Microsoft lansează noul Surface Pro. 11 lucruri pe care trebuie să le știi!

Microsoft lansează noul Surface Pro. 11 lucruri pe care trebuie să le știi!

Microsoft au arătat noul Surface Pro, despre care toată lumea spunea că va fi Surface Pro 5. Se pare că Microsoft a renunțat la numerotarea acestui brand și ne oferă o nouă versiune care aduce un design îmbunătățit și multe noutăți. Dacă vrei să vezi clipul de lansare al Surface Pro și să afli ce aduce nou, citește acest articol:

Reclamă

Mai întâi prezentarea făcută de Panos Panay

Pe 23 Mai 2017, Microsoft a organizat un eveniment în Shenzhen, China. Compania a lansat, printre altele, noul Surface Pro. Dacă vrei să vezi prezentarea acestui model, în întregime, urmărește clipul de mai jos, în care vorbește Panos Panay, șeful diviziei Surface din cadrul Microsoft:

Dacă nu ai 45 de minute la dispoziție pentru a viziona toată prezentarea, iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre Surface Pro:

1. Surface Pro vine cu cele mai noi procesoare Intel

Dispozitivul convertibil este lansat cu cele mai noi procesoare Intel din generația Kaby Lake: Intel Core m3, Core i5 și Core i7. Versiunile cu procesoare Intel Core m3 și Core i5 vor avea răcire complet pasivă, fără ventilatoare, ceea ce le face foarte silențioase.

2. Surface Pro oferă o autonomie de până la 13,5 ore

Noul Surface Pro va avea o autonomie cu 50% mai mare decât precedentul Surface Pro 4, ceea ce înseamnă că vei putea folosi noul model până la 13,5 ore, fără reîncărcare. Cel mai probabil autonomia va fi mai redusă în cazul modelului cu procesor Intel Core i7, care este foarte performant și consumă mai multă baterie decât celelalte. De asemenea, pentru a obține această autonomie crescută, Microsoft a lucrat și la îmbunătățiri în sistemul de operare Windows 10, în ceea ce privește procedura de Sleep (Repaus), astfel încât aceasta să fie mai eficientă din punct de vedere al consumului de energie.

3. Surface Pro va avea un model cu conectivitate LTE

Versiunea LTE va oferi suport pentru cardurile de telefonie mobile micro SIM și eSIM, care vor putea fi introduse în Surface Pro. Cu ajutorul lor, utilizatorii pot fi conectați permanent la internet, chiar și atunci când nu au la dispoziție rețele WiFi. Încă nu se știe prețul pentru acest model și nici data la care va fi disponibil. Conform Microsoft, va apărea până la finalul anului 2017.

4. Surface Pro vine cu o superbă copertă/tastatură din material Alcantara

Pentru Surface Pro, Microsoft oferă separat, la un cost suplimentar, o copertă detașabilă care poate fi folosită drept tastatură, dintr-un material foarte elegant, numit Alcantara. Este același material folosit pe Surface Laptop care va fi pus la vânzare simultan cu noul Surface Pro. Noul Type Cover este disponibil în trei culori.

Surface Pro
Surface Pro

5. Modelul de top include Intel Iris Plus Graphics 640

Surface Pro cu procesor Intel Core i7, include și cipul grafic Iris Plus Graphics 640, care este cel mai rapid cip grafic creat de Intel până acum. Acesta oferă performanțe grafice mult peste toate modelele precedente și suport pentru conectarea până la trei monitoare externe.

Reclamă

6. Are cel mai rapid stilou digital din lume - noul Surface Pen

Microsoft a lucrat la dezvoltarea celui mai rapid stilou digital din lume, numit Surface Pen. Compania a crescut nivelurile de sensibilitate la apăsare până la 4096 niveluri diferite, a crescut forța de activare și a scăzut latența până la 21 milisecunde. De asemenea, Surface Pen are și un coprocesor care conectează stiloul digital la placa video de pe Surface Pro. Astfel, Surface Pen promite să ofere o experiență fără niciun fel de lag și este compatibil și cu precedentele modele de Surface. Poți afla mai multe din clipul de mai jos.

De asemenea, Surface Pen nu este livrat în mod implicit cu Surface Pro și trebuie achiziționat separat.

7. Noua balama îți permite să înclini dispozitivul la un unghi de 165 de grade

Microsoft a adoptat sistemul de balamale folosit pe Surface Studio și l-a inclus în noul Surface Pro. Acesta îți permite să înclini ecranul până la un unghi de 165 de grade. De asemenea, balamaua promite să fie mai rezistentă decât în precedentele versiuni.

8. Surface Pro vine cu suport pentru Surface Dial

Noul unghi de înclinare este foarte util artiștilor și graficienilor. Pentru a-i ajuta și mai mult, Surface Pro include suport pentru Surface Dial. Acest accesoriu se poate plasa pe ecranul Surface Pro, pentru a-l folosi în aplicații de grafică precum Sketchable.

Surface Pro
Surface Pro

9. Noul Surface Pro nu oferă un port USB Type C dar va avea un dongle

Microsoft au decis că nu este încă momentul să includă un port USB Type C în Surface Pro dar, pentru cei care au nevoie de acest port, compania va lansa un dongle (adaptor extern) care va include acest port. Nu se cunoaște prețul pentru acest dongle și nici data de lansare. Panos Panay, șeful diviziei Surface din cadrul Microsoft, a spus că va fi lansat până la finalul anului 2017.

10. Nu vor mai exista numere în numele produsului

Presa de tehnologie se aștepta să auzim despre lansarea Surface Pro 5. Microsoft a decis să renunțe la numerotare și să-i spună doar Surface Pro. De aici înainte vom avea actualizări ale acestui dispozitiv convertibil dar nu și nume ori numere noi pentru fiecare actualizare.

11. Surface Pro are o lansare globală

Pentru prima dată în istoria Microsoft, compania vine cu o lansare globală. Astfel, pe 15 iunie 2017, clienții interesați pot cumpăra noul Surface Pro în 24 de țări: Australia, Austria, Belgia, Canada, China, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Hong Kong, Irlanda, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, SUA, Suedia și Taiwan.

Tu ce părere ai despre Surface Pro?

Noi utilizăm un Surface Pro 3 de câțiva ani și suntem foarte mulțumiți. Cu toate astea, viitorul Surface Pro pare un upgrade foarte apetisant. Acum că știi ce are de oferit noul Surface Pro, spune-ne părerea ta. Tu ce crezi despre noul model? L-ai cumpăra când va fi disponibil?

Surse: În realizarea acestui articol am folosit informații oferite de The Verge, Windows Central și Microsoft.

Descoperă: Productivitate Blog Hardware și sunete Recomandate Știri Windows