Folosește Telefonul Dvs. din Windows 10 pentru a vedea poze din Android ori a trimite SMS-uri

Microsoft lucrează la dezvoltarea unui ecosistem de aplicații care le permite utilizatorilor cu Windows 10 să interacționeze cu smartphone-urile lor, de pe PC. De exemplu, noua aplicație Telefonul dvs. (Your Phone) pentru Windows 10, îți permite să vezi mesajele și fotografiile de pe telefonul tău cu Android și să interacționezi cu acestea din Windows 10. De asemenea, o poți folosi pentru a trimite mesaje text direct din Windows 10. Iată cum o configurezi și cum o folosești:

Cum instalezi Telefonul Dvs. în Windows 10 și o asociezi cu smartphone-ul

Pentru ca aplicația Telefonul dvs. (Your Phone) să funcționeze, este nevoie să-ți asociezi smartphone-ul cu Android și PC-ul cu Windows 10. Găsești instrucțiuni complete despre cum faci asta, în acest ghid: Cum îți asociezi PC-ul cu Windows 10 cu telefonul tău cu Android (sau tableta). De asemenea, ai nevoie să te autentifici folosind un cont Microsoft.

Asocierea telefonului cu PC-ul

Apoi, pe PC-ul tău cu Windows, mergi la aplicația Telefonul dvs., din Magazinul Microsoft și instaleaz-o. Dacă ai Windows 10 October 2018 Update instalat, aplicația face parte din Windows. Deschide-o folosindu-i scurtătura din Meniul Start (de sub litera T) sau caută folosind cuvântul “telefon” și apasă pe rezultatul de căutare potrivit.

Scurtătura aplicației Telefonul dvs. din Windows 10

Dacă nu ți-ai asociat telefonul cu PC-ul, aplicația îți recomandă să faci asta acum. Apasă pe Legare telefon.

Legarea telefonului și a PC-ului

Ți se cere să-ți introduci numărul de telefon. Alege codul țării tale (RO +40), introdu numărul tău de telefon și apasă Trimiteți.

Asocierea telefonului și a PC-ului

Ești notificat(ă) că Microsoft ți-a trimis un mesaj text la numărul de telefon introdus mai devreme. Apasă Închidere și ia-ți smartphone-ul cu Android.

Mesajul a fost trimis pe numărul tău de telefon

Instalează aplicația recomandată de Microsoft pe smartphone-ul cu Android

Deschide mesajul primit pe telefonul cu Android. Acesta include o legătură pentru descărcarea unei aplicații Microsoft precum Your Phone Companion, Microsoft Apps, Cortana pentru Android sau Microsoft Launcher. Aplicația diferă în funcție de regiunea în care te afli și telefonul cu Android pe care îl ai.

Mesajul trimis de Microsoft pe telefon

Noi a trebuit să instalăm Your Phone Companion.

Aplicația Your Phone Companion

După ce instalezi aplicația recomandată de Microsoft, pe telefonul cu Android, lanseaz-o și conectează-te cu același cont Microsoft pe care îl folosești pe PC-ul cu Windows 10.

Dă aplicației Telefonul Dvs. permisiunile de care are nevoie pentru a funcționa

Mergi înapoi la PC-ul cu Windows 10 și la aplicația Telefonul dvs. (Your Phone). Aceasta are nevoie de permisiuni, pe telefonul cu Android, pentru a se conecta la telefon și a accesa date. Apasă butonul Trimite notificare (Send notification).

Telefonul dvs. are nevoie de permisiuni

Pe telefonul cu Android, vezi o notificare precum cea de mai jos, cerându-ți permisiunea de a conecta aplicația cu telefonul. Apasă Permiteți.

Permisiunea cerută pe Android

Acum poți folosi aplicația Telefonul dvs. dar ai nevoie și de alte permisiuni. Dă clic mai întâi pe butonul Fotografii din partea stângă și apoi pe Vedeți fotografiile.

Vizionarea fotografiilor recente de pe telefon

Ești informat că aplicația are nevoie de permisiunea ta pentru a accesa fotografiile de pe telefonul cu Android. Apasă pe Trimite notificare și apoi, pe smartphone-ul cu Android, apasă Permiteți atunci când primești notificarea.

