Cele mai bune 4 motoare de căutare de pe internet, destinate copiilor

Cele mai bune 4 motoare de căutare de pe internet, destinate copiilor

Internetul este un loc mare și lucrurile pe care le găsești nu sunt întotdeauna potrivite pentru copiii noștri. Există o mulțime de resurse web care nu numai că nu sunt bune pentru copii, dar pot chiar să le dăuneze. Există lucruri pe care micuții nu trebuie să le vadă niciodată, lucruri ca arme, violență sau conținut pentru adulți. Unul dintre modurile în care părinții ne putem proteja copiii, este să ne asigurăm că folosesc motoare de căutare destinate special copiilor. Deși nimeni nu poate spune că există un motor de căutare care să fie complet sigur pentru copii, există unele care sunt mai bune pentru asta decât altele. Iată care sunt cele mai bune motoare de căutare pentru copii pe care le-am găsit pe internet:

Reclamă

NOTĂ: Toate motoarele de căutare web pentru copii pe care la împărtășim pot fi setate ca implicite pe PC-uri și pe smartphone-uri cu Android. Din cauza limitărilor din iOS (sistemul de operare de pe iPhone și iPad), care nu permitE adăugarea de motoare de căutare personalizate, numai DuckDuckGo poate fi setat ca implicit în acest sistem de operare. De asemenea, vrem să subliniem faptul că utilizarea unui motor de căutare sigur pentru copiii tăi nu este suficient pentru a le asigura siguranța online: este de asemenea necesar să configurați și să folosești și controale parentale.

1. KidsSearch.com

KidsSearch.com este un motor de căutare web pentru copii care se bazează pe Google. Folosește algoritmii și filtrele Google pentru căutare sigură, ca să împiedice afișarea conținutului necorespunzător în căutările pe care le face copilul tău. Acesta oferă, de asemenea, un catalog de legături care duc doar către resurse web ce au fost verificate de alte persoane pentru a oferi doar conținut potrivit pentru copii. KidsSearch.com este un grup non-profit format din voluntari și finanțat din donații, ce încearcă să facă internetul mai sigur pentru copii. Acestea fiind spuse, un alt lucru bun la KidsSearch.com este faptul că nu afișează reclame, pentru că acestea sunt de multe ori un mediu ce poate arăta copiilor conținut nepotrivit.

KidsSearch.com
KidsSearch.com

Legătură web: kidssearch.com

2. Kidtopia.info

Kidtopia.info este un motor de căutare web creat de bibliotecari din școlile primare din Statele Unite, pentru elevi dar și pentru profesori. Scopul său este de a oferi rezultate de căutare numai cu saituri web recomandate de profesori, bibliotecari și alte organizații educaționale. Kidtopia.info este un motor de căutare personalizat, bazat pe Google, ce returnează rezultate doar de pe anumite saituri, ceea ce înseamnă că copiii tăi ar trebui să vadă doar conținut potrivit lor. Kidtopia.info nu folosește reclame pentru a genera venituri și se finanțează doar din donații. Cu toate acestea, căutarea particularizată de la Google are dezavantajul că poate afișa anunțuri în rezultate.

Kidtopia.info
Kidtopia.info

Legătură web: kidtopia.info

Reclamă

3. DibDabDoo.com

DibDabDoo.com este un alt motor de căutare creat pentru copii, iar numele său îți descrie instantaneu care este scopul său. Acest motor de căutare a fost creat de un tată cu patru copii care a descoperit că ei au nevoie să facă căutări pe internet, dar internetul nu este sigur pentru ei. Astfel, a creat saitul DibDabDoo.com care utilizează sistemul de căutare personalizată oferit de Google pentru a filtra conținutul necorespunzător. Din păcate, aceasta înseamnă, de asemenea, că unele anunțuri Google sunt afișate în căutări. Deși nu ar trebui să fie nepotrivite pentru copii, conținutul lor este controlat de Google, iar DibDabDoo.com nu poate să facă altceva decât să trimită solicitări de eliminare a lor, dacă mai întâi soliciți tu acest lucru lui DibDabDoo.com.

Dibdabdoo.com
Dibdabdoo.com

Legătură web: dibdabdoo.com

4. DuckDuckGo.com

DuckDuckGo.com nu este un motor de căutare conceput special pentru copii. Cu toate acestea, poate face o treabă mai bună la filtrarea conținutului necorespunzător decât alte motoare de căutare. DuckDuckGo.com a fost creat pentru confidențialitatea utilizatorului și acesta este un lucru foarte bun, mai ales dacă vorbim de copii și adolescenți, care sunt cel mai puțin preocupați de viața lor privată. Noi nu recomandăm DuckDuckGo.com pentru elevii din școlile primare, deoarece nu filtrează rezultatele căutărilor în funcție de vârsta lor. Cu toate acestea, considerăm că pentru adolescenți este o alegere mai bună decât Google sau Bing, de exemplu. Dacă vrei să afli mai multe despre acest motor de căutare, citește: Ce este DuckDuckGo și ce beneficii oferă?.

DuckDuckGo.com
DuckDuckGo.com

Legătură web: duckduckgo.com

Care este motorul tău de căutare preferat destinat copiilor?

Acestea sunt cele câteva motoare de căutare web pe care le considerăm bune pentru copii. Deși niciunul dintre ele nu poate să îți țină copilul complet în siguranță de conținutul nepotrivit de pe internet, toate fac o treabă mai bună decât Google, Bing sau Yahoo!. Sunt și alte motoare de căutare pe care le-ai recomanda pentru copii? Te rugăm să le scrii în secțiunea de comentarii de mai jos - mulți părinți vor aprecia acest lucru.

Descoperă: Securitate Android Blog Conturi utilizator și siguranța familiei Recomandate Rețea și Internet Windows