9 Comentarii la 4 metode de a schimba imaginea de fundal de pe desktop în Windows 10

 1. antivirus2012 spune:

  Credeți ca înlocuirea dll-urilor originale cu cele de la diferite teme poate duce la instabilitatea sistemului?

  1. Ciprian spune:

   Temele customizate puternic, care schimba si dll-uri, da pot duce la instabilitate in cazul in care apar actualizari Windows ce au conflicte cu dll-urile inlocuite. Totusi, asta ar trebui sa se intample in cazuri exceptionale. Daca gasiti o tema care arata excelent, faceti un System Restore (punct de restaurare) si apoi instalati tema. Astfel, in caz de probleme, puteti sa reveniti la stadiul anterior foarte rapid.

   1. antivirus2012 spune:

    Mulțumesc pentru răspuns. Eu ma refer doar la temele care pentru a fi instalate necesita patchuirea unor fișiere cu Universal Theme Patcher + înlocuirea explorer-ului sau/și înlocuirea a ExplorerFrame.dll sau alte dlluri din Systrem 32. Pentru astfel de teme sa înțeleg ca nu exista nici un risc?

    1. Ciprian spune:

     Este greu de spus da ori nu. Depinde de mai multi factori:
     – cat de veche este tema?
     – ce s-a schimbat cu actualizatorile noi de Windows?
     – cat de „profi” a fost testat totul si daca exista actualizari regulate.

     In principiu, te expui la posibile probleme, dar ele pot vi rezolvate folosind System Restore.

     1. antivirus2012 spune:

      Ma refer la teme ca asta sau aceasta. Folosesc un windows original și care se actualizează.

     2. Ciprian spune:

      System Restore – Instaleaza – vezi daca totul e ok. Daca da… perfect. Daca nu restaureaza sistemul.

     3. antivirus2012 spune:

      Bine înțeles ca nu este nici o problema. Ma întrebam de ce Microsoft nu este de acord cu aceste teme, altfel nu vad de ce trebuie sa patch-uim, cu Universal Theme Patcher acele fișiere din Windows pentru a putea instala teme de la terțe persoane.

     4. Ciprian spune:

      Acele teme schimba radical aspectul Windows si rescriu fisiere de sistem. De aceea Microsoft nu ofera suport pentru ele si trebuiesc programe speciale care modifica fisiere de sistem.
      Microsoft nu are cum sa iti garanteze ca, daca le instalezi, totul va merge ok odata cu fiecare actualizare instalata. Ei nu au cum sa testeze fiecare tema noua, variatie, etc. Faptul ca sistemul de operare merge OK cu o astfel de tema devine responsabilitatea dezvoltatorilor temei, nu a Microsoft.

     5. antivirus2012 spune:

      Uite ce concluzie am tras din aceasta discuție: „E bine sa instalezi teme de la terțe persoane, cu condiția ca acestea sa fie mereu updatate pentru a funcționa bine pentru orice update adus de microsoft sistemului de operare. Pentru stabilitatea sistemului de operare prefer sa rămân doar la tema microsoft.”

Lasă un comentariu