Cum salvezi fotografiile realizate cu smartphone-ul tău Android în OneDrive

Ai aflat despre alergătorul lui Microsoft în cursa pentru serviciile de stocare în cloud - Microsoft OneDrive ? Ești deja utilizator de OneDrive ? Într-un articol dedicat poveștii lui OneDrive pe Android, v-am învățat cum să instalați și să configurați aplicația OneDrive pe dispozitivul vostru cu Android. Însă acum vom trece la lucruri interesante: cât de util ar fi dacă aplicația OneDrive ar intercepta toate fotografiile capturate cu camera foto a smartphone-ului ori tabletei tale și le-ar stoca automat în spațiul de stocare OneDrive al utilizatorului, făcându-le accesibile oriunde? Dacă îți dorești asta, ai noroc, pentru că aplicația OneDrive poate să facă acest lucru. În acest articol, îți vom arăta cum să o configurezi în acest sens:

NOTĂ: Pentru acest tutorial am folosit un smartphone Google Nexus 5 pe care rulează Android 5.1.1 Lollipop. Procedura este similară în ceea ce privește toate dispozitivele care rulează Android, așa că n-ar trebui să ai probleme indiferent de ce versiune de Android folosești.

Cum configurezi aplicația OneDrive să salveze automat în cloud fotografiile tale, de pe smartphone-ul ori tableta ta cu Android

Primul pas pe care trebuie să-l faci în acest sens este să pornești aplicația Microsoft OneDrive pe dispozitivul tău cu Android. Deschide panoul de aplicații, găsește aplicația OneDrive și apasă pe ea pentru a o porni. Vom presupune că o ai deja instalată și configurată. Dacă ceva nu este conform, urmărește ghidul nostru anterior: Configurează OneDrive pe smartphone-ul tău sau tableta ta cu Android.

Cu aplicația OneDrive în prim plan pe ecran, apasă pe iconița Meniu din colțul din stânga-sus. Aceasta are 3 linii orizontale.

Un meniu conținând câteva opțiuni se va deschide. Observă butonul Setări din partea de jos. Apasă pe el pentru a merge în panoul de setări ale aplicației OneDrive.

Aici vei găsi listate toate opțiunile pe care aplicația OneDrive le oferă. Printre ele, identifică opțiunea denumită Încărcare din cameră și observă că sub ea, este menționat faptul că fotografiile tale nu sunt în prezent sincronizate cu spațiul de stocare din cloud.

Apasă pe această opțiune pentru a deschide ecranul cu setările relevante.

În ecranul următor, vei găsi o singură opțiune disponibilă: butonul Încărcare din cameră , care declanșează sincronizarea fotografiilor. Apasă pe acest buton pentru a activa opțiunea.

Odată ce opțiunea este activată, setări adiționale relevante vor apărea mai jos. Poți configura dispozitivul să sincronizeze fotografiile doar atunci când este conectat la o rețea Wi-Fi, pentru a nu afecta traficul de date din abonamentul de telefonie mobilă sau doar atunci când dispozitivul se încarcă, pentru a nu descărca bateria. Poți, de asemenea, alege să incluzi în sincronizare clipurile video filmate cu dispozitivul tău sau să le lași înafara cloud-ului.

Și odată cu asta, dispozitivul tău este configurat să sincronizeze toate fotografiile și clipurile video capturate cu dispozitivul tău, în spațiul tău de stocare din cloud-ul OneDrive.

Concluzie

Microsoft oferă 5 GO spațiu de stocare implicit, cu fiecare cont nou înregistrat. Până de curând, te puteai înscrie pentru 15 GO de spațiu suplimentar când activai opțiunea care pornea sincronizarea fotografiilor și clipurilor video în cloud. Cu toate acestea, 31 ianuarie 2016 a fost ultima zi în care utilizatorii s-au putut înscrie pentru acești 15 GO de spațiu de stocare. Microsoft a decis că acest bonus nu va mai fi oferit utilizatorilor săi, iar aceasta a ridicat câteva controverse, multe dintre ele justificate. Ce se va întampla în viitor și cum va decide Microsoft să gestioneze această problemă rămâne de văzut, dar oricare direcție va fi cea aleasă, Microsoft OneDrive este în continuare unul dintre jucătorii puternici în ceea ce privește serviciile care oferă spațiu de stocare în cloud, și nu va coborî curând de pe locul său în top.