Cum deschizi Managerul de activități în Windows 10 (toate scurtăturile)

Task Manager

Managerul de activităţi este un instrument excelent care te ajută să gestionezi modul de lucru al programelor, proceselor şi serviciilor executate pe PC-ul tău cu Windows 10. Înainte de a putea lucra cu Managerul de activităţi, trebuie mai întâi să știi cum să îl deschizi. În acest ghid îți arătăm metode diferite de a îl accesa, nu doar o scurtătură către Managerul de activități. Lista include unsprezece metode de a porni Managerul de activități, așa că hai să începem:

1. Folosește combinația de taste Ctrl + Shift + Esc

Cea mai rapidă metodă de a deschide Managerul de activităţi în Windows 10 este să folosești tastatura și să apeși simultan pe tastele Ctrl + Shift + Escape.

Apasă Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Managerul de activități

2. Folosește combinația de taste Ctrl + Alt + Del

O altă metodă de a deschide Managerul de activităţi este să apeși simultan pe tastele Ctrl + Alt + Del. Această combinație de taste te duce pe ecranul de blocare, unde vei găsi mai multe scurtături. Printre ele, este și o scurtătură către Managerul de activități.

Apasă tastele Ctrl + Alt + Del pentru a deschide Managerul de activități

Apasă pe Manager de activităţi pentru a îl deschide.

3. Folosește meniul ascuns Win+X

Windows 10 are un meniu dedicat utilizatorilor profesioniști, numit WinX, plin de scurtături utile. Acest meniu include şi o scurtătură pentru Managerul de activităţi. Apasă pe tastele Win + X pentru a deschide meniul și apoi apasă pe tasta T pentru a deschide Managerul de activităţi, sau dă clic pe scurtătura lui.

Apasă Win + X și apoi T pentru a deschide Managerul de activități

Dacă preferi să îți folosești mouse-ul sau degetele în loc de tastatură, în loc să apeși pe tastele Win + X, dă clic dreapta sau apasă lung pe butonul Start, după care apasă pe Manager de activități.

4. Folosește Meniul Start pentru a deschide Managerul de activități

Meniul Start din Windows 10 include o scurtătură pentru Managerul de activități. Deschide Meniul Start și derulează prin lista de aplicații, până găsești folderul Sistem Windows. În el, găsești o scurtătură pentru Managerul de activități.

Scurtătura pentru Managerul de activități din Meniul Start

5. Folosește căutarea pentru a deschide Managerul de activități

Apasă pe câmpul de căutare de pe bara de activități și scrie cuvântul "activități" în el. După scurt timp, Windows 10 începe să afișeze rezultatele căutării. Primul dintre ele ar trebui să fie Managerul de activități. Dă clic pe acesta sau apasă pe Enter.

Utilizarea căutării pentru a deschide Managerul de activități

Dacă preferi, poți să vorbești cu Cortana, spunându-i în limba engleză "open Task Manager" ("deschide Managerul de activități").

6. Execută fișierul Taskmgr.exe

Managerul de activităţi poate fi deschis și utilizând executabilul său, numit Taskmgr.exe. Îl găsești în folderul "C:WindowsSystem32" (unde C: este unitatea de stocare pe care ai instalat Windows).

Fișierul Taskmgr.exe se găsește în folderul System32 din Windows

7. Foloseşte o scurtătură pe desktop pentru Managerul de activități

Poți să îți creezi o scurtătură către Managerul de activități sau poți să descarci scurtătura creată de noi şi să o salvezi pe Desktop-ul tău.

Scurtătură către Managerul de activități

8. Folosește meniul clic-dreapta pe bara de activităţi pentru a deschide Managerul de activități

Pe Desktop, dă clic dreapta sau apasă lung pe bara de activităţi. Se deschide meniul contextual asociat ei, ce include opţiuni pentru personalizarea barei de activităţi, dar şi o scurtătură către Managerul de activităţi.

În meniul contextual al barei de activități există o scurtătură către Managerul de activități

9. Execută comanda taskmgr în Linia de comandă sau în PowerShell

Dacă îți place linia de comandă, poți să folosești Linia de comandă sau PowerShell pentru a deschide Managerul de activități. Deschide aplicația de Linie de comandă pe care o preferi, scrie taskmgr în ea, după care apasă Enter.

Executarea comenzii taskmgr în PowerShell

10. Execută comanda taskmgr în fereastra Executare

O metodă relativ rapidă de a deschide Managerul de activități este să folosești fereastra Executare. Apasă simultan pe tastele Win + R și apoi scrie comanda taskmgr. Apasă pe Enter sau pe butonul OK și Managerul de activități se va deschide imediat.

Rularea comenzii taskmgr în fereastra Executare

11. Execută comanda taskmgr în Explorer

O metodă similară de a deschide Managerul de activități este să folosești capacitatea Explorer de a rula comenzi. Deschide Explorer, scrie comanda taskmgr în bara sa de adresă și apoi apasă pe tasta Enter.

Executarea comenzii taskmgr în Explorer

Tu cum deschizi Managerul de activități?

Managerul de activităţi este un instrument foarte puternic care îți permite să administrezi diferite aspecte ale aplicaţiilor, proceselor sau serviciilor care rulează pe calculatorul tău. În anumite situații este util să cunoști care sunt toate modurile de deschidere a acestui instrument. Înainte de a închide această filă, spune-ne care este metoda ta favorită de a deschide această aplicație. Știi și altele? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Manager de Activități Programe Sistem și Securitate Windows