9 răspunsuri la Restaurează Windows, la un stadiu funcțional, folosind Protecție Sistem (System Restore)

 1. happyday spune:

  Chestia asta nu mai e valabila in cazul in care sistemul de operare ruleaza pe un ssd. Functia de restaurare a sistemului trebuie dezactivata, desi nu mi-e foarte clar care este impactul real al acestor puncte de restaurare asupra dispozitivului in discutie. Eu am dezactivat inclusiv optiunea de creare a punctelor de restaurare din Revo Uninstaller Pro care avea implicita executarea unei astfel de operatiuni. De ce ? Habar n-am. Am presupus ca asa trebuie. 😀

 2. Ciprian Adrian Rusen spune:

  Multe din acele recomandari sunt dubioase si afecteaza siguranta si calitatea experientei utilizatorului oferita de Windows. Mai ales recomendarea de a dezactiva indexarea fisierelor este de-a dreptul stupida, ca sa nu zic nociva pentru o buna experienta a utilizatorului. Mai sunt si altele care intra in aceeasi categorie.

  Daca Restaurare Sistem era o problema pentru SSD-uri in general, Microsoft ar fi dezactivat aceasta functie, fix cum face cu defragmentarea pentru SSD-uri.

  Eu am SSD-uri de ceva vreme precum si Restaurare Sistem activata si nu am probleme si nici nu cred ca voi avea prea curand.

  Te rog mult nu asculta recomandarile respective. Sunt foarte nocive. Oameni care se cred experti sunt pe toate forumurile, mai ales pe cele romanesti.

  • happyday spune:

   Cred ca ar fi extrem de util un articol pe aceasta tema. Am citit recomandarile astea pe mai multe situri romanesti si cam toate suna la fel. Inclin sa cred ca au sursa comuna. Din cate banuiesc, ar putea fi un articol de pe un site foarte accesat si cu o reputatie foarte buna, Tom’s Hardware. Insa, in tutorialul cu pricina nu se precizeaza explicit ca functiile respective ar fi daunatoare unui SSD, autorul lasand loc de interpretari si preferand inserarea unor linkuri catre alte articole. Mai mult, articolul e vechi, de pe vremea cand un SSD de 60 GB era destul de scump si se refera la optimizarea Windows-ului pentru a castiga spatiu „pretios” : http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-performance-tweak,2911.html
   Ok, crezi ca echipa 7tutoriale ma poate scuti de a o mai face pe-a Politia SSD-urilor si sa publice un articol cu tema in discutie? 🙂

 3. VIRGIL SORA spune:

  In mod normal,cat poate dura restaurarea system pentru windows 10,pentru un laptop HP.In cazul meu operatiunea nu s-a terminat nici dupa 24 de ore (punct de restaurare anterior).

 4. Mihai spune:

  Multumesc mult pentru informatii, chiar m-au ajutat informatiile si drept multumire am intrat si pe doua reclame … din Germania.

Lasă un comentariu