Cum configurezi microfonul și difuzoarele în Skype pentru Windows 10

Cum configurezi microfonul și difuzoarele în Skype pentru Windows 10

Cu mai mult de două miliarde de utilizatori înregistrați, Skype te poate ajuta să te conectezi cu persoane din diferite organizații sau părți ale globului. Calitatea sunetului din apelurile făcute cu Skype pentru Windows 10 se bazează pe setări audio corecte și pe calitatea conexiunii tale la internet. De câte ori nu ai fost într-o conversație pe Skype și ai fost frustrat de calitatea slabă a sunetului? Din fericire poți să ajustezi și să testezi setările audio în Skype pentru Windows 10 astfel încât următorul tău apel să meargă bine. Află cum ajustezi și testezi setările pentru microfon și difuzoare în Skype pentru Windows 10:

Reclamă

NOTĂ: Acest tutorial se referă la setările audio din Skype pentru Windows 10. Dacă ai nevoie de ajutor cu setările pentru cameră, citește 11 lucruri pe care le poți face atunci când ai probleme cu camera web în Skype.

Cum deschizi setările audio în Skype pentru Windows 10

Ajustările de microfon și difuzoare sunt făcute în setările audio ale aplicației Skype. Deschide aplicația Skype în Windows 10 făcând dublu clic (sau apăsând rapid de două ori) pe pictograma sa din sertarul de sistem (system tray), ori folosind scurtătura Skype din Meniul Start.

Deschide Skype în Windows 10
Deschide Skype în Windows 10

În partea dreapta sus din panoul din stânga, găsești un buton Mai Multe reprezentat de trei puncte orizontale. Apasă pe el și apoi pe Setări în meniul care se deschide.

Deschide setările din Skype în Windows 10
Deschide setările din Skype în Windows 10

Apare o fereastră cu toate setările pentru Skype. Mergi la Audio și video în partea stângă.

Deschide setările de Audio și video în Skype
Deschide setările de Audio și video în Skype

Cum configurezi microfonul în Skype pentru Windows 10

După ce deschizi setările de Audio și video, continuă cu ajustarea setărilor pentru microfon. Sunt primele din secțiunea AUDIO. În mijlocul secțiunii există o bară de intrare a microfonului, reprezentată de puncte orizontale care arată nivelul de sunet care intră în aplicația Skype prin intermediul dispozitivului selectat drept microfon. Vorbește un pic și dacă nu vezi niciun punct care se umple de culoare în timp ce vorbești, înseamnă că dispozitivul selectat ca microfon nu este cel corect.

Secțiunea Microfon în setările Skype
Secțiunea Microfon în setările Skype

Skype folosește implicit dispozitivul pentru microfon selectat de Windows. Pe aceeași linie pe care se află cuvântul Microfon, există un buton care afișează selecția curentă. Valoarea implicită este "Dispozitiv de comunicare implicit". Dă clic pe acest nume și se deschide un meniu derulant cu lista tuturor dispozitivelor pe care Windows le poate folosi ca microfon. Alege din meniu dispozitivul pe care îl dorești ca microfon în Skype.

Schimbă dispozitivul de microfon pentru Skype
Schimbă dispozitivul de microfon pentru Skype

Poți să îți testezi selecția imediat, vorbind în microfon. Dacă ai făcut selecția corectă, bara microfonului începe să coloreze punctele în timp ce vorbești arătând nivelul de sunet detectat. Poți să repeți procesul de schimbare a dispozitivului de intrare, până când selectezi microfonul corect, care merge. Dacă nu apar îmbunătățiri, s-ar putea ca microfonul să nu fie înfipt bine în PC-ul tău cu Windows. Verifică dacă este conectat la portul potrivit.

Următoarea ajustare este nivelul de volum al microfonului. Implicit, Skype gestionează automat acest nivel. De aceea, ai un comutator numit "Ajustează automat setările microfonului". Experiența noastră este că această ajustare automată merge bine, în special pentru evitarea microfoniei. Poți să hotărăști să dezactivezi ajustarea automată făcută de Skype și să impui un nivel de volum care îți convine mai mult. Pentru dezactivarea ajustării automate a volumului, oprește acest comutator și îți apare o bară de nivel de volum unde poți configura manual nivelul de volum dorit.

