Securitate pentru toți - Review ESET Parental Control pentru Android

Rating:
4 out of 5 stars

În ultimele zile, am folosit și am testat aplicația ESET Parental Control pentru Android. Dorește să fie simplă de folosit, dar eficientă în a îți proteja copii. Dacă ești părinte și ești îngrijorat în privința saiturilor web pe care le vizitează copilul tău, ori în privința aplicațiilor și jocurilor care sunt potrivite pentru vârsta sa, atunci ESET Parental Control îți poate fi foarte util. Află dacă face o treabă bună în a îți securiza activitatea copilului și în a îl proteja online, din review-ul nostru:

ESET Parental Control pentru Android: Pentru cine este bun?

ESET Parental Control este o alegere bună pentru:

 • Părinții care vor să monitorizeze și să controleze ce aplicații, jocuri și saituri web au voie copii lor să folosească pe smartphone-urile sau tabletele lor cu Android
 • Părinții ai căror copii dețin sau folosesc diverse dispozitive cu Android și vor să poată să le monitorizeze pe toate dintr-o singură aplicație

Magazine

Pro și contra

Printre lucrurile bune care se pot spune despre ESET Parental Control, menționăm:

 • Este o aplicație utilă care le oferă posibilitatea părinților de a ține evidența saiturilor web, a aplicațiilor și jocurilor pe care copii lor au voie să le acceseze
 • Îți dă posibilitatea de a afla de la distanță locul în care se află copilul tău, folosind un indicator pe Google Maps
 • Poți să setezi limite pentru timpul pe care copilul tău are voie să îl petreacă pe dispozitivele sale cu Android
 • Oferă o interfață de utilizare ușor de înțeles și de folosit, bine organizată și cu controale simple
 • Poți să cumperi o singură licență pentru caracteristicile premium și apoi poți să folosești aplicația pe un număr nelimitat de dispozitive cu Android, atâta timp cât te conectezi la același cont de ESET
 • Prețul pentru licența premium este unul accesibil

Pe de altă parte, ESET Parental Control:

 • Nu oferă o opțiune de a monitoriza ce postează copilul tău pe rețelele sociale
 • Nu poate să monitorizeze pe cine sau de cine este sunat copilul tău pe telefon, ori ce mesaje SMS primește
Notă produs
4/5

Verdict

ESET Parental Control pentru Android este o aplicație excelentă pentru părinții care își doresc o metodă simplă și ușoară de a verifica și controla ce fac copii lor pe dispozitivele cu Android. Ne-au plăcut interfața de utilizare și modul de configurare oferite de această aplicație și am apreciat modul direct în care poți să setezi regulile pentru saiturile web pe care au voie copii să le viziteze. Același lucru este valabil și pentru aplicațiile care sunt blocate sau care sunt permise, cât și pentru limitele de timp pentru utilizarea dispozitivelor. Deși poate fi îmbunătățită prin adăugarea unor caracteristici noi, având în considerare cât de bine este realizată această aplicație, precum și faptul că poate fi folosită pe un număr nelimitat de dispozitive cu Android, credem că este o alegere bună pentru orice părinte, mai ales pentru unul cu mai mulți copii.

Ce poate să facă ESET Parental Control pentru tine?

Aplicația ESET Parental Control poate fi descărcată din Magazinul Play și o poți folosi gratuit, atât pe dispozitivul tău cu Android, cât și pe cel al copilului. Totuși, unele dintre caracteristicile sale vor funcționa doar dacă îți cumperi o licență de la ESET.

Iată care sunt principalele caracteristici și module de protecție pe care le primești de la ESET Parental Control pentru Android, gratuit:

 • Application Guard (Blocare aplicații neadecvate): permite sau blochează accesul la aplicații, pe baza vârstei copilului
 • Fun & Games time limits and budget (Limitare aplicații distractive și jocuri): îți dă posibilitatea de a alege cât timp are voie copilul tău să se joace
 • Rapoarte

Dacă îți cumperi o licență, primești acces și la aceste caracteristici:

 • Child Locator (Localizator copii): detectează locația dispozitivului cu Android al copilului, pentru a îți spune unde se află el
 • Web Guard (Protecție Web): blochează saiturile web nepotrivite pentru vârsta copilului
 • Parental Message (Mesaje parentale): poți să trimiți mesaje copiilor tăi folosindu-le dispozitivele cu Android, mesaje pe care trebuie să le citească înainte de a își putea folosi dispozitivele din nou
 • Rapoarte detaliate

NOTĂ: Pentru testarea și recenzia ESET Parental Control, noi am folosit un smartphone Motorola Nexus 6 și o tabletă Kindle Fire HDX 7, ambele având Android Nougat 7.1.2 instalat. Am configurat smartphone-ul drept dispozitivul părintelui și tableta ca dispozitiv al copilului.

Instalarea ESET Parental Control pe dispozitivul cu Android al părintelui

Primii pași pe care trebuie să îi faci pe dispozitivul cu Android ai părintelui, după ce instalezi aplicația ESET Parental Control, sunt să alegi limba aplicației, să accepți termenii de licență și să fii de acord cu transmiterea de informații confidențiale de pe dispozitive, precum locația, aplicațiile instalate, utilizarea lor și saiturile vizitate, către serverele ESET. Bineînțeles, informațiile sunt confidențiale și compania promite să nu partajeze niciodată aceste informații cu terțe părți.

Apoi, trebuie să te conectezi la contul tău my.eset.com sau să îți creezi un cont dacă nu ai deja unul. Acest cont va fi folosit pe toate dispozitivele tale, inclusiv pe cele ale copiilor tăi.

Aplicația își încarcă pagina de pornire. Dacă ai o cheie de licență pentru versiunea premium, acum este timpul să îi introduci detaliile și să o activezi.

Având în vedere că acesta este dispozitivul tău și configurezi ESET Parental Control pentru a funcționa în modul părinte, următorul pas pe care trebuie să îl faci este să creezi un cod PIN. Acest cod va fi necesar de fiecare dată când apare o modificare pe dispozitivele copiilor tăi.

În continuare, dacă aceasta este prima dată când folosești ESET Parental Control, aplicația îți dă opțiunea să creezi profiluri pentru copiii tăi. Pentru fiecare dintre ei, poți să asociezi reguli și excepții. Pentru a crea un profil de copil, trebuie să introduci un nume, să alegi sexul și să specifici data de naștere.

Aceștia sunt primii pași pe care trebuie să îi faci pentru a configura ESET Parental Controls pe dispozitivul tău cu Android. După cum ai văzut, procesul este rapid și pașii sunt ușor de făcut.

Acum, trebuie să instalezi și să configurezi aplicația ESET Parental Controls pe dispozitivele cu Android ale copilului tău.

Instalarea ESET Parental Control pe dispozitivul cu Android al copilului tău

Primul lucru pe care ți-l cere aplicația ESET Parental Control pe dispozitivul copilului este să te conectezi la contul my.eset.com. Acest cont este folosit de ESET pentru a îți oferi acces la setările de control parental și pentru a sincroniza licența și dispozitivele asociate lui. Dacă nu ai un cont ESET, poți să creezi unul acum.

După ce te conectezi la contul tău my.eset.com, aplicația ESET Parental Control te întreabă dacă dispozitivul este al tău sau al copilului tău. Apasă pe Child (Copil) pentru a continua.

Apoi, poți să alegi profilul copilului pe care vrei să îl folosești pe dispozitivul cu Android. Poți să alegi unul dintre profilurile de copii pe care le-ai creat deja, sau poți să apeși pe butonul plus pentru a crea un profil nou chiar acum.

ESET Parental Control te întreabă apoi dacă îi permiți să folosească serviciul Parental Control (Control parental) și să monitorizeze utilizarea aplicațiilor, precum și să activeze Parental Control ca administrator al dispozitivului. După ce faci aceste lucruri, poți să activezi Parental Control. ESET te anunță și că pentru a administra activitatea copilului de la distanță, poți să instalezi aceeași aplicație și pe dispozitivul tău, ori poți să vizitezi saitul my.eset.com.

Apoi, ESET Parental Control îi spune copilului ce îi permiți sau nu să facă. În mod implicit, limitele sunt setate folosind filtre bazate pe vârstă. De exemplu, ESET i-a permis fetiței mele de 4 ani să se joace jocuri timp de o oră și jumătate în fiecare zi a săptămânii și timp de două ore în weekend. Aplicațiile, jocurile și saiturile care nu sunt potrivite pentru vârsta ei au fost și ele blocate în mod implicit.

Mai departe, poți să ieși din aplicația ESET Parental Control și copilul tău poate să înceapă să își folosească dispozitivul.

Instalarea aplicației ESET Parental Control pe dispozitivele copilului tău este chiar mai rapidă și mai ușoară decât este instalarea sa pe dispozitivele părinților. Excelent!

Experiența de utilizare a ESET Parental Control pentru Android, pentru a monitoriza și controla activitatea copilului tău de la distanță

Vrem în primul rând să menționăm faptul că poți să monitorizezi activitatea copilului fie din interfața web oferită de ESET pe my.eset.com ori din aplicația ESET Parental Control instalată pe dispozitivul tău (de părinte). Deoarece focusul nostru principal este ESET Parental Control pentru Android, am evaluat aplicația mai mult decât saitul. Utilizarea aplicației pe dispozitivul tău este o alegere mai bună decât să vizitezi saitul my.eset.com deoarece îți dă notificări aproape imediat și este și mai probabil să ai la îndemână dispozitivul cu Android.

În aplicația ESET Parental Control pentru Android, găsești patru secțiuni principale pe care le vei folosi pentru a controla activitatea copilului tău pe dispozitivul său cu Android. Principalele secțiuni sunt:

 • Home (Acasă): este un panou de bord unde vezi un sumar al activităților copilului, timpul pe care l-a petrecut pe dispozitivele sale cu Android, cele mai folosite aplicații și cele mai vizitate saituri de astăzi, acces rapid la regulile pentru aplicații și pentru internet, o vizualizare rapidă a hărții cu locul în care se află copilul și acces la caracteristica Parental Messages (Mesaj parental).
 • Rules (Reguli): locul unde poți să configurezi Web Guard (Protecție web) și Application Guard (Protecție aplicații). Aceste module îți dau posibilitatea de a configura ce saituri web și ce aplicații nu are voie să viziteze și să utilizeze copilul.
 • Reports (Rapoarte): îți oferă o imagine de ansamblu dar și una în detaliu asupra saiturilor și aplicațiilor pe care copilul le-a vizitat și folosit, dar și pe cele care au fost blocate.
 • Devices (Dispozitive): este o listă cu toate dispozitivele cu Android pe care copilul tău le are și le folosește.

Să începem cu începutul: ecranul Home (Acasă) din aplicația ESET Parental Control este și locul central pentru monitorizarea activității copilului tău. Începe cu informații rapide despre când a fost văzut online copilul tău ultima dată și când a fost sincronizată aplicația ultima dată. Apoi, poți să vezi Daily Reports (Rapoarte zilnice) care îți spun cât timp a petrecut copilul folosindu-și dispozitivele cu Android în acea zi, ieri și în ultima lună. De asemenea, poți să vezi orele în care a fost activ copilul și poți să adaugi sau să reduci timpul permis, dacă este nevoie.

Alte rapoarte utile pe care le poți primi pe pagina de pornire din ESET Parental Control sunt Most used apps (Cele mai utilizate aplicații) și Most visited apps (Cele mai vizitate saituri web). Dacă arunci o privire la aceste informații, poți să îți faci rapid o idee despre interesele copilului tău.

Derulează în continuare și pagina de pornire îți dă acces rapid la secțiunea Rules (Reguli) din aplicație. Dacă vrei să configurezi regulile pentru aplicațiile și jocurile care pot fi folosite pentru saiturile web care pot fi vizitate de copilul tău, găsești două legături rapide aici. Totuși, trebuie să știi că poți să ajungi la același ecran de configurare și selectând secțiunea Rules (reguli) din meniul principal al aplicației.

Partea de Child Locator (Localizator copii) de pe ecranul Home (Acasă) al aplicației îți arată o hartă cu locul unde se află copilul tău. Aceasta poate fi utilă dacă vrei să știi unde este copilul, oricând, și trebuie să știi că localizarea este destul de corectă. Din experiența noastră, Child Locator (Localizator copii) poate să estimeze poziția copilului estimată pe o rază de 10 metri. Nu îți spune în ce apartament se află, dar îți spune în ce clădire, iar asta este destul pentru majoritatea părinților.

Ultima secțiune de pe ecranul Home (Acasă) al aplicației se numește Parental Messages (Mesaje parentale). Poți să configurezi numerele de telefon ale părinților și apoi poți să trimiți copiilor mesaje pe care ei sunt obligați să le citească. Dacă nu le citesc, nu pot continua să își folosească dispozitivul cu Android. Aceasta este o metodă excelentă de a te asigura că știu ce mesaj le-ai trimis.

Aplicația ESET Parental Control ni s-a părut a fi ușor de folosit și înțeles. Ne place faptul că tot ce are de oferit poate fi rapid activat sau accesat de pe ecranul Home (Acasă). Această aplicație este bine organizată, așa că mulți părinți o vor plăcea.

Configurează ce aplicații, jocuri și saituri web sunt permise pe dispozitivele cu Android ale copiilor tăi

Toate regulile pentru ce aplicații, jocuri și saituri web care sunt permise pentru copilul tău, sunt configurate de pe ecranul Rules (Reguli). Pentru a ajunge la el, poți să apeși pe Rules (Reguli) în meniul principal sau poți să apeși pe una dintre legăturile rapide Change Rules (Modificare reguli) de pe ecranul Home (Acasă).

Web Guard (Protecție web) se ocupă de motorul de filtrare al saiturilor web, acesta fiind răspunzător pentru blocarea saiturilor și a rezultatelor căutărilor nepotrivite pentru copil. Cu un simplu comutator, poți fie să activezi sau să dezactivezi acest modul. Când este activat, filtrele sunt setate conform unui set de reguli corespunzător vârstei copilului. Dacă vrei să ajustezi sau să schimbi categoriile de saituri web pe care copilul le poate vizita, apasă pe Website categories (Categorii de saituri web) și selectează-le manual pe cele pe care vrei să le blochezi sau să le permiți.

De asemenea, poți să creezi și o listă de excepții cu saiturile care îi sunt permise copilului să le viziteze întotdeauna. Excepțiile pot fi adăugate manual aici, sau pot fi adăugate automat atunci când copilul îți cere voie să viziteze un anumit sait web care este blocat în mod normal.

Configurarea aplicațiilor și jocurilor pe care are voie copilul tău să le folosească sau să le joace, se face din secțiunea Application Guard (Protecție aplicații). La fel ca în cazul saiturilor web, poți să activezi această caracteristică cu o simplă apăsare pe un comutator. Deși aplicațiile și jocurile care nu sunt potrivite pentru copilul tău sunt setate automat folosind un filtru standard, poți și să le gestionezi manual pe cele care sunt instalate pe dispozitivului lui sau ei. Acesta este un lucru bun deoarece îți oferă control complet pentru lucrurile la care este expus copilul tău.

Există și o secțiune specială numită Limit fun & games (Limitare aplicații distractive și jocuri) care, atunci când este activată, îți dă posibilitatea de a seta limite pentru cât timp are voie copilul să se joace jocuri sau alte aplicații pe care le specifici tu manual ca fiind distractive.

Configurarea regulilor pentru ce saituri are voie copilul tău să viziteze și setarea accesului lui la aplicații și jocuri se face ușor. Ai la dispoziție filtre standard bune, create în funcție de vârsta copilului cât și opțiuni pentru a configura reguli sau adăuga excepții manual. Excelent!

Ce lipsește din ESET Parental Control pentru Android

După ce am folosit și testat ESET Parental Control pentru Android, ni s-a părut că îi lipsesc două lucruri importante:

 • Nu oferă un modul care să permită părinților să monitorizeze interacțiunile copiilor pe rețele sociale precum Facebook, Twitter sau altele similare.
 • Nu oferă un modul de protecție pentru a monitoriza apelurile telefonice și mesajele SMS ale copilului.

Credem că aceste module ar trebui să fie prezente într-o versiune viitoare a acestei aplicații. Opțiunea de a monitoriza rețele sociale este necesară dacă tu, ca părinte, vrei să poți să știi ce postează copilul tău pe internet. Poate că nu vrei să distribuie unele fotografii sau informații personale.

Similar, în cazul în care copilul tău are ghinionul de a fi intimidat sau agresat, vei vrea să știi. Pe lângă monitorizarea rețelelor sociale la care este conectat copilul, poate fi util și să știi ce mesaje SMS sau apeluri telefonice primește copilul tău de la bătăușii de la școală, de exemplu.

Ce părere ai despre ESET Parental Control pentru Android?

Acum știi ce are de oferit aplicația ESET Parental Control pentru Android și ce lipsește din ea. Noi ne-am spus opinia și acum am vrea să auzim părerea ta. Dacă vrei să ne spui ce crezi, scrie-ne un comentariu în secțiunea de mai jos.