Recenzie OnePlus X - Ucigătorul de telefoane premium, la un preț accesibil

Rating

Experiența de utilizare a camerei de pe OnePlus X

Camera principală de pe OnePlus X folosește un senzor de 13 megapixeli ce poate realiza fotografii la o rezoluție maximă de 4160 x 3120 pixeli în format 4:3. Dacă vrei să faci fotografii în format wide 16:9, va trebui să reduci rezoluția la 7.9 megapixeli. De asemenea, poți să faci poze pătrate în format 1:1, folosind o rezoluție de 9.3 megapixeli. Camera dispune de tehnologii precum autofocus și autofocus cu detectarea feței, bliț, HDR, panoramă, time-lapse și slow motion.

Camera frontală de 8 megapixeli a acestui smartphone a fost concepută pentru cei cărora le place să facă multe selfie-uri. De asemenea, ea dispune de un mod de înfrumusețare. Mai jos vei găsi o galerie foto ce conține fotografii făcute atât cu camera principală cât și cu cea frontală, pentru a -ți face o idee despre calitatea pe care o au fotografiile făcute cu acest smartphone.

Ambele camere sunt capabile să înregistreze video la rezoluție 1080p la 30 fps sau 720p la 120fps. Mai jos ai o mostră de video în care subiectul se află în mișcare.

Apoi, am înregistrat un demo în care am capturat împrejurimile.

OnePlus X are două camere foarte bune. Camera de pe spate este capabilă de a prelua fotografii și clipuri video foarte bune, atât condiții de lumină naturală cât și în medii cu lumină scăzută. Camera frontală de 8 megapixeli face selfie-uri bune și își face bine treaba și în video conferințe.

Android 5.1.1 Lollipop, OxygenOS 2.2.0 & Aplicațiile preinstalate

OnePlus X vine cu OxygenOS, un sistem de operare bazat pe Android 5.1.1 Lollipop. De fapt vei avea parte de aceeași experiență ca pe un smartphone cu Android 5.1.1, dar cu unele îmbunătățiri. Interfața utilizatorului este aproape la fel ca cea de pe un dispozitiv cu Android Lollipop stock. Acestea sunt cele mai importante îmbunătățiri de care vei avea parte:

  • Shelf - Una din cele mai importante caracteristici ce vine cu OxygenOS este Shelf. Cu un swipe de la stânga la dreapta în ecranul de Acasă , vei primi o imagine de ansamblu asupra aplicațiilor și contactelor utilizate frecvent. Acest panou poate fi de asemenea personalizat adăugând aici widget-urile tale preferate.

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie
  • Gesturi - Această opțiune îți permite să deschizi și să controlezi anumite aplicații și caracteristici fără a debloca în prealabil smartphone-ul. De exemplu, poți desena un "O" pentru a deschide aplicația de cameră și un "V" pentru a aprinde blițul, sau atinge de două ori ecranul pentru a trezi dispozitivul.

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie
  • Permisiuni aplicații - La fel ca Android Marshmallow, OxygenOS are o opțiune ce îți permite să modifici accesul aplicațiilor la informațiile personale.

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie
  • Personalizare - Cu toții știm că sistemul de operare Android poate fi personalizat, iar OxygenOS nu face excepție. În fereastra Customization (Personalizare) poți comuta între teme (din negru în alb și invers), poți selecta culoarea de accent și culorile ledului de notificare. În fereastra Buttons (Butoane) poți face ca butoanele de navigare să fie afișate pe ecran sau poți schimba poziția butoanelor de Înapoi și Recente în funcție de cum dorești. În aceeași fereastră poți seta câte o operațiune pentru acțiunile atingere dublă și apăsare lungă pentru fiecare buton de navigare.

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie

În termeni de aplicații preinstalate, pe lângă aplicațiile de zi cu zi (precum Phone (Telefon) , Messenger (Mesagerie) sau Contacts (Contacte) ) și cele de la Google, pe care le vei găsi pe oricare alt dispozitiv cu Android vei găsi doar trei alte aplicații:

  • SwiftKey Keyboard - o bună alternativă la tastatura implicită Android

  • Files - îți permite să gestionezi fișierele care se găsesc pe dispozitiv și în serviciile de stocare în cloud

  • OnePlus Radio - îți permite să asculți stațiile radio locale, cât timp cât ai conectate niște căști

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie

OxygenOS oferă o experiență curată de Android Lollipop, cu unele îmbunătățiri. Sistemul de operare este rapid iar tranzițiile sunt fluente, iar datorită faptului că are doar câteva aplicații preinstalate ne face să îl îndrăgim foarte mult. Oricum, toate aplicațiile pe care le-am putea utiliza vreodată se găsesc în Play Store.