Setează manual nivelul de volum al microfonului în Skype
Setează manual nivelul de volum al microfonului în Skype

Mai departe, hai să vedem cum setezi difuzoarele folosite de Skype în Windows 10.

Reclamă

Cum configurezi difuzoarele în Skype pentru Windows 10

Setările pentru Difuzoare sunt afișate sub cele pentru Microfon, tot în secțiunea AUDIO.

Setările pentru difuzoare în Skype
Setările pentru difuzoare în Skype

Pe linia pe care apare cuvântul Difuzoare, este afișat dispozitivul curent folosit pentru difuzoare. Skype folosește implicit difuzoarele alese de Windows și afișează "Dispozitiv de comunicare implicit". Dacă vrei să schimbi asta, dă clic pe numele dispozitivului și apare un meniu derulant cu toate dispozitivele care pot fi folosite ca difuzoare de către Skype. Selectează-l pe cel dorit.

Alegerea dispozitivului pentru difuzoare în Skype
Alegerea dispozitivului pentru difuzoare în Skype

Sub selecția de dispozitiv, există o bară de nivel de volum pentru difuzoare. Dă clic pe nivelul de sunet dorit.

Setează nivelul de volum pentru difuzoare în Skype
Setează nivelul de volum pentru difuzoare în Skype

Setările pentru microfon și difuzoare sunt încheiate. Mai departe, hai să le testăm, ca să nu ai surprize neplăcute în timpul apelului următor.

Reclamă

Cum testezi difuzoarele în Skype pentru Windows 10

Imediat sub bara de volum, există un buton Testează audio cu un semn de redare în formă de triunghi. Apasă pe el pentru a începe testul.

Testează difuzoarele în Skype
Testează difuzoarele în Skype

Skype începe să redea melodia de apel prin difuzoare. Poți să folosești bara de volum a difuzoarelor pentru a ajusta volumul în timp ce asculți sunetul de apel. Atunci când ești gata, apasă butonul Testează audio în formă de pătrat pentru a încheia procedura.

Oprește testarea difuzoarelor în Skype
Oprește testarea difuzoarelor în Skype

Cum testezi setările audio în Skype pentru Windows 10

Pentru a testa atât microfonul, cât și difuzoarele, Skype îți oferă opțiunea de a rula un apel simulat. Apasă pe butonul "Efectuează un apel test gratuit" cu un receptor de telefon în poziție verticală care se găsește în josul paginii de setări. Acțiunea aceasta pornește simularea apelului.

Efectuează un apel test gratuit în Skype pentru Windows 10
Efectuează un apel test gratuit în Skype pentru Windows 10

Butonul se schimbă în "Încheie apelul test" cu receptorul de telefon orizontal și auzi instrucțiuni de la Skype despre cum îți testezi setările audio din Skype. Urmează instrucțiunile din timpul apelului simulat și înregistrează un mesaj vocal pe care îl poți asculta redat pentru tine în timpul aceluiași apel. Skype închide apelul atunci când este gata. Poți să apeși butonul "Încheie apelul test" în orice moment, pentru a încheia apelul simulat mai devreme.

Încheie apelul simulat în Skype pentru Windows 10
Încheie apelul simulat în Skype pentru Windows 10

După acest apel simulat, ai o idee exactă despre cum îți vei auzi partenerii de conversație și cum te vor auzi ei pe tine. Dacă auzi bine ceea ce ai spus atunci când este redat pentru tine, totul este în regulă și poți să te bucuri de apeluri prin Skype, fără bătăi de cap.

Ți-ai setat microfonul și difuzoarele în Skype pentru Windows 10?

Skype este unul dintre pionierii tehnologiei de apeluri de voce pe internet și rămâne o soluție folosită pe scară largă. Windows 10 vine cu o aplicație Skype preinstalată și îți poți începe apelurile imediat fără să mai instalezi software adițional. De asemenea, acum știi cum să îți ajustezi setările pentru microfon și difuzoare astfel încât să obții maximum din apelurile tale cu Skype. Spune-ne într-un comentariu dacă ai reușit să setezi corect Skype astfel încât să poți apela alte persoane, fără a întâmpina probleme de sunet.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate Skype Windows