Cum dezactivezi notificările OneDrive În Această Zi din Windows

Cum dezactivezi notificările OneDrive În Această Zi din Windows

Mulți utilizatori OneDrive aleg acest serviciu de stocare în cloud pentru a face copii de rezervă ale fotografiilor și videoclipurilor realizate cu smartphone-uri sau cu aparate digitale. Însă, există o caracteristică a acestui serviciu pe care unii utilizatori o consideră enervantă: OneDrive creează automat albume cu fotografiile din trecut pe care le-ai făcut exact la data în care ești și afișează zilnic o notificare „În această zi”, ce te încurajează să te uiți la amintirile tale. Unora le place această funcție, în timp ce altora nu le este deloc pe plac și vor să o dezactiveze. Dacă faci parte din a doua categorie, iată cum poți opri OneDrive să îți trimită notificări „În această zi” pe Windows 10 și Windows 11:

Reclamă

Reveniți asupra amintirilor dvs.: Albumele În Această Zi de la OneDrive

Dacă folosești OneDrive în Windows 10 sau Windows 11, este posibil să primești zilnic o notificare „Reveniți asupra amintirilor dvs.”, care afișează o fotografie pe care ai făcut-o în aceeași zi, cândva în trecut.

OneDrive spune: Reveniți asupra amintirilor dvs.

OneDrive spune: Reveniți asupra amintirilor dvs.

Să presupunem că apeși pe butonul „Vizualizați toate amintirile” din această notificare. Atunci, browserul tău web implicit încarcă site-ul OneDrive, unde vezi albumul nou generat „În această zi”, ca în imaginea de mai jos. Acest album include toate fotografiile pe care le-ai stocat în OneDrive, făcute la aceeași dată la care ai primit notificarea, dar în alt an. Acestea ar putea fi amintiri plăcute, dar s-ar putea să dai și peste poze plictisitoare sau nepotrivite și de care nu vrei să-ți amintești.

Albumul OneDrive În această zi

Albumul OneDrive În această zi

Aceste albume „În această zi” de la OneDrive apar și în aplicația Fotografii, în filele Colecție și Albume.

Albumele OneDrive În această zi apar și în aplicația Fotografii

Albumele OneDrive În această zi apar și în aplicația Fotografii

SFAT: Dacă există imagini pe care n-ai vrea să le vezi, iată cum excluzi pozele de pe OneDrive din aplicația Fotografii în Windows 10 și Windows 11.

În funcție de setările OneDrive, unele persoane primesc, de asemenea, notificări pe e-mail despre aceste albume generate automat pe conturile lor Microsoft.

Reclamă

Cum oprești notificările OneDrive În Această Zi din Windows

Nu contează dacă folosești Windows 10 sau Windows 11, pașii pentru a opri OneDrive din a trimite aceste notificări sunt aceiași:

Mai întâi, dă clic sau apasă pe pictograma OneDrive din zona de notificare (colțul din dreapta jos al desktopului). Dacă nu vezi pictograma OneDrive, apasă mai întâi pe mica săgeata Sus din zona de notificare. Apoi, pe pictograma rotiță dințată Setări și alege Setări din meniu.

Apasă pe pictograma OneDrive și mergi la Setări > Setări

Apasă pe pictograma OneDrive și mergi la Setări > Setări

Apare fereastra Microsoft OneDrive de mai jos. Mai departe, accesează fila Setări și caută secțiunea Notificări. Acolo, debifează opțiunea „Când OneDrive sugerează o nouă colecție de fotografii și videoclipuri”. La final, nu uita să apeși pe OK pentru a aplica modificările.

Dezactivează notificările OneDrive În această zi

Dezactivează notificările OneDrive În această zi

De acum încolo, OneDrive nu ar trebui să mai afișeze notificări pentru albume și colecții pe PC-ul tău cu Windows 10 sau Windows 11.

Reclamă

Cum oprești OneDrive din a trimite e-mailuri despre amintirile În această zi

Unii utilizatori OneDrive primesc, de asemenea, e-mailuri de la Microsoft cu privire la amintirile lor „În această zi”. Pentru a opri aceste e-mailuri, accesează site-ul web OneDrive în browserul tău preferat și conectează-te folosind contul Microsoft utilizat pentru OneDrive. Apoi, apasă pe rotița dințată Setări din colțul din dreapta sus și alege Opțiuni din meniu.

Pe site-ul OneDrive, accesează Setări > Opțiuni

Pe site-ul OneDrive, accesează Setări > Opțiuni

Este afișată o nouă pagină cu toate opțiunile din OneDrive care pot fi configurate. În partea stângă, alege Notificări și asigură-te că debifezi caseta „În această zi sunt disponibile amintiri”. Apasă pe Salvați și ai terminat.

Dezactivează notificările prin e-mail

Dezactivează notificările prin e-mail

OneDrive nu îți va mai trimite e-mailuri despre amintirile „În această zi”.

Ai reușit să dezactivezi notificările OneDrive În Această Zi?

După ce faci modificările din acest ghid, ziua următoare și cele de după nu ar trebui să mai aducă notificări OneDrive „În această zi” pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 sau Windows 11. Dacă procedura nu a funcționat pentru că Microsoft a schimbat din nou lucrurile, spune-ne într-un comentariu, iar noi vom cerceta din nou această problemă și vom reveni cu un ghid actualizat.

Descoperă: Divertisment Accesibilitate Ghiduri OneDrive Programe Recomandate Windows