Este necesară permisiunea pentru accesarea fotografiilor

După aceea poți vedea fotografiile de pe telefonul cu Android. Continuă să oferi toate permisiunile necesare, apăsând apoi pe butonul Mesage din stânga, iar apoi pe butonul Vedeți SMS-urile.

Vezi mesajele SMS din Android pe PC

Ești informat(ă) că aplicația are nevoie de permisiunea ta pentru a accesa mesajele de pe telefon. Apasă butonul Trimiteți notificarea și pe smartphone, apasă Permiteți atunci când vezi notificarea respectivă.

Este necesară permisiunea pentru accesarea mesajelor

Acum poți vedea, în sfârșit, mesajele text de pe smartphone-ul tău cu Android. Aplicația petrece ceva timp sincronizând totul, așa că este nevoie de răbdare.

Vezi fotografiile de pe telefonul cu Android, pe PC-ul cu Windows 10

Atunci când dai clic pe Fotografii, în coloana din stânga, aplicația Telefonul dvs. sincronizează pozele de pe Android cu PC-ul tău. Acest proces poate dura mult dacă ai multe fotografii. Acestea sunt afișate într-o galerie ordonată descrescător, în funcție de data la care au fost create.

Fotografiile recente din Android

Atunci când dai dublu-clic pe o fotografie, aceasta se deschide în aplicația implică pentru redarea imaginilor pe ecran. O poți apoi edita și salva oriunde pe calculator. Un alt lucru pe care îl poți face este să dai clic dreapta pe o fotografie (sau să apeși și să ții apăsat), iar apoi să alegi dacă vrezi să copiezi în clipboard ori să o partajezi cu altcineva.

Opțiunile de interacțiune cu fotografiile de pe telefon

Vezi mesajele de pe telefonul cu Android, pe PC-ul cu Windows 10

Atunci când dai clic pe Mesaje, în coloana din stânga, aplicația Telefonul dvs. îți sincronizează mesajele de pe smartphone-ul cu Android, pe PC. Acest proces poate dura ceva timp, mai ales dacă ai multe mesaje. Pentru a vedea o conversație, dă clic pe ea, în coloana din mijloc. Apoi, în partea dreaptă se încarcă conversația. Pentru a trimite un răspuns persoanei cu care comunici, introdu mesajul în câmpul “Introduceți un mesaj” și apoi apasă pe butonul Trimite.

Mesajele text din Android

Pentru a porni o nouă conversație cu cineva cu care nu ai vorbit până acum, apasă butonul Mesaj nou și, în câmpul Către, introdu numele ori numărul de telefon al persoanei cu care vrei să discuți. După aceea, introdu mesajul tău și apasă Trimite.

Trimite un mesaj nou unei persoane de pe PC

Din păcate, această aplicație nu poate să vizioneze și să trimită mesaje MMS, ci doar mesaje text standard. Dacă vrei să trimiți de pe PC mesaje MMS, îți recomandăm această soluție: Cum trimiți mesaje (text, SMS, MMS) de pe PC, cu Android Messages.

Problemele aplicației Telefonul dvs.

Această aplicație este în plin proces de dezvoltare și se comportă ca un produs aflat în stadiul beta de dezvoltare. Asta înseamnă că vei întâlni erori și probleme. De exemplu, uneori aplicația este foarte lentă în a sincroniza datele între telefon și PC. Alteori îți spune că nu s-a putut conecta la telefon, deși internetul merge fără probleme și alte aplicații similare funcționează fără probleme.

Eroare de conexiune la telefon

O altă problemă este faptul că mesajele text pe care le trimiți din Windows 10 nu sunt afișate în aplicația Messages din Android. Ele apar doar în Telefonul dvs., deși sunt trimise corect.

Deocamdată, aplicația este subdezvoltată și Microsoft lucrează la adăugarea de noi facilități. În plus, nu poate fi folosită pe iOS și iPhone decât pentru a trimite pagini web între iPhone și PC.

Îți place aplicația Telefonul Dvs. pentru Windows 10?

Încearcă aplicația Telefonul dvs pentru Windows 10, vezi cum funcționează și spune-ne ce crezi. Îți este utilă? Sunt funcții pe care ai vrea să le vezi adăugate? Este suficient de stabilă? Comentează mai jos și hai să discutăm.