DuckDuckGo, motorul de căutare care-ți respectă intimitatea, își dublează traficul. Tu îl folosești?

DuckDuckGo, motorul de căutare care-ți respectă intimitatea, își dublează traficul. Tu îl folosești?

Neutralitatea internetului este amenințată și tot mai multe țări și guverne planifică să-l reglementeze și să implementeze ori să extindă practici precum retenția datelor despre activitățile online ale cetățenilor lor, filtre de trafic, prioritizarea unor saituri în fața altora conform unor reguli locale ș.a.m.d. Din această cauză, un număr crescând de utilizatori vor să-și protejeze confidențialitatea activităților lor online și sunt interesați să folosească un motor de căutare care le respectă intimitatea. Datorită acestui trend, DuckDuckGo și-a dublat popularitatea în ultimul an. Iată ce s-a întâmplat și de ce:

Reclamă

Ce este DuckDuckGo?

DuckDuckGo este un motor de căutare orientat pe confidențialitate, care nu-și urmărește utilizatorii. Oferă mai puțină aglomerație în lista de rezultate decât Google, precum și confidențialitate reală. O diferență importantă este că, spre deosebire de atunci când folosești Google pentru a căuta ceva, nu vezi imediat reclame despre ce ai căutat. De asemenea, spre deosebire de Google, DuckDuckGo nu păstrează jurnale despre căutările tale. Dacă vrei să afli mai multe despre politica lor de confidențialitate, citește-o aici.

DuckDuckGo
DuckDuckGo

DuckDuckGo vine cu o listă foarte lungă de unelte și facilități, care include lucruri precum generarea de parole aleatoare, o unealtă care verifică dacă un sait este jos sau nu, generator de rime (utile atunci când vrei să compui o poezie), căutarea de aplicații, un instrument de scurtare pentru legăturile web, un calculator pentru împrumuturi și altele.

Așa cum a raportat saitul Neowin, popularitatea acestui motor de căutare a crescut mult în ultimul an și a ajuns între cele mai populare 400 de saituri la nivel global. Dacă ne uităm la țări în mod individual, DuckDuckGo este al 250-lea cel mai popular sait din SUA, în Germania este pe locul 173, în Franța pe locul 188, iar în Marea Britanie pe locul 190. Poți vedea singur evoluția popularității sale, pe saitul Alexa.

Neutralitatea internetului este în pericol și DuckDuckGo te poate ajuta să-și crești confidențialitatea activității online

Se pare că neutralitatea internetului este atacată în multe țări. De exemplu, în SUA, administrația Trump vrea să anuleze protecția neutralității internetului implementată pe timpul administrației Obama. În Marea Britanie, prim ministrul Theresa May vrea să creeze un nou internet controlat și reglementat de guvern. Până și Suedia vrea să-și extindă planurile de retenție a datelor despre cetățenii săi și activitățile lor online.

Într-un internet mai reglementat și monitorizat, oamenii sunt și mai conștienți de importanța confidențialității și securității lor atunci când sunt online. Deși Google face o treabă excelentă în a găsi ceea ce cauți, el știe tot ce faci online, îți servește reclame despre ce știe că te interesează și guvernele care lucrează îndeaproape cu Google, au acces facil la datele companiei despre tine.

Migrarea către DuckDuckGo este o metodă de a fi mai puțin monitorizat și de a te asigura că unele lucruri pe care le faci online rămân private. Nu este o poțiune magică pentru toate nevoile tale de confidențialitate dar este un prim pas foarte bun în direcția corectă. Ar trebui să-l încerci și să vezi dacă ți se potrivește.

Care este experiența ta cu DuckDuckGo?

Dacă ești deja familiar cu DuckDuckGo ori l-ai testat după ce ai citit acest articol, spune-ne despre experiența ta cu acest motor de căutare. Îți place să-l folosești? Este mai bun decât Google? Spune-ți părerea într-un comentariu, mai jos.

Descoperă: Securitate Blog Știri