
ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi - Rezultatele benchmarkurilor
Mai întâi, am rulat instrumentul de benchmark oferit de CPU-Z. În testul Single-Thread, am obținut un scor mediu identic pentru AMD Ryzen 7 9700X cu ambele plăci de bază ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi și ASUS Prime X670E-Pro WiFi. Diferența dintre aceste două configurații și cea cu ASUS ROG Strix X670E-A Gaming WiFi a fost de doar 1%.

Rezultate în CPU-Z Single Thread
În testul Multi-Thread de la CPU-Z, care măsoară performanța procesorului pentru toate nucleele, Ryzen 9 7900X a obținut un scor ușor mai mare decât ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi. Totuși, rezultatele au fost foarte apropiate, cu diferențe de cel mult 2,12%.

Rezultate în CPU-Z Multi Thread
În Cinebench 2024, procesorul a oferit rezultate mai bune atunci când a fost asociat cu ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi, comparativ cu celelalte două plăci de bază. Comparativ cu acestea, procesorul împreună cu placa de bază pe care o testez s-a dovedit a fi mai rapid cu până la 6,35%.

Rezultate în Cinebench 2024
Blender este de obicei al doilea benchmark de randare pe care îl rulez. Din păcate, în perioada în care am avut placa de bază ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi, Blender a refuzat pur și simplu să pornească, dând doar erori. Prin urmare, trebuie să sar peste el de data aceasta…
Următorul a fost benchmarkul PCMark 10, care evaluează performanța unui calculator în diverse activități zilnice, precum navigarea pe internet, conferințele video, munca de productivitate și crearea de conținut digital. Procesorul Ryzen 7 9700X a oferit rezultate aproape identice, cu diferențe mai mici de 0,32%, pe toate cele trei plăci de bază.

Rezultate în PCMark 10
În JetStream 2.2, am obținut scoruri similare cu toate plăcile de bază. Diferențele sunt din nou foarte mici, de sub 2,28%.

Rezultate în JetStream 2.2
Folosind instrumentul de benchmark 7-Zip, am observat câteva rezultate neașteptate. Viteza de compresie a fost cu până la 14,13% mai mare cu ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi. Cred că ar putea fi un rezultat al îmbunătățirilor din interfața UEFI a acestei plăci de bază, comparativ cu starea UEFI de pe celelalte două plăci testate de mine în august. Ar putea avea legătură și cu actualizările recente din Windows 11 și cu driverele oferite de AMD.

Viteza de Compresie în 7-Zip
În mod similar, viteza de decompresie măsurată de 7-Zip a fost cu până la 5,82% mai mare cu ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi, comparativ cu celelalte două configurații.

Viteza de Decompresie în 7-Zip
În continuare, am testat câteva jocuri la rezoluția de 1080p, cu calitatea grafică setată la minim, pentru a mă asigura că placa video AMD Radeon RX 7900 XT nu va cauza probleme.
În Cyberpunk 2077, cu placa de bază ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi, am atins 223 de cadre pe secundă, ceea ce este mult mai mult (cu până la 19,25%) decât ceea ce am obținut cu celelalte două plăci de bază. Cred că această creștere se datorează probabil actualizărilor recente ale driverelor grafice și ale chipsetului, precum și îmbunătățirilor din Windows 11 și din UEFI.

Rezultate în Cyberpunk 2077
Însă, în Assassin's Creed Mirage, plăcile de bază au oferit rezultate similare. Configurația care folosește ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi a fost cu un cadru pe secundă mai lentă (-0,40%) decât cea care folosește un ASUS ROG Strix X670E-A Gaming WiFi, însă cu șapte cadre pe secundă mai rapidă (2,81%) decât calculatorul cu ASUS Prime X670E-Pro WiFi.

Rezultate în Assassin's Creed Mirage
În Remnant II, numărul mediu de cadre înregistrat de mine a fost cam același în toate cazurile. Totuși, cu ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi, am obținut un număr de cadre ușor mai mare (cu până la 4,71%), comparativ cu rezultatele celorlalte două plăci de bază.

Rezultate în Remnant II
În cele din urmă, în Horizon Forbidden West, rezultatele au fost mixte. Cu ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi, am avut un număr de cadre de 135 fps, care este ușor mai mare (cu 1,51%) decât rezultatul obținut cu ASUS Prime X670E-Pro WiFi. Cu toate acestea, numărul de cadre pe secundă cu placa de bază testată a fost, de asemenea, ușor mai mic (-2,88%) decât cel obținut folosind ASUS ROG Strix X670E-A Gaming WiFi.

Rezultate în Horizon Forbidden West
Benchmarkurile arată că, având componentele potrivite, un calculator construit pe placa de bază ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi nu este doar stabil, ci și puternic.
Software inclus cu ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi
ASUS oferă implicit două aplicații împreună cu placa de bază ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi: ASUS DriverHub și Armoury Crate.
ASUS DriverHub este un instrument care facilitează gestionarea driverelor pentru hardware-ul ASUS, în special pentru plăcile de bază. Acesta te ajută să găsești, să descarci și să actualizezi driverele de care ai nevoie pentru sistemul tău. Este o metodă convenabilă de a gestiona actualizările driverelor într-un singur loc. Din păcate, sugerează și aplicații suplimentare, precum Norton 360 și WinRAR. Vestea bună este că poți alege ce să instalezi, așa că asigură-te că debifezi orice aplicație pe care nu o vrei în timpul procesului.

ASUS DriverHub îți permite să descarci și să instalezi drivere cu ușurință
Armoury Crate este cealaltă aplicație pe care ți se sugerează s-o instalezi. Aceasta acționează ca un hub central pentru gestionarea și controlul tuturor dispozitivelor ASUS și ale setărilor sistemului. Acest instrument îți permite să personalizezi cu ușurință efectele de iluminare RGB cu Aura Sync, să ajustezi performanța sistemului și să descarci sau să actualizezi driverele și UEFI. Asigură, de asemenea, monitorizarea în timp real a performanțelor procesorului, plăcii video, memoriei RAM și stocării și oferă profiluri de joc personalizate, care aplică automat setările preferate pentru diferite jocuri, fiind o soluție completă pentru optimizarea hardware-ului ASUS.

Armoury Crate îți permite să-ți personalizezi dispozitivele ASUS
Atât ASUS DriverHub, cât și Armoury Crate sunt instrumente pe care le vei dori probabil pe calculatorul tău. Primul simplifică întregul proces de instalare a driverelor, iar cel de-al doilea te ajută să-ți administrezi sistemul și să-l personalizezi exact așa cum îți place.
Ce părere ai despre ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi?
Acum că acest review a ajuns la final, ce părere ai despre ASUS ROG Strix X870-A Gaming WiFi? Îți dorești ceva asemănător? O placă de bază bogată în funcții și cu un chipset modern, care îți va pregăti calculatorul pentru viitor timp de cel puțin câțiva ani de acum încolo? Ce zici de designul său cu tematică albă? Îți place acest aspect? Sau seamănă prea mult cu PC-ul unui Imperial Stormtrooper? 🙂 Spune-mi părerile tale despre această placă de bază în secțiunea de comentarii de mai jos, iar dacă ai ceva de adăugat sau de întrebat, nu ezita să scrii și asta.