7 răspunsuri la Întrebări simple: Ce este NTFS și de ce este util?

 • Comanelea Davian spune: 23.04.2018 la 5:53 pm   Răspunde

  Buna, am formatat un stick in NTFS deoarece nu mi-a incaput in film pe care l-am descarcat. Acum intrebarea e, e bine ce am facut sau trebuia sa formatez in exFat ? Filmul are mai mult de 4 GB + ca din cand in cand imi mai imi pun in film pe stick, sa il am. Multumesc ptr ajutor

  • Ciprian Adrian Rusen spune: 27.04.2018 la 5:28 pm   Răspunde

   Este OK si NTFS. Niciun stres.

 • Olimpiu spune: 09.08.2018 la 7:54 pm   Răspunde

  Eu am un SSD Samsung, l-am formatat NTFS, mi-am pus pe el toate pozele/filmele de familie. M-am uitat ieri la ele pe un SmartTv iar acum computer-ul nu mai permite accesul la SSD. Inainte am avut toate documentele pe un HDD intern WD destul de nou si nu l-am mai putut nicicum vedea. De la firma care mi-a recuperat datele m-au sfatuit sa imi pun documentele pe un SSD Samsung astfel fiind mai in siguranta …

 • Alexa Mac spune: 15.10.2019 la 7:39 pm   Răspunde

  Super tare! Mi-a fost de folos tot ce ati zis. Mersi mult! Keep up the good work!

 • Mike_y spune: 02.07.2021 la 12:01 pm   Răspunde

  Eu pentru backup folosesc fat32, EXT4 și NTFS.
  FAT32 poate fi văzut de orice dispozitiv, doar că are limita de 4 Gb.
  Pentru hard disk-ul intern folosesc EXT4 (în Linux, iar pentru cele externe (USB), folosesc FAT32 (pentru a putea fi văzut și de computerele vechi) si NTFS.
  Eu nu prea sunt cu filmările UHD ca să am fișiere peste 4Gb. Doar vreo câteva imagini ISO de Linux și vreo câteva video-uri, pe care le pot păstra pe unitățile formatate cu EXT4 sau NTFS.
  Trebuie cel puțin încă un hard disk de backup. Și mai bine două hard disk-uri care să conțină backup-ul de rezervă al datelor /fișierelor, de preferință în locații fizice diferite (pentru siguranță).
  De asemenea, în timpul copierii datelor de backup pe un hard disk extern folosesc laptopul, și mă asigur că acesta are bateria conectată și încărcată, pentru a nu avea surprize dacă se întrerupe curentul în timpul copierii datelor.

Lasă un comentariu