Sponsorizat de

Conectează-ți stațiile din sistemul wireless ASUS Lyra, folosind cabluri Ethernet

Majoritatea sistemelor de tip mesh WiFi folosesc doar conexiuni wireless între stațiile care compun kit-ul respectiv. Dacă ai un spațiu foarte mare, cu mulți pereți care absorb rapid semnalul wireless, asta poate fi o problemă, căci un sistem wireless cu trei stații s-ar putea să nu fie capabil să ofere acoperirea WiFi de care ai nevoie. Din fericire, sistemele wireless din familia ASUS Lyra te pot ajuta permițându-ți să le conectezi între ele prin cabluri Ethernet. Iată cum se face asta:

Pasul 1. Configurează ASUS Lyra folosind aplicația mobilă, fără cabluri Ethernet

Nu poți conecta direct nodurile unui sistem wireless ASUS Lyra folosind cabluri Ethernet. Mai întâi, trebuie să folosești aplicația mobilă ASUS Lyra pentru Android sau iOS, pentru a configura tot sistemul.

Aplicația mobilă ASUS Lyra

Urmează pașii din aplicația ASUS Lyra pentru configurarea inițială a întregului sistem, folosind o infrastructură wireless. Este foarte important ca la finalul acestei etape, sistemul wireless ASUS Lyra să fie conectat la internet, rețeaua WiFi să fie emisă corect și alte dispozitive să se poată conecta la ea.

Poți realiza această etapă cu toate stațiile ASUS Lyra în aceeași cameră, pentru a o finaliza cât mai rapid.

Pasul 2. Actualizează firmware-ul de pe toate stațiile ASUS Lyra la cea mai recentă versiune

Folosește aplicația mobilă ASUS Lyra pentru a actualiza firmware-ul de pe toate stațiile wireless din sistemul ASUS Lyra.

Actualizare de firmware pentru ASUS Lyra

Acest pas este foarte important deoarece posibilitatea de a folosi o infrastructură Ethernet nu a fost disponibilă în primele versiuni de firmware, atunci când au fost lansate sistemele ASUS Lyra pentru prima dată pe piață. În plus, cel mai nou firmware oferă funcții în plus, pe lângă îmbunătățirea performanței și a securității.

Pasul 3. Verifică faptul că toate stațiile ASUS Lyra au ledul colorat în albastru stabil

Dacă primi doi pași s-au realizat cu succes, toate stațiile din kit-ul tău ASUS Lyra trebuie să aibă ledul care le semnalizează starea de funcționare colorat în albastru, fix ca în poza de mai jos.

Stațiile ASUS Lyra sunt gata pentru conectarea prin cablu

Dacă o stație din cele pe care le ai nu este colorată în albastru, următorii pași nu se vor efectua cu succes. Asigură-te că totul este OK în configurarea stațiilor, că sunt conectate între ele, că au acces la internet și că au cel mai nou firmware instalat.

Pasul 4. Conectează stațiile ASUS Lyra între ele, folosind cabluri Ethernet

Ia un cablu Ethernet și conectează stația principală ASUS Lyra (cea conectată direct la internet) de o a doua stație. Vezi poza de mai jos. Am folosit un cablu de rețea albastru, pentru a vedea mai ușor cum am conectat primele două stații ASUS Lyra.

Conectarea prin cablu Ethernet a două stații ASUS Lyra

Ia un al doilea cablu Ethernet și conectează a treia stație ASUS Lyra de precedenta. Vezi poza de mai jos unde am folosit un cablu gri pentru a conecta a treia stație. Atunci când stațiile ASUS Lyra detectează că le-ai conectat între ele prin cabluri Ethernet, ledul de deasupra începe să pâlpâie. La final, dacă s-au autoconfigurat corect pentru a folosi conexiunea Ethernet între ele, stațiile se colorează în verde. Stația principală va rămâne colorată în albastru, asemeni pozei de mai jos.

Infrastructură prin cablu Ethernet pentru sistemul wireless ASUS Lyra

Pasul 5. Așează-ți stațiile ASUS Lyra acolo unde dorești să le ai și reconectează-le prin cabluri Ethernet

Dacă ai făcut toți pașii de mai devreme având stațiile ASUS Lyra în aceeași cameră, acum este momentul să le așezi așa cum dorești în spațiul unde vrei să le folosești. Lasă stația principală pornită și configurată așa cum este. Mută-le pe celelalte două și reconectează-le cu cabluri Ethernet, la fel cum ai făcut la pasul precedent. Dacă totul este bine, aceste două stații vor fi colorate în verde stabil. În cazul în care conexiunea vreunei dintre acestea, prin cablu Ethernet, nu funcționează corect, stația va fi colorată în albastru, semnalizând că folosește infrastructura wireless pentru a se conecta la celelalte stații. În poza de mai jos, se vede cum o singură stație este colorată în verde și folosește o conexiune Ethernet către stația ASUS Lyra principală. Celelalte sunt albastre semnalizând că nu sunt conectate între ele prin cablu Ethernet, ci prin wireless.

Culorile ASUS Lyra atunci când sunt noduri care nu folosesc conexiuni Ethernet

Avantajele unei infrastructuri Ethernet atunci când folosești un sistem wireless ASUS Lyra

O infrastructură Ethernet între stațiile ASUS Lyra oferă următoarele beneficii:

  • Maximul de viteză posibil pentru rețeaua ta WiFi, pe toate stațiile ASUS Lyra care emit semnal wireless. Practic se minimizează pierderea de viteză între stațiile din sistem
  • O zonă de acoperire mai mare. Poți mări distanța fizică dintre stațiile ASUS Lyra astfel încât acestea să acopere o suprafață mai mare, fără a fi nevoie să cumperi încă o stație ASUS Lyra sau mai multe.
  • Rezolvă problemele de pierdere al semnalului WiFi dintre stațiile ASUS Lyra în case ori clădiri cu mulți pereți care absorb semnalul wireless.

Singurul neajuns al acestei abordări este faptul că trebuie să instalezi două cabluri Ethernet și să le maschezi astfel încât să nu fie foarte vizibile și să încurce persoanele din spațiul respectiv.

Ai reușit să-ți legi stațiile ASUS Lyra prin cabluri Ethernet?

Dacă urmezi pas cu pas ghidul nostru, în ordinea recomandată, nu vei avea probleme a-ți crea o infrastructură bazată pe cabluri Ethernet pentru sistemul tău wireless ASUS Lyra. Astfel, te vei bucura de viteză și acoperire sporite. Încearcă și tu și spune-ne cum a mers. Ai reușit să configurezi totul cu succes? Comentează mai jos și hai să discutăm.