Dezactivează amintirile OneDrive (În Această Zi) din Windows

Dezactivează amintirile OneDrive (În Această Zi) din Windows

Mulți utilizatori OneDrive, inclusiv eu, folosesc acest serviciu de stocare în cloud pentru a face copii de rezervă ale fotografiilor și videoclipurilor făcute cu smartphone-uri sau cu alte aparate digitale. Însă există o caracteristică a acestui serviciu pe care unii utilizatori o pot considera enervantă: OneDrive creează în mod automat albume cu fotografii din trecut, pe care le-ai făcut în aceeași zi, dar cu ani în urmă. Iar, atunci când face asta, afișează zilnic o notificare „În această zi” (On this day), ce te încurajează să te uiți la amintirile tale. Deși unora le place această funcție, altora nu le este pe plac și doresc să dezactiveze amintirile OneDrive. Dacă faci parte din a doua categorie, iată cum poți opri OneDrive din a-ți trimite notificări „În această zi” pe Windows 10 și Windows 11:

Reclamă

OneDrive a creat o amintire pentru tine: Albumele În această zi

Dacă folosești OneDrive în Windows 10 sau Windows 11, este posibil să primești zilnic o notificare cu mesajul „Reveniți asupra amintirilor dvs.”, care arată o fotografie pe care ai făcut-o în aceeași zi, cândva în trecut. Dacă apeși pe butonul „Vizualizați toate amintirile” din această notificare, browserul tău web implicit încarcă site-ul OneDrive, unde vezi albumul nou generat „În această zi” (On this day), ca în imaginea de mai jos.

Vrei să-ți vezi toate amintirile?

Vrei să-ți vezi toate amintirile?

Acest album include toate fotografiile tale stocate în OneDrive, făcute în aceeași zi în care ai primit notificarea, dar în alt an. Acestea ar putea fi amintiri plăcute, dar s-ar putea să dai și peste poze plictisitoare sau nepotrivite, de care nu vrei să-ți amintești.

Albumul În această zi creat de OneDrive

Albumul În această zi creat de OneDrive

Aceste albume „În această zi” de la OneDrive apar și în aplicația Fotografii. Le găsești în secțiunea personală de stocare în cloud OneDrive din stânga, în rubrica Amintiri. Atunci când apeși pe Amintiri, apar în dreapta mai multe albume cu momente din trecut, inclusiv albumul „În această zi”.

Albumele OneDrive În această zi apar și în aplicația Fotografii

Albumele OneDrive În această zi apar și în aplicația Fotografii

SUGESTIE: Dacă există imagini pe care n-ai vrea să le vezi, iată cum excluzi pozele stocate în OneDrive (și iCloud) din aplicația Fotografii în Windows 10 și Windows 11.

În funcție de setările din OneDrive, unii primesc, de asemenea, notificări prin e-mail despre aceste albume generate automat pe conturile lor Microsoft.

Reclamă

Cum dezactivezi amintirile din OneDrive

Indiferent dacă folosești Windows 10 sau Windows 11, pașii pentru a opri aceste notificări OneDrive sunt aceiași. Mai întâi, apasă pe pictograma OneDrive, care arată ca un nor, din bara de sistem (în colțul din dreapta jos al barei de activități). În fereastra OneDrive care se deschide, apasă pe pictograma cu rotiță dințată Ajutor & Setări, iar apoi alege Setări în meniul ce apare.

Apasă pe OneDrive > Setări > Setări

Apasă pe OneDrive > Setări > Setări

SUGESTIE: Dacă nu vezi pictograma OneDrive în bara de sistem, apasă mai întâi pe butonul „Afișați pictogramele ascunse”: pictograma sa este o mică săgeată orientată în sus.

Apare fereastra Setări OneDrive, din imaginea de mai jos. În acesta, accesează Notificări în bara laterală din stânga. Apoi, în partea dreaptă, caută comutatorul numit Doresc notificare când sunt disponibile amintirile „În această zi”. În mod implicit, acest comutator este Activat. Apasă pe el pentru a dezactiva notificările despre amintirile tale din OneDrive.

Dezactivează amintirile În această zi

Dezactivează amintirile În această zi

Închide fereastra Setări OneDrive și ai terminat: OneDrive nu mai afișează notificări noi pentru amintiri pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 sau Windows 11.

Reclamă

SUGESTIE: Dacă folosești un smartphone sau o tabletă cu Android, iată cum oprești notificările OneDrive „În această zi” pe Android, inclusiv pe telefoanele Samsung Galaxy.

Cum oprești OneDrive din a trimite e-mailuri despre amintirile În această zi

Unii utilizatori OneDrive primesc și e-mailuri de la Microsoft despre amintirile lor „În această zi”. Pentru a opri aceste e-mailuri, accesează site-ul web OneDrive în browserul tău preferat și conectează-te folosind contul Microsoft utilizat pentru OneDrive. Apoi, apasă pe rotița dințată Setări din colțul din dreapta sus și alege Opțiuni din meniu.

Pe site-ul OneDrive, accesează Setări > Opțiuni

Pe site-ul OneDrive, accesează Setări > Opțiuni

Apoi, apare o nouă pagină cu toate setările OneDrive pe care le poți configura. În bara laterală din stânga, accesează Notificări, iar în dreapta, scoate bifa din dreptul opțiunii „În această zi sunt disponibile amintiri”. Apasă pe Salvare în partea de jos și ai terminat.

Dezactivează amintirile În această zi

Dezactivează amintirile În această zi

OneDrive nu-ți va mai trimite e-mailuri despre amintirile „În această zi” (On this day).

Ai reușit să dezactivezi notificările OneDrive În această zi?

După ce faci modificările din acest ghid, ziua următoare și cele de după nu ar trebui să mai aducă noi notificări cu amintiri OneDrive pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 sau Windows 11. Dacă procedura nu a funcționat, pentru că Microsoft a schimbat din nou cum arată și funcționează OneDrive, spune-ne într-un comentariu, iar noi vom investiga din nou această problemă și vom reveni cu un ghid actualizat, care să meargă cu ultima versiune de OneDrive.

Descoperă: Divertisment Accesibilitate Ghiduri OneDrive Programe Recomandate Windows