Sponsorizat de

Cum folosim Bitdefender Adware Removal Tool for PC, pentru a scăpa de adware

Atunci când navighezi pe internet și instalezi tot felul de aplicații, te expui la amenințări malware, inclusiv adware. Știți voi, genul de programe care afișează acele reclame enervante despre lucruri de care nu ai nevoie. Dacă nu ai instalată o soluție de securitate bună, precum o soluție internet security, e posibil să te trezești cu un calculator infectat cu adware și poate îți vei dori să ai un instrument gratuit pentru a te scăpa de el. Bitdefender a lansat recent un astfel de instrument gratuit, numit Bitdefender Adware Removal Tool for PC. Iată un tutorial despre cum funcționează și cum îl puteți folosi pentru a elimina adware-ul din calculatoarele voastre.

Ce este Bitdefender Adware Removal Tool for PC

Bitdefender Adware Removal Tool for PC este un instrument gratuit ce a fost gândit să ajute la ștergerea adware-ului instalat pe calculatoarele noastre. Poate te vei întreba ce este înseamnă adware. Dacă ai instalat vreodată o aplicație care, pe lângă a-și îndeplini funcțiile normale, a început să te bombardeze cu reclame atunci deja știi răspunsul la această întrebare. Adware-ul vine de obicei sub forma unor reclame ce sunt afișate fără consimțământul tău. De asemenea, există versiuni de adware ce nu se mulțumesc doar cu acest bombardament, ci merg până la a umple tot ecranul cu astfel de reclame. Acest tip de software nedorit poate face și redirecționări ale căutărilor pe care le faci pe web, către site-uri de publicitate, și chiar colectează date despre tine pentru a afișa reclame direcționat, fără acordul tău.

Bitdefender Adware Removal Tool for PC curăță calculatorul de acest gen de programe. Aici includem adware-ul, programele malițioase de control la distanță, barele de unelte și/sau extensiile din navigatoare web și alte programe ce s-au instalat fără a vă cere consimțământul.

De unde descărcăm Bitdefender Adware Removal Tool for PC

Acest produs poate fi descărcat de pe pagina sa oficială: Bitdefender Adware Removal Tool for PC.

Vei descărca un singur executabil, de aproximativ 41MO. Bitdefender Adware Removal Tool for PC este o soluție portabilă, adică nu va fi nevoie să instalezi nimic pe calculator. Tot ce va trebui să faci este să rulezi fișierul executabil pe care tocmai l-ai descărcat.

Cum folosim Bitdefender Adware Removal Tool for PC

Bitdefender Adware Removal Tool for PC folosește o interfață foarte simplă și minimalistă. Când îl vei lansa pentru prima dată, vei vedea o scurtă prezentare a aplicației și, de asemenea, va trebui să accepți condițiile de utilizare.

După ce și-a încărcat toate resursele, apasă pe butonul Start pentru a începe scanarea după adware și după alte tipuri de software instalate pe calculatorul tău.

Când scanarea a fost terminată, dacă nu s-a găsit nici o problemă pe calculatorul tău, aplicația te va informa despre acest lucru.

Dacă, în schimb, a fost găsit adware, Bitdefender Adware Removal Tool for PC te va anunța. Tot adware-ul găsit va fi afișat într-o listă, împreună cu detalii precum locația fișierului și numele formei de adware detectate, conform cu baza de date cu amenințări de la Bitdefender.

Aplicația nu elimină automat tot adware-ul pe care îl găsește. Pentru aceasta va trebui să selectezi tot ce vrei să ștergi și apoi să apeși butonul Remove (Elimină).

Acum va trebui să aștepți până când Bitdefender Adware Removal Tool for PC va curăța sistemul.

După ce ai dezinstalat tot adware-ul este recomandat să îți repornești calculatorul. Dacă totul a funcționat bine, ar trebui să ai acum un sistem fără adware. În general acest lucru înseamnă că vei avea un calculator mai rapid, ceea ce este bine întotdeauna.

Concluzie

După cum ați putut vedea din acest ghid, Bitdefender Adware Removal Tool for PC este o aplicație ușor de utilizat pentru eliminarea adware-ului din calculator. Deși nu poate concura cu un produs comercial precum Bitdefender Internet Security, ea poate fi de ajutor pentru aceia ce au nevoie de un instrument gratuit pentru eliminarea adware-ului.