fi de acord când spunem că aceste viteze sunt foarte bune și își vor mulțumi utilizatorii.

ASUS USB-AC68, adaptor, retea, wireless, WiFi, USB 3.0

Când am transferat un fișier de 883 MO între cele două calculatoare conectate la rețea, viteza medie de descărcare a datelor a fost de 264 Mbps, în timp ce viteza medie de încărcare a datelor a fost de 192 Mbps. Și aceste rezultate sunt foarte bune.

ASUS USB-AC68, adaptor, retea, wireless, WiFi, USB 3.0

Apoi, am evaluat performanța oferită de ASUS USB-AC68 atunci când te conectezi la rețele wireless care folosesc frecvența de 5 GHz, folosind standardul 802.11ac. Viteza medie de download măsurată de SpeedTest a fost de 275.04 Mbps iar cea de upload de 168.35 Mbps.

ASUS USB-AC68, adaptor, retea, wireless, WiFi, USB 3.0

Când am transferat prin rețea fișierul de 883 MO între cele două calculatoare conectate la rețea, am obținut o viteză medie de descărcare a datelor de 286 Mbps și o viteză medie de încărcare a datelor de 288 Mbps.

ASUS USB-AC68, adaptor, retea, wireless, WiFi, USB 3.0

Adaptorul ASUS USB-AC68 oferă conexiuni WiFi rapide, pe ambele benzi de 2.4 GHz și 5 GHz. Nu are nicio problemă în a oferi viteze mult mai mari decât dispozitivele similare din precedenta generație.

Pro și contra

Ne-au plăcut următoarele lucruri la adaptorul ASUS USB-AC68:

  • Oferă conexiuni wireless rapide
  • Include suport pentru tehnologiile multi-utilizator MIMO care sunt oferite de cele mai moderne routere
  • Se conectează printr-un port USB 3.0 care maximizează vitezele de transfer a datelor
  • Este ușor de instalat și folosit

Există și câteva mici neajunsuri:

  • Prețul său nu este încă cunoscut. Cel mai probabil va fi un adaptor premium, destul de scump
  • Versiunea primită de noi în testare nu avea suportul cu drivere în pachet
Notă produs 4/5

Verdict

ASUS USB-AC68 este un adaptor wireless dual-band USB 3.0 foarte solid care își va mulțumi utilizatorii atât prin aspectul său futurist cât și prin performanțele oferite. Este ușor de instalat și folosit, reprezentând o opțiune bună pentru utilizatorii care vor să aibă conexiuni wireless pe calculatoarele lor desktop ori pentru cei care au un laptop cu o placă de rețea wireless slabă și vor conexiuni mai rapide, folosind standardul 802.11ac.

Indiferent de motivul pentru care-l cumperi, vei fi mulțumit de performanțele sale iar aspectul său, cu siguranță va stârni reacții din partea celor care îl vor vedea.

Descoperă: Smarthome Recenzii Rețea și Internet
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează