Recenzie Edimax N300 - Un range extender wireless accesibil

Edimax N300 EW-7438RPn Air
Rating

Performanța în teste

Pe parcursul testelor noastre am utilizat ruterul ASUS RT-AC56U. Am comparat Edimax N300 Smart Wi-Fi Extender cu ASUS RP-N14, un alt range extender cu o singură bandă, ce este un competitor direct atât din punct de vedere al prețului cât și al caracteristicilor oferite. Toate măsurătorile noastre au fost realizate pe un Surface Pro 2.

Am început prin a măsura puterea semnalului wireless în toate camerele din apartamentul nostru. Pentru această măsurătoare am folosit inSSIDer.

Mai jos puteți vedea puterea semnalului rețelei fără fir la 2.4 Ghz, în fiecare cameră din apartament. Edimax N300 a oferit un semnal wireless mai slab decât ASUS RP-N14 în toate camerele din apartament.

Edimax N300, Wi-Fi Extender, range extender, wireless, EW-7438RPn, review

După aceea am folosit testul PingTest. Acesta evaluează calitatea conexiunii la rețea. Unul din lucrurile măsurate este procentul de pachete pierdute care, din fericire, a fost 0% în toate cazurile, ceea ce este excelent. Apoi măsoară răspunsul mediu la mai multe comenzi ping și variabilitatea între ping-uri succesive, numită jitter în engleză. Atunci când ai o variabilitate mică este foarte bine deoarece aceasta denotă o conexiune constantă.

Mai întâi haideți să vedem răspunsul la ping obținut în fiecare cameră. După cum vedeți în graficul de mai jos, Edimax N300 a oferit rezultate mai bune decât ASUS RP-N14 în aproape toate camerele din apartament.

Edimax N300, Wi-Fi Extender, range extender, wireless, EW-7438RPn, review

Același trend a fost observat și în ceea ce privește variabilitatea răspunsurilor la ping. Edimax N300 a fost mai bun decât ASUS RP-N14 în aproape toate camerele din apartament.

Edimax N300, Wi-Fi Extender, range extender, wireless, EW-7438RPn, review

Haideți să vedem ce rezultate oferă acest range extender când vine vorba de vitezele de transfer pe internet. Pentru a face o evaluarea cât mai corectă, am folosit serviciul SpeedTest.

Graficul de mai jos arată vitezele de descărcare a datelor de pe internet, în fiecare cameră. Edimax N300 a oferit viteze mai bune decât ASUS RP-N14 în aproape toate camerele din apartament, uneori diferențele fiind destul de semnificative.

Edimax N300, Wi-Fi Extender, range extender, wireless, EW-7438RPn, review

Aceeași poveste a fost observată când am comparat și vitezele de încărcare a datelor pe internet. Edimax N300 a fost din nou mai rapid.

Edimax N300, Wi-Fi Extender, range extender, wireless, EW-7438RPn, review

Edimax N300 Smart Wi-Fi nu oferă cea mai bună putere a semnalului wirelesss dar este cu siguranță un dispozitiv foarte rapid, ce oferă viteze foarte bune pentru descărcarea și încărcarea datelor.

Caracteristici speciale

Edimax N300 Smart Wi-Fi Extender nu oferă foarte multe caracteristici speciale. Este un range extender la un preț foarte convenabil care face doar ceea ce te aștepți să facă: îți extinde aria de acoperire a rețelei wireless.

Edimax promite o caracteristică de Control Parental dar aceasta nu este disponibilă în firmware-ul standard. Pentru a beneficia de ea, trebuie să descărcați aplicația EdiRange pentru Android și iOS. Din păcate nu există și o versiune pentru Windows Phone a acestei aplicații.

În ceea ce privește caracteristicile mai avansate, Edimax vă permite să ajustați puterea de transmisie a semnalului wireless, să creați o rețea wireless separată pentru vizitatori și să opriți range extenderul conform unui program.

Edimax N300, Wi-Fi Extender, range extender, wireless, EW-7438RPn, review

Din păcate, acest program vă permite să închideți simultan atât rețeaua wireless cât și ledul de pe suprafața dispozitivului, dar nu vă permite să le închideți separat. De exemplu, noi am fi vrut să închidem doar ledul noaptea dar nu și rețeaua wireless. Sperăm că o actualizare viitoare a firmware-ului va permite și acest lucru.

Notă produs 4/5

Verdict

Edimax N300 Smart Wi-Fi Extender este un dispozitiv foarte convenabil ca preț, ce oferă performanțe bune atunci când trebuie să creșteți aria de acoperire a rețelei wireless. Nu oferă prea multe lucruri extra dar își face treaba bine și este fiabil. Dacă nu aveți nevoie să extindeți aria de acoperire a unei rețele dual-band și nici nu vă interesează accesul la cât mai multe caracteristici avansate, Edimax N300 este o alegere foarte bună. Este un range extender cu performanțe bune la un preț care nu vă dă gaură în buzunar.

Descoperă: Smarthome Recenzii Wireless