6 răspunsuri la Recenzie ASUS RT-AC5300 - Routerul pe care Spiderman l-ar construi

 1. gavrila spune:

  deci atatea antene degeaba, a fost distrus de un router cu 3 antene. C9 FTW !

  • Lotzi spune:

   da :)) ca sa nu mai zic ca C9 este cu doua generatii mai „vechi”, deci compara mere cu pere :)) si C9 este de 4 ori mai ieftin :)))

   • Ciprian Adrian Rusen spune:

    Ar fi fost ideala o comparatie cu TP-LINK Archer C3200 dar din pacate TP-LINK nu ni l-au oferit pana acum in teste.  Asa ca l-am comparat cu ASUS RT-AC3200 (fostul varf de gama de la ASUS) si cel mai puternic TP-LINK pe care l-am primit noi in teste pana acum. Da, nu este un scenariu ideal, dar nu aveam alte dispozitive pentru comparatie.

  • Ciprian Adrian Rusen spune:

   Numarul de antene oferite nu presupune neaparat o viteza mai mare, ci mai degraba stabilitate mai buna, un numar de clienti conectati mai mare, etc. Oricum viteza unui router este influentata de multi factori, inclusiv procesorul folosit, resursele hardware, firmware-ul sau, optiunile activate, etc.
   Si nu, routerul asta nu a fost distrus de Archer C9. Ca facilitati, ASUS RT-AC5300 ofera mult mai multe lucruri, inclusiv lucruri unice ASUS precum Game Boost, AirProtection si Smart Connect. Iar la viteza, uneori ASUS RT-AC5300 a fost mai bun decat Archer C9, alteori mai slab. Dar, cum ziceam in acest review, acesta este un router foarte avansat, cu multe facilitati care sunt inaintea restului pietei. Poti zice ca este putin prea inaintea restului lumii. Deocamdata nu exista prea mult hardware care poate profita de ceea ce are de oferit. Iar masuratorile noastre sunt efectuate cu hardware clasic, cum ar fi un Surface Pro 3 vechi de mai bine de un an. Pentru a profita de el cu adevarat, este necesar si hardware nou in cadrul retelei tale: smartphone-uri care stiu sa foloseasca standardul 802.11ac, laptop-uri cu placi noi de retea, care stiu sa profite de cele mai noi standarde, samd.

 2. Deea spune:

  daca este sa ma iau dupa concluzie, dupa ce imi cumpar un router Asus de 2000 lei, ca sa pot sa-l folosesc, adica sa merite banii, trebuie sa mai investesc si in echipamente/dispozitieve de ultima generatie :)) ce afacere!

  • Ciprian Adrian Rusen spune:

   Da. Corect. Daca vrei super viteze, atunci trebuie si un laptop cu o placa de retea mai noua, un PC desktop cu SSD si o placa de retea de 1Gbps, un smartphone mai scump cu suport pentru retele wireless care folosesc standardul 802.11ac, samd. Altfel, atu-urile achizitionarii acestui router nu vor insemna super viteze ci lucruri precum:

   • Acces la facilitati precum optimizarea traficului online pentru jocuri
   • Securitatea retelei prin AirProtection
   • Optimizarea traficului de retea prin Smart Connect
   • Un numar mai mare de dispozitive conectate la retea, fara ca reteaua sa pice.

   Da, sunt beneficii foarte bune si astea, dar lumea vrea, de obicei, viteza.

Lasă un comentariu