6 răspunsuri la Scrie discuri CD, DVD sau Blu-Ray, în Windows, cu ajutorul File Explorer sau Windows Explorer

 1. TurocK spune:

  Posibilitatea să înscripționezi CD-uri și DVD-uri o are până și Windows XP. Problema este că Windows-ul se complică de unul singur: fișierele trase pentru înscripționare (pentru orice player CD/DVD), oriunde ar fi sursa lor (de exemplu, altă partiție), windows-ul face duplicat la fișierele ce urmează a fi scrise și le pune în fișierele temporale ale sistemului. În loc ca, la scriere, să citească direct sursa pentru, el citeste din fișierele temporale.
  Astfel, la fiecare creare de CD/DVD, datele se scriu în fișierele temporale (de obicei, partiția C), apoi pe discul optic, chiar daca fișierele sursă sunt pe același HDD.
  Dacă ai spațiu liber insuficient pe C, sau un SSD, s-ar putea ca alternativa oferită de Windows să nu fie ideală.

 2. liliana dmtrscu spune:

  multumesc , mi-a fost de ajutor

 3. Carmen Ra spune:

  Buna! Mentionez ca am windows 10 in limba engleza,dar am inteles si in limba romana, nu a fost problema. Am incercat sa inscriptionez un DVD la sectiunea „Similar unei unități flash pentru USB”. Spun ca am incercat, deoarece nu am reusit…. Am facut toti pasii… formatare disc, am copiat fisierele pe disc, am vazut fereastra de progres a copierii… dar nu am reusit sa inchid sesiunea de scriere a discului.
  Nu am inteles ce sa fac, nu am inteles ce inseamna expresia ”mergi la rădăcina discului pe care tocmai l-ai scris și deselectează orice fișier sau folder care este selectat”. Deci faza cu ‘radacina discului’ nu o inteleg 🙁 Eu am selectat direct ‘scoatere’ si mi-a scos discul, care bineinteles ca nu apare nimic pe el. Va rog frumos daca se poate explica mai clar cum se inchide sesiunea pe windows 10 la sectiunea „Similar unei unități flash pentru USB”. Multumesc!

 4. Moldovan Valentin spune:

  Chiar nu stiu de ce faceti oamenii , să-și piardă tipul . Am urmat toți pasii din materialul pe care l-ati postat ( de mai multe ori , ca să mă asigur că nu am gresit nimic , stricînd astfel vreo 4 dvd-uri ) , operatiune făcută pe un laptop ASUS cu win. 10 , si nu funționează pe nici un DVD player ( sony cu Divx , Saba cu Divix, Eboda cu Divx) .
  Este rău că puneți articole care induc în eroare.

Lasă un comentariu