Păstrează în OneDrive pozele făcute cu telefonul cu Android, în 4 pași

OneDrive este serviciul de stocare în cloud oferit de Microsoft atât pentru consumatorii casnici cât și pentru mediul de afaceri. Noi îl folosim zilnic pentru a face copii de siguranță ale fișierelor noastre și a le sincroniza între PC-uri și dispozitive. Dacă folosești OneDrive pentru Windows, este o idee bună să-l instalezi și pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Dacă faci multe poze cu telefonul, poate vrei să activezi facilitatea de încărcare automată a pozelor și filmelor, în OneDrive. Astfel le poți accesa rapid și de pe PC-urile tale cu Windows și ai o copie a lor în cloud. Iată cum se configurează aplicația OneDrive pentru Android, pentru a-ți păstra o copie în cloud, în mod automat, pentur fotografiile și clipurile video:

Pasul 1. Deschide OneDrive pentru Android și accesează-i setările

Primul pas este să deschizi aplicația OneDrive pe telefonul sau tableta ta cu Android. Dacă nu te-ai conectat cu un cont Microsoft ori un cont de business în aplicația OneDrive, este momentul să faci asta. Dacă ai nevoie de ajutor, citește acest tutorial: Configurează OneDrive pe smartphone-ul tău sau tableta ta cu Android. Apoi, în aplicația OneDrive, apasă pe butonul Eu (Me), din partea de jos a ecranului.

Fișierele din aplicația OneDrive

Găsești mai multe opțiuni despre funcționarea OneDrive. Apasă pe Setări (Settings).

Detaliile contului tău de OneDrive

Pasul 2. Accesează setările pentru încărcarea din cameră, în OneDrive

În lista de setări, caută o intrare care spune "Încărcare din cameră" (Camera upload). Dacă nu ai configurat OneDrive până acum, aceasta îți spune că fotografiile tale nu se încarcă.

Setările disponibile în OneDrive pentru Android

Pasul 3. Activează încărcarea din cameră, în OneDrive pentru Android

Acum vezi doar un comutator numit "Încărcare din cameră" (Camera upload). Activează-l.

OneDrive: Încărcarea din cameră

Acum, încărcarea automată în OneDrive, a fotografiilor și clipurilor video create cu smartphone-ul, este activată. De asemenea, pozele făcute deja vor fi încărcate cu prima ocazie, în funcție de setările tale.

Pasul 4. Configurează când și cum se face încărcarea pozele în OneDrive pentru Android

Acum este o idee bună să configurezi când este făcută încărcarea, dacă vrei sau nu să fie incluse și clipurile video, ori dacă vrei să adaugi și alte foldere cu poze la operațiunea de încărcare automată.

Opțiunile pentru încărcarea din cameră, oferite de OneDrive

Mai întâi, apasă pe Încărcare folosind (Upload using) și alege dacă vrei ca încărcarea pozelor să fie realizată doar atunci când ești conectat(ă) la o rețea WiFi ori și atunci când folosești rețeaua mobilă.

Încărcarea pozele prin WiFi și/sau rețeaua mobilă

După aceea, apasă pe Foldere suplimentare (Additional folders). Vezi o listă cu toate folderele care conțin poze și clipuri video, inclusiv folderele folosite de WhatsApp, Instagram, Messenger și alte servicii. Alege ce vrei să fie încărcat în OneDrive în mod automat, activând ori dezactivând comutatoarele disponibile pentru fiecare folder.

Folderele cu poze și filme care pot fi sincronizate automat de OneDrive

Apasă pe săgeata Înapoi (Back) din colțul stânga-sus și configurează și celelalte două setări disponibile: dacă vrei ca încărcarea în OneDrive să fie făcută doar atunci când îți încarci smartphone-ul, sau dacă vrei să incluzi și videoclipurile în această procedură.

După ce ai terminat de setat tot, închide aplicație OneDrive și copiile de siguranță în cloud-ul de la Microsoft sunt realizate automat, în fundal, conform preferințelor tale.

Face OneDrive o treabă bună în a încărca și sincroniza fotografiile tale?

Dacă folosești OneDrive pe dispozitivele tale cu Windows, este o idee foarte bună să-l folosești și pe cele cu Android. Astfel, ai acces la serviciul de stocare de oriunde. De asemenea, fotografiile de pe smartphone-ul tău cu Android devin accesibile rapid și pe calculatoarele tale cu Windows și invers. Testează această funcție și spune-ne cum îți place. Ești mulțumit(ă) de cum funcționează?