Cele mai bune 5 alternative la Managerul de activități din Windows

Managerul de activități este unul dintre cele mai importante instrumente ale sistemului de operare Windows. Toată lumea l-a folosit cel puțin o dată și, probabil, cel mai frecvent scop de utilizare a acestuia este de a închide aplicațiile care nu mai răspund. Pe lângă alte opțiuni, Managerul de activități îți oferă și o perspectivă asupra consumului de resurse și asupra performanței dispozitivului tău. Dacă te-ai plictisit de Managerul de activități implicit și vrei să folosești o alternativă care se potrivește mai bine cu nevoile tale, citește acest articol și descoperă care sunt cel mai bune cinci aplicații de gestionat activități în Windows:

1. Process Explorer

Process Explorer este o unealtă dezvoltată de cei de la Microsoft Windows Sysinternals și este o alternativă bună la Managerul de activități. După cum poți vedea în imaginea de mai jos, procesele active sunt organizate arborescent, ceea ce te ajută să înțelegi mai bine ce procese a deschis o anumită aplicație. Programul îți oferă, de asemenea, informații despre consumul de resurse și o multitudine de detalii despre fiecare sarcină. În plus, Process Explorer dispune de un motor de căutare puternic ce te ajută să găsești rapid procesul unei anumite aplicații sau unui program ce rulează pe dispozitivul tău. Pentru a folosi această opțiune, dă clic dreapta sau ține apăsat pe iconița în formă de țintă, și plaseaz-o pe fereastra programului de care ești interesat. Când te vei întoarce în Process Explorer, vei vedea selectat procesul ce a deschis respectiva fereastră.

Pagina de descărcare: Process Explorer

2. Process Hacker

Process Hacker este o altă unealtă ce monitorizează procesele și activitățile. Acesta oferă aproape aceleași caracteristici de care dispune și Process Explorer. La fel ca în Process Explorer, procesele ce rulează pe calculatorul tău sunt organizate arborescent. Process Hacker îți permite să cauți handle-uri și DLL-uri, să oprești conexiuni de rețea și să controlezi servicii ce nu sunt afișate în panoul standard de servicii.

Pagina de descărcare: Process Hacker

3. System Explorer

System Explorer este un program ce funcționează foarte bine pe fiecare versiune de Windows. El dispune de toate uneltele comune specifice unui manager de activități, precum gestionarea programelor ce rulează automat când pornește Windows, examinarea add-on-urilor de sistem, a driverelor și a serviciilor. În plus, în System Explorer poți executa o scanare de securitate cu scopul de a determina care dintre procese sunt sigure și care sunt nocive.

Pagina de descărcare: System Explorer

4. Daphne

Daphne este un "ucigaș" de procese în rulare. Acest program îți permite să oprești sarcini în patru moduri diferite - poți să le închizi chiar acum sau după un anumit timp, în două moduri: normal sau în mod "politicos". Dacă vei alege să închizi un process în mod "politicos", trebuie să ai în vedere faptul că dacă procesul are ceva important de făcut, acesta nu se va închide. Pentru acele cazuri când e dificil să faci legătura între un program și procesul acestuia, Daphne , la fel ca Process Explorer , oferă o unealtă numită Find (Găsire). Spre deosebire de Process Explorer , poți folosi această caracteristică și la oprirea unui proces, trăgând ținta pe fereastra acestuia.

O altă caracteristică oferită de Daphne se numește Traps (Capcane). Folosind această unealtă poți crea o capcană pentru un process. Capcanele reprezintă seturi de reguli ce vor fi aplicate unei anumite sarcini când aceasta va apărea. Această caracteristică este foarte folositoare când ai procese ce consumă foarte multe resurse și nu pot fi oprite.

Pagina de descărcare: Daphne

5. WinUtilities Process Security

WinUtilities Process Security este o unealtă de urmărire și gestionare a proceselor și a serviciilor ce rulează pe calculatorul tău, ce pune accentul pe securitate. Acesta îți spune dacă o sarcină este de încredere sau nu, astfel putând să o pui în carantină dacă nu este sigură. De asemenea, are o caracteristică ce îți permite să cauți detalii despre un process pe internet, iar interfața cu utilizatorul este mai prietenoasă în comparație cu cele din celelalte programe din această listă. WinUtilities Process Security este folositor în mod special atunci când suspectezi că dispozitivul tău cu Windows este infectat cu o anumită formă de malware.

Pagina de descărcare: WinUtilities Process Security

Concluzie

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune aplicații ce pot înlocui Managerul de activități din Windows. Îți recomandăm să le încerci pe toate și să o păstrezi doar ce cea pe care o preferi. După ce decizi ce aplicație vei păstra, te rugăm să ne spui și nouă care este cea mai bună alternativă, din punctul tău de vedere, la Managerul de activități , folosind formularul de comentarii de mai jos.