Oprește OneDrive din crearea de albume foto automate

Una dintre caracteristicile cele mai enervante la OneDrive este faptul că îți creează albume foto în mod automat folosind fotografiile pe care le stochezi în cloud-ul Microsoft. Apoi, de fiecare dată când îți crează un nou album, îți trimite o notificare pe toate dispozitivele unde folosești OneDrive, despre cele mai nou album create. Dacă stochezi multe poze în OneDrive, această facilitate te va irita foarte repede și vei dori să o oprești. Iată cum faci asta:

NOTĂ: Acest ghid este pentru toți utilizatorii de OneDrive. Nu contează dacă folosești calculatoare, tablete sau smartphone-uri cu Windows 10, smartphone-uri sau tablete cu Android, o consolă Xbox One sau orice alt dispozitiv cu OnDrive. Instrucțiunile noastre se aplică pentru toate platformele și, odată ce ai dezactivat această facilitate, ea va fi oprită pentru toate dispozitivele tale.

Pasul 1: Autentifică-te în OneDrive

În primul rând, mergi la un calculator conectat la internet și deschide browser-ul web pe care vrei să-l folosești. Apoi, mergi la saitul OneDrive și conectează-te cu contul Microsoft pe care îl folosești pe dispozitivele și calculatoarele unde vrei să oprești notificările OneDrive despre albumele foto create de acest serviciu.

Pasul 2: Mergi la setările OneDrive

Acum trebuie să accesezi setările serviciului OneDrive de stocare în cloud. Dă clic sau apasă pe butonul Setări (Settings) din colțul dreapta-sus. Acesta arată ca o roată dințată. Apoi, în meniul care se deschide, alege Opțiuni (Options).

OneDrive, albume, foto, automat

Pasul 3: Oprește crearea de albume foto automate

OneDrive îți arată mai întâi setările legate de spațiul de stocare. În coloana din stânga, alege Fotografii (Photos).

Aici vei vedea un comutator care spune: "Creați automat albume atunci când încarc fotografii" (Create albums automatically when I upload photos).

OneDrive, albume, foto, automat

Schimbă poziția acestui comutator pe Dezactivat (Off), precum în captura de ecran de mai jos.

OneDrive, albume, foto, automat

Acum poți să te deconectezi din OneDrive și, data viitoare când dispozitivele și calculatoarele tale folosesc aplicația OneDrive ori se conectează la acest serviciu, vor primi această setare și vor înceta să îți trimită notificări despre albumele foto create în mod automat.

Bonus: Oprește notificările despre albumele OneDrive din aplicația mobilă

Pe unele platforme mobile precum Android, Microsoft și-a actualizat aplicația OneDrive astfel încât aceasta să-ți permită dezactivarea acestor notificări. Pe smartphone-ul tău cu Android, când primești o notificare care-ți spune că OneDrive a creat un album pentru tine, extinde notificarea derulând în jos cu degetul pe ecran. Apoi, vei vedea un buton care spune: "Renunțați la albumele automate" (Opt-out of auto albums).

OneDrive, albume, foto, automat

Apasă pe acest buton și ai terminat.

Ție îți plac albumele create de OneDrive în mod automat?

Acestă facilitate a fost lansată de Microsoft cu mult entuziasm, pe 22 Iulie 2016. Ea este o clonă a unei facilități oferite de Google și aplicația lor Google Foto pentru Android. Unii utilizatori o apreciază în timp ce alții o detestă. Tu în ce tabără te afli și de ce?

Descoperă: Divertisment Accesibilitate Android Ghiduri OneDrive Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează