Review Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G: Ultra în toate modurile!

Review Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G: Ultra în toate modurile!
Rating

Experiența de utilizare a Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Când treci de la un alt smartphone cu Android la un Samsung, așa cum am făcut noi, s-ar putea să ai nevoie de puțin timp pentru a te obișnui. Samsung a înlocuit aproape totul în Android cu aplicațiile, serviciile și setările sale. Una dintre cele mai enervante diferențe este că butonul lateral din dreapta nu mai este utilizat pentru a opri sau reporni dispozitivul. În mod implicit, acest buton pornește Bixby, un asistent vocal pe care mulți utilizatori nu vor să-l folosească. Poți dezactiva Bixby și reconfigura butonul lateral, dar acesta este un proces pe care nu ar trebui să fie nevoie să îl parcurgi, mai ales pe un smartphone atât de scump.

Bixby este aici să te "ajute"
Bixby este aici să te "ajute"

Ne-a plăcut faptul că Samsung avea deja pregătită o actualizare de securitate pentru acest telefon. Imediat ce am configurat Android și-am conectat contul meu Google, mi-a cerut să descarc actualizarea. Sperăm că Samsung vor fi în continuare agili în a livra actualizări de securitate în mod regulat.

Reclamă

Deblocarea Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G este o experiență rapidă. Atât recunoașterea facială, cât și senzorul pentru amprente funcționează foarte bine. Totuși, la final, am preferat senzorul pentru amprente. S-ar putea să faci și tu la fel, dar este mai bine să le încerci pe amândouă.

Interfața de utilizare de pe acest phablet arată bine, este fluidă, ușor de folosit și rapidă. Nu am întâmpinat niciun fel de încetinire pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, indiferent de ce am făcut, în principal datorită ratei de reîmprospătare a imaginii de 120 Hz pe care o are ecranul.

Interfața de utilizare de pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
Interfața de utilizare de pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Și pentru că tot l-am menționat, ecranul este atracția principală la acest phablet. Imaginile sunt vii, clare și au un contrast bun. Împreună cu difuzoarele și căștile excelente, acest dispozitiv este o alegere perfectă pentru vizionarea videoclipurilor YouTube de înaltă calitate și pentru a viziona Netflix în 4K. Pentru noi, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G este cel mai bun smartphone pe care l-am folosit pentru consumul de conținut video.

Vizionarea de filme 4K pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
Vizionarea de filme 4K pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

O altă caracteristică deosebită este S Pen, care se găsește ascuns frumos în interiorul telefonului. Este ușor să-l scoți, iar să-l folosești este o plăcere, indiferent ce ai de gând să faci cu el. Are o precizie remarcabilă și este util pentru a lua notițe și pentru a naviga interfața într-un mod mai precis. Apropo de navigare, utilizarea cu o singură mână este problematică pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, chiar dacă ai mâini mari. De asemenea, a tasta un mesaj cu o singură mână este dificil, cu excepția cazului în care activezi One-handed mode (Modul pentru o singură mână). Acest dispozitiv este prea mare și utilizarea cu ambele mâini este o alegere mai inteligentă.

Luarea de notițe pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
Luarea de notițe pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Am încercat și câteva jocuri pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G. Hardware-ul acestui phablet este suficient de puternic pentru a rula orice joc. Însă, dispozitivul nu este conceput pentru jocuri și acest lucru este vizibil în mai multe feluri. În primul rând, dacă te joci mai mult de doar câteva minute, Galaxy Note20 Ultra 5G începe să se încălzească mult și apoi observi că devine puțin lent, în timp ce bateria se epuizează mai repede. De asemenea, așezarea smartphone-ului în pe orizontală, în timp ce joci Fortnite sau un joc de curse, nu este confortabilă, deoarece mâna stângă lovește tot timpul camera.

Cum arată jocurile pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
Cum arată jocurile pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Un lucru pentru care a fost conceput acest smartphone este să-l conectezi la PC-ul tău cu Windows 10. Samsung și Microsoft au lucrat la crearea unei integrări avansate între cele două dispozitive (PC și smartphone), care oferă o mulțime de funcții utile, inclusiv posibilitatea de a rula aplicațiile de pe phablet pe PC-ul cu Windows 10. Această integrare este excelentă atunci când funcționează. Din păcate, lucrurile pot deveni uneori instabile și te mai trezești cum aplicația crapă, obligându-te să încerci din nou. Noi suspectăm că este în principal vina Microsoft, deoarece aplicația lor Telefonul Dvs nu este suficient de bine realizată.

Poți să rulezi aplicațiile tale din Android pe Windows 10
Poți să rulezi aplicațiile tale din Android pe Windows 10

Dacă-l folosești împreună cu Samsung Dex, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G se poate transforma într-un PC. Acest dispozitiv este mai fiabil pentru stabilirea conexiunilor la PC sau Mac și pentru schimbul de fișiere între cele două dispozitive.

Durata de viață a bateriei nu este un punct forte al acestui dispozitiv. Ar trebui să ai parte de aproximativ o zi în utilizare obișnuită, dar uneori poate fi necesar să îl încarci mai repede decât te aștepți. Dacă vrei să îmbunătățești durata de viață a bateriei, dezactivează rata de reîmprospătare a ecranului de 120 Hz.

Încărcarea rapidă funcționează bine și ar trebui să asigure o încărcare completă a bateriei în aproximativ o oră și 20 de minute. De asemenea, dacă îl încarci timp de 10 minute, ar trebui să primești un plus de 13-15% autonomie pentru baterie. Există, de asemenea, încărcare rapidă fără fir, dacă nu îți place încărcătorul USB-C standard.

Informații despre bateria de pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
Informații despre bateria de pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Apelurile telefonice au fost de o calitate excelentă tot timpul, cu excepția unei probleme minore. Când m-am plimbat prin oraș pentru câteva ore, smartphone-ul a trecut de la un turn celular la altul. Dacă ai o conversație telefonică pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, aceasta se poate deconecta brusc în timp ce telefonul se schimbă de la un turn la altul. Acest lucru s-a întâmplat de mai multe ori, în timp ce vorbeam cu diferite persoane, în diferite părți ale orașului. Cel mai probabil este un bug de firmware care trebuie rezolvat într-o actualizare viitoare. Când folosesc smartphone-ul meu de zi cu zi în aceleași locuri, nu am această problemă. S-a manifestat doar pe Galaxy Note20 Ultra 5G.

Reclamă

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G este un phablet scump, care-ți oferă tone de funcții, aplicații și performanță. Deși nu totul este perfect, acest dispozitiv este unul dintre cele mai bune de pe piață, oferind o experiență demnă de prețul său premium.

Experiența de utilizare a camerei foto pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Când faci fotografii cu Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, te bucuri de culori atrăgătoare, cu un pic de căldură și saturație adăugate, astfel încât acestea să arate excelent pe ecranul smartphone-ului, dar și pe calculator. Reducerea zgomotului este excelentă, precum și gama dinamică. Fotografia în condiții de lumină slabă este excelentă, mai ales atunci când se utilizează modul de noapte dedicat.

Fotografiile realizate cu camera de 108 MP oferă detalii îmbunătățite față de celelalte camere, iar imaginile pot fi mărite mai mult atunci când le vizualizezi pe computer, până începe să fie vizibil zgomotul. Un dezavantaj este lipsa focalizării automate a camerei ultra-wide de 12 MP. Focalizarea sa fixă nu este întotdeauna utilă și nu generează mereu cele mai bune rezultate.

Aplicația pentru cameră oferită de Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
Aplicația pentru cameră oferită de Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Portretele sunt un alt punct forte atunci când utilizezi camerele de pe spatele smartphone-ului. Focusul se face foarte bine pe persoanele din poză și se capturează o mulțime de detalii. Cu toate acestea, camera selfie din față nu este la egalitate cu cele din spate. Totuși, nu ar trebui să fie o problemă, deoarece rezultatele obținute sunt întotdeauna bune, deși nu sunt la același nivel cu camerele din spate.

Aplicația Camera de pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G este relativ ușor de utilizat și de înțeles, iar caracteristicile automate fac o treabă excelentă de cele mai multe ori. Dacă ești pasionat(ă) de fotografie, poate vrei să încerci și modul Pro, unde poți controla tot ce vrei la fotografiile pe care urmează să le faci.

Pentru a îți oferi o perspectivă mai bună asupra rezultatelor obținute cu Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, vizionează galeria de mai jos. Pentru unele imagini, am folosit toate cele cinci raporturi de aspect disponibile și toate camerele din spate, pentru a observa diferențele de rezultate dintre fiecare raport de aspect/cameră:

Înregistrarea video este un atu al Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G. Există multe rezoluții disponibile și fps-uri (cadre pe secundă) disponibile, plus un mod Pro. Stabilizarea imaginii este disponibilă în toate modurile, cu excepția rezoluției 1080p la 120 de cadre pe secundă. Mai important, este disponibilă când înregistrezi videoclipuri în 8K sau 4K, indiferent de numărul de cadre pe secundă pe care-l vrei. Dezavantajul filmării în 8K este că fișierele rezultate ocupă mult spațiu și nu există prea multe dispozitive pentru a le viziona această rezoluție. Îți recomandăm să folosești mai mult rezoluțiile 4K sau 1080p. Nivelul de detaliu pe care îl obții în videoclipurile tale este excelent, zgomotul este rar, stabilizarea imaginii funcționează bine, iar camerele fac o treabă excelentă, chiar și atunci când filmezi în condiții cu lumină slabă. Avem trei exemple de videoclipuri pentru tine. Primul este înregistrat la rezoluția 8K, în timpul serii, într-un parc aglomerat:

Al doilea clip este la rezoluție 4K:

Al treilea film este înregistrat pe o stradă liniștită din centrul vechi, la rezoluția 1080p și 30 de cadre pe secundă:

Experiența foto și video oferită de Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G este una dintre cele mai bune de pe un smartphone, la toate rezoluțiile și ratele de aspect.

Android 10 și aplicațiile incluse

Galaxy Note20 Ultra 5G vine cu Android 10 și Samsung OneUI versiunea 2.5. Dacă ai avut un smartphone de la un alt producător și tocmai ai trecut la Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, există o curbă de învățare. Nici măcar aplicația Setări nu este organizată la fel ca în versiunea curată de Android.

Aplicația Setări de pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G
Aplicația Setări de pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Un lucru cu care Samsung tinde să exagereze este crearea de aplicații alternative pentru orice. În plus, le și promovează destul de agresiv. Prin urmare, în mod implicit, primești Bixby în locul Google Assistant, care oferă o experiență inferioară asistentului vocal de la Google. De asemenea, există un magazin de aplicații Samsung, un browser web Samsung, o aplicație Galerie de la Samsung, etc. Înțelegi cum stau lucrurile!

În timp ce toate aceste aplicații funcționează bine, unele dintre ele nu se compară cu cele făcute de Google. Dar există și o excepție notabilă: aplicația Samsung Notes. Face unele lucruri deosebite, cum ar fi să îți permită să evidențiezi scrierea de mână și să o copiezi ca text simplu. De asemenea, îți permite să-ți exporți notițele într-un document Word, PowerPoint, PDF, fișier text simplu sau imagine. Deoarece Samsung a colaborat cu Microsoft, există și câteva aplicații Microsoft încorporate: LinkedIn, Outlook (clientul nostru preferat de e-mail), Office și OneDrive.

Reclamă

Samsung OneUI pentru Android este o interfață destul de stufoasă în comparație cu experiența curată de Android. Cu toate acestea, OneUI arată bine, este rapidă, fără erori ciudate și poți înlocui aplicațiile Samsung cu cele ale Google sau Microsoft.

Performanța în teste sintetice

Pentru a vedea cât de puternic este procesorul de pe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, am rulat mai întâi Geekbench. A obținut 888 de puncte în testele cu un singur nucleu (similar cu OnePlus 8 Pro) și 2716 în testul cu mai multe nuclee (similar cu un OnePlus 7 Pro 5G). Versiunea pentru SUA a Galaxy Note20 Ultra 5G, cu procesor Qualcomm SM8250 Snapdragon 865+, ar trebui să ofere rezultate și mai bune.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - Geekbench
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - Geekbench

Apoi am folosit PCMark pentru Android pentru a măsura cât de bine performează Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G în sarcinile de productivitate. A obținut 11481 de puncte, plasându-l foarte aproape de Samsung Galaxy S20 + 5G și OnePlus 8 Pro.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - PCMark
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - PCMark

Am vrut să încercăm și un benchmark pentru jocuri, așa că am optat pentru testele 3DMark Sling Shot Extreme. Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G a obținut 5546 de puncte în Sling Shot Extreme - OpenGL ES 3.1 și 5140 de puncte în Sling Shot Extreme - Vulkan. Ambele scoruri sunt destul de bune și îl plasează aproape de Huawei P40 Pro și de un Samsung Galaxy S10e mai vechi. Cu toate acestea, versiunea SUA a acestui phablet ar trebui să obțină scoruri mai mari.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - 3DMark
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - 3DMark

Pentru a evalua autonomia oferită de Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, am folosit testul de baterie Work 2.0 de la PCMark, cu luminozitatea ecranului setată la auto. Bateria a ținut 9 ore și 47 de minute. Nu este un rezultat impresionant și nu a fost o surpriză, având în vedere cât de mare și avansat este ecranul de pe acest smartphone. Ar fi fost mai bine dacă Samsung ar fi crescut puțin capacitatea bateriei, la cel puțin 5000 mAh.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - Testul pentru baterie
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - Testul pentru baterie

Ne place că Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G oferă suport pentru noul standard Wi-Fi 6, așa că am vrut să vedem viteza maximă pe care o putem atinge într-o astfel de rețea. Am folosit aplicația SpeedTest și am obținut maximum 777 Mbps pentru viteza de descărcare. Viteza de încărcare a fost de 512 Mbps, deoarece conexiunea noastră la internet este limitată la acest nivel. Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G ar putea ajunge cu siguranță la mai mult.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - Viteza pe Wi-Fi 6
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - Viteza pe Wi-Fi 6

Testele noastre au confirmat faptul că Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G este o alegere excelentă pentru productivitate și multimedia. Hardware-ul său funcționează admirabil pentru astfel de sarcini. Cu toate acestea, jocurile nu sunt un punct forte al acestuia, deși poate rula fără probleme orice joc pentru mobil.

Ce părere ai despre smartphone-ul Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G?

Acum știi părerea noastră despre Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, ce ne place și ce nu ne place la acest phablet. Înainte de a închide acest review, spune-ne ce părere ai. Îți place acest imens dispozitiv cu Android? Vrei să îl cumperi? Dacă îl ai deja, care a fost experiența ta cu acest telefon? Comentează mai jos și să discutăm despre Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate