10 răspunsuri la Analiză comparativă - Care este cel mai bun scaner online de antivirus?

 1. gherghisan nelu spune:

  Multumesc pentru tutorial. Foarte utile informatiile.

 2. Buta Octavian spune:

  Felicitari pentru test, dar am o mica observatie de facut.In loc de COMODO Cloud Scanner trebuia sa testezi COMODO AV SCANNER care il gaseai la adresa aceasta http://personalfirewall.comodo.com/scan/avscanner.html

  • Ciprian spune:

   Nu stiam de el. Am ales Cloud Scanner pentru ca acest produs este promovat in mod activ si poate fi gasit foarte usor pe lista lor de produse gratuite.

   AV Scanner pare sa fie mai ingropat/ascuns. Nu stiu exact motivul.

 3. Usr spune:

  ar merita si Microsoft Safety Scanner sa fie inclus in test
  http://www.microsoft.com/security/scanner/en-us/default.aspx

  • Ciprian spune:

   Cand vom actualiza articolul, peste cateva luni, vom include si Microsoft Safety Scanner si alte solutii mentionate de alti cititori care ne-au contactat.

   Merci pentru sugestie.

 4. Valigw spune:

  Articolului ii lipsesc mai multe lucruri. Cel mai important este ca nu ai precizat clar, ca aceste produse se impart in 2 categorii:
  1. Scanare antivirus online care detecteaza virusii.
  2. Scanare antivirus online care dupa ce detecteaza virusii ii si neutralizeaza/distruge.
  Din acest punct de vedere (mai ales pt. un incepator) cel mai bun este unul care iti si rezolva problema. De accea nu sunt de acord cu Kaspersky, este bun dar doar ne va anunta de virus si atat !
  Alt lucru pe care nu l-am inteles este de ce le-ai impartit asa ? Daca tot te-ai complicat(parerea mea), cu acest mod de impartire, de ce n-ai pus si alte solutii cum ar fi Dr.Wed CureIt sau Malwarebytes Anti-Malware ? Cred ca sunt f. utile pt. un incepator care vrea sa-si curete calculatorul (mai ales ca sunt free). Sper ca, critica mea sa fie considerata constructiva si sa nu te deranjeze.

  • geodor spune:

   Articolul este foarte util! Sincer, in anii de munca in fata calculatorului, cel mai bun antivirus am fost eu: mai bine sa fiu prevazator decat sa-mi para rau…
   DAR, mi s-a intamplat si mie. Prima data, pe vremea lui 486, cu CIH-ul (cei mai in varsta il tin minte). Atunci, ca si in datile urmatoare am invatat ca cea mai buna cale de a scapa de un virus fara sa tremuri ca se intampla ceva (fisiere sterse sau altceva) este FORUMUL!!! Da, ati citit bine. Pentru asta, iti trebuie denumirea virusului sau a malware-ului. Apoi, o simpla cautare pe google si ai gasit un forum de oameni deshtepti / patiti care au rezolvat-o. Urmezi pasii, si ai scapat.
   Am citit cu interes prezentul articol deoarece sunt in dubii in ceeace priveste eficacitatea scanarii (nu atat ca timp ci mai degraba ca eficienta detectarii intruziunilor). Asta, fara ca respectiva solutie sa devina la randul ei o problema (vezi cazul Norton care, odata instalat, nu mai scapi de el pana la urmatoarea reinstalare de sistem).
   In ceeace priveste lista solutiilor prezentate, este, din punctul meu de vedere, una OK. Sunt zeci de softuri si site-uri care ar trebui incluse aici. Numai ca este fizic imposibil sa le iei pe toate sa le analizezi. Normal, te duci pe cele mai renumite. Intr-adevar, lista poate fi completata la urmatoarea update cu cel de la Microsoft. Sunt curios de rezultate avand in vedere ca isi scaneaza propriile fisiere. La ei lista fisierelor detectate ar trebui sa fie mai completa… Zic si eu. Dar imi aduc aminte ca vorbesc despre Microsoft si bat in retragere 🙂

 5. daniel spune:

  un alt antivirus care ar trebui inclus in urmatorul test este http://emsisoft.ro/ro

 6. ALEX spune:

  Chestia cu auto-stersul fisierelor o poate face user-ul.
  Accesezi locatia fisierului și il stergi. Ce mare brânză?

Lasă un comentariu