9 răspunsuri la Configurează-ți sistemul de la zero: cea mai bună ordine pentru a instala totul

 1. happyday spune:

  Excelent articol! Mi-a starnit interesul de la citirea primelor cuvinte din titlu. 🙂
  Cred insa ca ai omis un pas destul de important : crearea unei imagini de sistem „pe curat”. Este o etapa extrem de utila. Eu unul prefer sa o realizez inaintea instalarii solutiei de securitate care e foarte „volatila” si se „evapora” in cateva saptamani.
  Pana acum am folosit Acronis insa versiunile 2010 si 2011 dau rateuri la restaurarea cu boot cd-ul din cauza partitiei obscure a Win 7. Alta solutie decat reinstalarea Windowsului si restaurarea ulterioara cu Acronis n-am gasit. Asa ca, la ultima operatiune de acest gen, am creat imaginea chiar cu W7. Mi-a plantat un ditamai fisierul in marsupiul unei partitii si chiar sunt curios cum se va manifesta la viitoarea reparatie capitala.
  In privinta actualizarii driverelor cred ca e mai usor si mai comod sa instalezi o aplicatie care sa caute ultimele versiuni ale acestora, gen DriverMax sau SlimDrivers.

  • Ciprian spune:

   Imaginea completa poti sa o faci cand doresti, crezi ca e mai bine. De obicei, eu o fac la final de tot, dupa ce am trecut prin toti pasii din articol.

   Legat de drivere – aplicatiile mentionate mi se par toate periculoase, mai ales pentru utilizatorii fara experienta. Am incercat cateva solutii si mi se pare ca toate au probleme mari in a gasi cu adevarat driveri corecti pentru componente mai putin populare.

   • happyday spune:

    Probabil ai dreptate in privinta softurilor-cercetas de drivere. Am utilizat si eu o aplicatie (nu-i mai stiu denumirea) care-mi gasea drivere mai vechi decat cele instalate de Windows.

 2. Silviu spune:

  ARHIVATOARE.win 7 nu stie RAR. Mesengere.Chat.Playere AV. Important. Codecuri. ar mai fi. Dar ma opresc. CEL MAI BUN. Free-ul de la BitDefender.

 3. DANILA SORIN spune:

  Foarte bun articolul,bine structurat,extrem de explicit,la obiect si cu timiteri foarte bune spre sub-subicte care ajuta la intelegerea usoara a ceea ce e de facut FELICITARI!

 4. Seth spune:

  Buna seara , caut si eu un OS linux care sa nu aibe erori kand il instalezi . este posibil si chiar dak faci updateuri nu stiu tot parca uneori se mai bloceaza ba merge greu … recomandatii si mie care vii se pare cel mai buna va rog frumos

 5. ghita spune:

  asa recunosti …specialistul:) ala care nu foloseste decat 7 si eventual 10:) vedeti ca si 8.1 face treaba, dar pentru voi e caca, fiind…specialisti.
  Atât Windows 10 cât și Windows 7 fac o treabă bună la găsirea și instalarea ultimelor drivere pentru majoritatea celorlalte componente: mouse, touchpad, tastatură, placa de rețea (wireless sau Ethernet), placa de sunet, webcam, imprimantă

Lasă un comentariu