16 răspunsuri la Ce este nou în Windows 8.1 Public Preview (nume de cod "Blue")?

 1. ovidiu spune:

  spuneti-mi si mie de unde il aveti ca vreau si eu sa-l descarc

 2. mmg1818 spune:

  aplicatia Start8 este incompatibila in WindowsBlue

  • Ciprian spune:

   Nu ma mira. 😀 S-au modificat destul de multe legate de ecranul de Start si cum functioneaza el. Ea va trebui actualizata odata cu urmatorul update pentru Windows 8.

 3. Cristi spune:

  Deci Windows Blue este un nou sistem de operare sau doar un update pentru Windows 8?

  • Ciprian spune:

   Este un update/service pack pentru Windows 8. Utilizatorii Windows 8 il vor primi gratuit ori poate la un pret modic. Inca nu se stie clar.

   Banuiala mea este ca va fi gratis.

 4. mmg1818 spune:

  deja l-am instalat de doua ori.

  o problema cu cmudaxp.sys pe care nu am avuto niciodata, nu puteam sa-i mai fac nimic, restart mereu la ecran albastru. nici macar cu system restore nu a mers, nici din system nici din usb. asa ca l-am instalat iar.

  acum instalez toate programele de care am nevoie si setarile sistemului si apoi ii fac un system restore manual. dupa care instalez placa de sunet. daca nu functioneaza il schimb inapoi la Windows 8.

  cum se dezactiveaza dictionarul din IE11 ?

  la WindowsBlue singura imbunatatire pe care o vad eu este ca se vede scrisul mai bine pe 32bit

  • Ciprian spune:

   Este o versiune de test foarte „primitiva”. Multe functionalitati noi sunt sub-dezvoltate, ca sa zic asa. Nu recomand sa-l folosesti ca sistem de operare principal. Pastreaza Windows 8 si Windows Blue foloseste-l intr-o masina virtuala ori ca sistem de operare secundar intr-o configuratie dual-boot.

 5. Stefan - GeekBlog spune:

  Probabil e prima dintr-o serie de update-uri ce vor urma. Windows 8, mai ales variata desktop este destul de enervanta, si din cauza faptului ca Windows 8 e creat mai mult pentru ecrane tactile

  • Ciprian spune:

   Cum adica Windows 8 varianta desktop este enervanta? Poti oferi mai multe detalii?

   Desktop-ul din Windows 8 este cel mai evoluat si pus la punct desktop de pana acum. Mai bun decat cel de Windows 7.

 6. Mihai spune:

  Nu cred că este greu de înteles windows 8.După mine urmatorul windows 8 nici să nu mai bage deloc meniul din windows 7 sau xp.Asta este părerea mea personală.

 7. Zagura spune:

  D-le Rusen vă mulțumesc pentru acest articol pe care-l consider cel mai complet si bine sistematizat din tot ce am citit pe această temă. Mă întristează totuși faptul că Microsoft a abandonat de la VISTA încoace ideea de compatibilitate cu mai vechile aplicații (gen cele scrise în FOXPRO) pentru care guvernele României au militat într-o veselie vreme de mai bine de 15 ani. Consider ca XP-ul continuă să fie folosit tocmai pentru ca oferă această compatibilitate, rescrierea programelor (nu puține, deloc simple) necesitînd un efort considerabil pe care puțini și-l permit. Încă o dată, mulțumiri, vă voi urmări cu interes în continuare.

 8. MKB spune:

  La capitolul „design” este varza cu V mare. Seamana a windows industrial. Si un copil ar fi facut o interfata mai frumoasa. La asa design m-as fi asteptat in anii 80 si nu acum. Deci ca evolutie la capitolul design pot sa spun ca au involuat.

 9. robi spune:

  Am o problema cu instalarea unei aplicatii. Imi spune mereu ca este activat modul autonomus .cum pot sa il dezactivez? Textul imi spune ca programul de instalare al windows update e in mod autonom

Lasă un comentariu