2 moduri de a șterge scurtătura Persoane de pe bara de activități din Windows 10

În Windows 10 Fall Creators Update găsești o nouă iconiță (ori scurtătură) pe bara de activități (taskbar). Este numită Persoane (People) și arată ca două persoane, una în spatele celeilalte. Dacă apeși pe ea, îți vezi contactele, dacă ai configurat aplicația Mail. Altfel, vezi o fereastră care îti spune că nu știe prea multe despre persoanele tale de contact și îți sugerează să conectezi mai multe aplicații. Această pictogramă este o scurtătură către hub-ul Oamenii Mei (My People), care ar trebui să-ți ușureze comunicarea cu prietenii și alte persoane din viața ta. Dacă nu vrei să folosești această unealtă din Windows 10, iată cum să o dezactivezi:

Ce este iconița Persoane (People) din bara de activități a Windows 10?

În Windows 10 Fall Creators Update sau mai recent, găsești o nouă iconiță Persoane (People). Ea este o scurtătură pentru hub-ul Oamenii Mei (My People). Dacă nu știi ce este și cum funcționează, ar trebui să citești acest tutorial: 5 lucruri pe care le poți face cu hub-ul "Oamenii mei" din Windows 10.

Dacă aplicația nu este configurată, atunci când dai clic pe scurtătura Persoane (People), nu vezi altceva decât sfatul de a conecta mai multe aplicații, pentru a vedea persoanele sugerate pentru fixare (vezi partea stângă a capturii de ecran de mai jos). Dacă aplicația este configurată, când apeși pe aceeași iconiță, vezi o listă cu persoane sugerate pentru fixare (vezi partea dreaptă a capturii de ecran de mai jos).

După ce citești articolul nostru care explică ce face această facilitate din Windows 10, decide dacă vrei să o folosești sau nu. Dacă nu vrei să o folosești, continuă să citești acest tutorial.

Cel mai rapid mod de a dezactiva butonul Persoane (People) de pe bara de activități

Dă clic dreapta sau apasă și ține apăsat (dacă ai un ecran tactil) pe spațiul gol de pe bara de activități (taskbar). În meniul contextual, debifează opțiunea care spune: "Afișați butonul Persoane" ("Show People button").

Scurtătura Persoane (People) nu mai este afișată pe taskbar, iar aplicația Oamenii Mei (My People) este dezactivată.

Cum dezactivezi scurtătura Persoane (People) din Setări și dezactivezi Oamenii Mei (My People)

Mai există o metodă pentru a face același lucru și mai întâi trebuie să deschizi aplicația Setări. Un mod este să apeși pe Start și apoi pe Setări (Settings). În aplicația Setări (Settings), alege Personalizare (Personalization).

Apoi, alege Bară de activități (Taskbar) în coloana din stânga. O lungă listă de setări se încarcă în partea dreaptă. Derulează în jos până găsești secțiunea Persoane (People).

În secțiunea Persoane (People), mută comutatorul "Afișați persoanele de contact pe bara de activități" ("Show contacts on the taskbar") pe poziția Dezactivat (Off).

Atât scurtătura Persoane (People) de pe bara de activități, cât și hub-ul Oamenii Mei (My People), sunt dezactivate.

De ce ai dezactivat butonul Persoane (People) de pe bara de activități?

Așa cum ți-am arătat în acest articol despre hub-ul Oamenii Mei (My People), această caracteristică a Windows 10 poate fi utilă în a îți facilita comunicarea cu persoanele pe care le contactezi frecvent. Dar, dacă ai ajuns la finalul acestui ghid, cel mai probabil ai ales să o dezactivezi. Înainte de a închide, spune-ne într-un comentariu, de ce ai făcut asta. Suntem tare curioși să știm de ce unii utilizatori nu folosesc Oamenii Mei (My People).