13 răspunsuri la Ce este WPS? Unde este butonul WPS pe un router?

 1. Adrian spune:

  Nu am folosit acest standard pentru ca nu am avut alte dispozitive compatibile.Cred ca este util atunci cand vrei sa acorzi acces la retea unui dispozitiv ce se afla temporar in locatia ta (un vizitator cu un laptop,telefon etc.).

 2. Alex spune:

  Si eu am folosit WPS de cateva ori si merge OK. Chiar te poti conecta mai rapid. Totusi, problemele de securitate mentionate in articol sunt destul de ingrijoratoare si nu stiu daca se merita sa-l lasi pornit pe router.

 3. happyday spune:

  Chiar n-aveam habar ce e cu butonul ala WPS infipt in routerul meu. Nu l-am folosit niciodata desi am mai multe dispozitive wireless, inclusiv imprimanta.
  Si fiindca nu cred ca betivanul de vecin de la parter e un hacker deghizat, s-ar putea sa-l incerc, macar sa vad ce face.

  • Ciprian Adrian Rusen spune:

   Sa ne spui impresii, pareri dupa ce-l folosesti. Luni vom publica si un ghid despre cum te conectezi din Windows 8.1 la o retea wireless, folosind WPS. Cu putin noroc vom publica un ghid similar si pentru Windows 7, tot saptamana viitoare.

 4. roxana spune:

  Atunci cand vine vorba de wireless si siguranta routerelor de acasa cred ca e bine sa optam pentru cele mai sigure solutii si sa alegem dispozitivele care ne ofera aceste solutii

 5. sergiu spune:

  router ul meu are un buton in spate denumit QSS daca am vazut bine ,este vorba de acel WPS ? m as bucura sa mi spuna cineva si i multumesc mult !

 6. Alex spune:

  Salut.
  E bine de stiut ceea ce spui in articol. Eu acum am instalat un router pt prima oara.. si am ajuns la articol cautand ce inseamna WPS. In setarile WPS ale routerului meu, se poate bifa o casuta – ‘disable pin of this device’ – cu explicatia: WPS external registrar of entering this device’s PIN can be disabled or enabled manually. If this device receives multiple failed attempts to authenticate an external registrar, this function will be disabled automatically.
  Crezi ca ajuta aceasta setare in ideea de a pastra totusi WPS activat, sau nu? Ar mai fi si un buton care ofera posibilitatea de a genera un nou pin.
  Multumesc.

  • Ciprian Adrian Rusen spune:

   Aceasta setare tine de PIN. Nu este pentru dezactivarea WPS. Cred ca este OK sa pastrezi PIN-ul, mai ales daca ai un buton pentru generarea unui nou cod PIN.

 7. daniel spune:

  Routerul este furnizat de providerul de internet și WPS-ul odată activat rămâne în funcțiune câteva minute, suficient pentru a conecta un aparat, apoi se închide. Cred ca povestea cu spartul nu ține în cazul acesta.

 8. Anca spune:

  Hei! Am urmat instructiunile voastre, pt că dintr o dată televizorul nu a mai primit internet deși era conectat la wifi și luminat la wps de pe router e stinsă, am apasat in toate felurile pe el si nu am reușit să l pornesc…nu stiu ce sa fac?!

 9. Marian spune:

  Felicitari. Articol profesional.

 10. Paul spune:

  Este ok. Dar am o singura intrebare
  De ce se deconecteaza automat de la retea tv smartul,si trebuie sa apas butonul wpc mereu pentru reconectare?

Lasă un comentariu