Performanțe în teste sintetice

OnePlus X are aproape aceeași configurare hardware ca multe smartphone-uri de top din 2014. Procesorul Qualcomm Snapdragon 801 tactat la 2.3 GHz, chipsetul grafic Adreno 330 și cei 3 GO de memorie RAM sunt mai mult decât suficienți să ruleze aproape orice din Play Store.

La fel ca toate dispozitivele Android pe care le-am testat aici la Digital Citizen , am început sesiunea de teste cu OnePlus X cu bechmark-ul Vellamo de la Qualcomm. Mai întâi am rulat un test ce măsoară performanța procesorului atunci când execută sarcini multiple în același timp, numit Vellamo Multicore. În acest test am obținut un scor bun de 1807 puncte. După cum poți vedea, în clasament OnePlus X este deasupra multor smartphone-uri de top precum Nexus 6, LG Nexus 5, sau chiar fratele său, OnePlus One.

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie

Apoi, am folosit testul Vellamo Metal pentru vedea cât de bine se descurcă dispozitivul când rulează aplicații ce nu știu să folosească decât un nucleu din procesor, deoarece multe aplicații din Play Store sunt în situația asta. OnePlus X a obținut 1479 de puncte. Acest test arată că OnePlus X este mai performant decât HTC One (M8) și ASUS ZenFone 2.

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie

Apoi am pus la încercare performanța în jocuri. Pentru a măsura performanța oferită de OnePlus X în jocuri am folosit testele Manhattan și T-rex oferite de aplicația GFXBench GL Benchmark. Ca de obicei, vom lua în considerare doar versiunile 1080p Offscreen.

În testul Manhattan, OnePlus X a reușit să randeze 617 de cadre. În comparație cu alte dispozitive Android testate aici la Digital Citizen , OnePlus X a obținut un scor mai mic decât Motorola Nexus 6 , Samsung Galaxy S6 egde sau ASUS ZenFone 2.

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie

Ultimul test de gaming folosit a fost 1080p T-Rex Offscreen. OnePlus X a reușit să randeze 1241 de cadre, scor similar cu cel obținut pe ASUS ZenFone 2.

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie

Apoi, am folosit din nou aplicația Vellamo pentru a evalua experiența de navigare pe OnePlus X. Acest bechmark măsoară cât de bine se descurcă dispozitivul când are de afișat pagini web codate cu HTML5, CSS3 și JavaScript. În cazul navigatorului Google Chrome, OnePlus X a obținut 2707 puncte, ceea ce reprezintă un scor bun, dar sub cele înregistrate de LG Nexus 5, OnePlus One sau Lenovo A7000.

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie

În final am rulat un test ce măsoară autonomia oferită de OnePlus X. Dispozitivul are o baterie litiu-polimer de 2525 mAh și, din cauza faptului că OnePlus X are o construcție unibody, nu este detașabilă. Pentru acest benchmark am folosit testul Work battery life din aplicația PCMark. După o lungă sesiune de teste, OnePlus X a înregistrat 6 ore și 10 minute de autonomie. Nu este cel mai bun scor înregistrat vreodată, dar luând în considerare experiența noastră cu acest dispozitiv, bateria lui OnePlus X ar trebui să țină mai mult de 12 ore în condiții de utilizare normală.

OnePlus X, Android, smartphone, review, performantee, camera, baterie

În termeni de performanță OnePlus X nu este cel mai bun smartphone de pe piață, dar ar trebui să te gândești la faptul în schimbul unei sume de bani destul de mici vei primi un smartphone cu o configurație hardware puțin mai bună decât cea care se găsește pe HTC One M8 sau Samsung S5.

Notă produs 5/5

Verdict

Una peste alta, luând în considerare prețul, credem că OnePlus X este o afacere bună. Cu un ecran Full HD AMOLED de 5 inch protejat de Gorilla Glass 3, un procesor cu patru nuclee Snapdragon 801, un chipset grafic Adreno 330 și 3 GO de memorie RAM, smartphone-ul nu va avea nicio problemă să ruleze cele mai multe dintre aplicațiile din Play Store. În plus, dispozitivul este construit din materiale de cea mai bună calitate. OnePlus X reprezintă o afacere bună pentru cei care vor o experiență de smartphone premium fără să cheltuiască prea mulți bani.

Descoperă: Smartphone Android Recenzii
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează