Cum editezi sau elimini un mesaj recent trimis pe Skype

În toate conversațiile tale pe internet trebuie să fi existat și momente penibile, provocate fie de trimiterea unor mesaje scrise pe care nu le-ai gândit prea mult în prealabil fie de scrisul cu greșeli. Din fericire, nu mai este nevoie să îți faci griji, deoarece aplicația Skype pentru desktop îți oferă o modalitate foarte bună de a anula orice tip de erori de scriere sau de exprimare. Acesta este unul dintre puținele astfel de servicii care îți vor permite să editezi sau să ștergi mesaje recente, înainte de a fi stocate pentru totdeauna în istoricul conversațiilor tale, provocându-ți astfel, mari dureri de cap. Citește mai departe pentru a afla cum funcționează această caracteristică ascunsă atunci când utilizezi aplicația Skype pentru desktop.

Cum editezi un mesaj recent atunci când utilizezi aplicația Skype pentru desktop Windows

Dacă vrei să afli cum se poate face acest lucru, cu siguranță ești deja puternic implicat în zona pentru conversații a aplicației Skype pentru desktop. Mai apoi, un scurt moment de neatenție sau nebunie temporară va face necesară editarea rapidă a unui mesaj recent. Astfel, pentru a reuși să modifici eroarea, va trebui să dai clic dreapta pe mesajul problematic și să apoi să dai clic pe Editează mesaj.

Mesajul pe care tocmai l-ai ales pentru a fi editat va fi afișat în spațiul conceput pentru scriere din zona pentru conversație. Acum poți să modifici acest mesaj problematic în orice mod.

Pentru a aplica modificările făcute, apasă pe pictograma Trimite, sau pur și simplu apasă pe Enter. Vechiul mesaj supărător va fi înlocuit cu cel nou.

Cum ștergi un mesaj recent atunci când utilizezi aplicația Skype pentru desktop Windows

Desigur, există și mesaje care trebuie să dispară în totalitate, pentru a nu mai fi văzute vreodată. Din nou, aceasta este o situație care poate fi foarte ușor rezolvată în aplicația Skype pentru desktop. Pentru a face acest lucru, va trebui să dai clic dreapta pe mesajul pe care abia l-ai trimis și apoi, să selectezi Șterge mesaj.

Ți se va cere să confirmi alegerea făcută. Apasă pe butonul Șterge și mesajul va fi eliminat.

Dacă dorești ca în viitor să nu mai trebuiască să confirmi alegerea făcută, bifează caseta Nu mă mai întreba, înainte de a apăsa pe butonul Eliminare.

Mesajul problematic va fi șters în totalitate, iar zona pentru conversație va arăta ca în imaginea de mai jos.

Cât timp ai la dispoziție pentru a edita sau șterge un mesaj trimis pe Skype?

Informații cu privire la intervalul de timp în care se poate folosi această opțiune sunt destul greu de găsit. Totuși, cu ajutorul serviciului de asistență, am reușit să aflăm că Skype permite utilizatorilor săi să editeze sau să șteargă orice mesaj instantaneu în termen de 60 de minute după ce l-au trimis. Prin urmare, nu aștepta prea mult dacă dorești să schimbi ceva din ce ai spus.

De asemenea, am descoperit că poți edita sau elimina un mesaj recent doar de pe calculatorul sau dispozitivul pe care l-ai folosit inițial pentru a-l trimite. De exemplu, dacă pentru trimiterea unui mesaj ai folosit aplicația Skype pentru desktop instalată pe un laptop și dorești să modifici textul sau să îl ștergi definitiv, nu vei putea face acest lucru pe tableta ta cu sistem de operare Windows. Va trebui să te întorci la laptop și să îl folosești pentru a rezolva problema cu respectivul mesaj.

NOTĂ: Pentru mai multe informații despre aplicația Skype pentru desktop și modul în care aceasta funcționează, citește aceste tutoriale:

Concluzie

Această caracteristică s-a dovedit a fi foarte utilă în conversațiile noastre cu mesaje text și vrem să o recomandăm tuturor utilizatorilor de Skype. Nu fi nepăsător! Nu poți spera constant că prietenii tăi vor înțelege ce ai vrut să spui, mai ales dacă mesajele tale sunt pline de greșeli de exprimare sau ortografie. De asemenea, este o idee foarte bună să ștergi orice mesaj de care nu ești mândru.