Top 6 saituri web de unde poți descărca gratuit cărți electronice

Ebook-urile sunt versiuni electronice ale unei cărți tradiționale în format tipărit, care pot fi citite cu ajutorul unui calculator, a unei tablete, a unui smartphone sau, desigur, a unui eReader . Sunt multe motivele pentru care ar trebui să folosești cărțile electronice, dintre care putem menționa posibilitatea de a salva mediul înconjurător, căci nu mai este necesară tăierea copacilor pentru producerea hârtiei sau pentru că poți economisi mult spațiu deoarece toate cărțile tale pot fi păstrate într-un dispozitiv mic și nu într-o cameră foarte mare plină de rafturi. De asemenea, în ceea ce privește portabilitatea, este mult mai ușor să citești oriunde, căci vei avea nevoie doar de o conexiune la internet și puțin timp pentru a putea descărca un eBook; astfel, nu va mai fi nevoie să decizi care dintre volumele tale încap în bagaj. Chiar dacă majoritatea cărților electronice sunt mult mai accesibile în comparație cu versiunile lor tipărite, devoratorii de cărți sunt mereu în căutarea unor eBook-uri care pot fi descărcate gratuit. Dacă ești în căutarea următoarei tale cărți favorite sau dacă vrei să îți augmentezi propria biblioteca virtuală, citește mai departe pentru a afla care sunt cele mai bune 6 saituri de unde poți descărca, în mod legal, cărți electronice gratuite:

1. Internet Archive

Internet Archive este o bibliotecă digitală non-profit, care oferă acces public și gratuit către un număr foarte mare de materiale digitalizate, inclusiv saituri web (Wayback Machine), muzică, aplicații software, imagini, etc. Ceea ce este interesant pentru noi este faptul că pe archive.org este disponibilă pentru descărcare și o colecție de aproape 3 milioane de cărți din domeniul public sau cu tirajul epuizat, de la o multitudine de biblioteci și instituții de patrimoniu cultural din toată lumea. Acest sait oferă o gamă largă de texte, de la cele care au fost publicate la începutul secolului al XIX -lea până la unele dintre cele mai noi best-seller-uri și o paletă variată de genuri, de la volume de poezie clasică, până la romane moderne din genul Fantasy. O caracteristică interesantă este legată de faptul că vei fi capabil să folosești cărțile electronice de pe sait pe orice tip de dispozitiv electronic, deoarece acestea sunt oferite într-o mare varietate de formate: PDF, ePUB, DjVu, AZW, MOBI și multe altele. Suntem siguri că acesta este locul în care mulți dintre voi vor putea să găsească o care bună de citit, având în vedere faptul că se pot, de asemenea, accesa și folosi mai multe liste de cărți pe teme specifice care au fost create de alți utilizatori.

2. Scribd

Scribd este un sait uimitor, care îți va permite să găsești cele mai noi și cele mai populare cărți electronice gratuite pentru orice platformă la care te-ai putea gândi. Acest sait îți va oferi o experiență plăcută, deoarece conține, literalmente, "milioane de cărți", care sunt oferite în cele mai comune formate de fișiere: de la PDF-uri la documente Microsoft Office sau fișiere OpenOffice. De asemenea, trebuie să știi faptul că Scribd este o bibliotecă generată de comunitatea sa de utilizatori, care publică documente dintr-o multitudine de domenii (arte, științe, de afaceri, istorie, SF, romane de dragoste și multe altele). Este un fel de YouTube pentru conținut text. O zonă foarte interesantă a saitului este cea a cărților auto-publicate, care sunt împărtășite chiar de către autori și care pot reprezenta o altfel de experiență față de lumea best-seller-urilor. Pentru utilizatorii de smartphone-uri, Scribd oferă chiar o și aplicație care permite vizualizarea cărților electronice direct pe dispozitivul vostru cu Android sau iOS.

3. Project Gutenberg

Project Gutenberg este unul din cele mai vechi saituri cu cărți electronice, căci acesta reprezintă prima bibliotecă electronică care a oferit acces public gratuit la o listă tot mai mare de cărți și publicații; de la 2000 de texte în 1999 la peste 50.000 la ora actuală . Acest sait are o abordare diferită în ceea ce privește cărțile electronice gratuite și legale, deoarece respectă cu strictețe regula de 70 de ani de la moartea autorului. Astfel, nu vei găsi cărți publicate recent, dar vei avea posibilitatea să citești ediții excelente ale operelor unor autori clasici, cum ar fi Edgar Allan Poe, William Shakespeare, Mark Twain sau chiar Winston Churchill. Acest proiect susținut de voluntari îți poate oferi eBook-uri de calitate într-o multitudine de formate de fișiere, inclusiv formatele Kindle(.mobi) sau iBooks(.epub), pe care le poți fie descărca pe dispozitivul tău favorit sau le poți încărca direct în serviciul online de stocare pe care îl folosești. Toate acestea sunt posibile, gratuit, fără să te înregistrezi.

4. ManyBooks

ManyBooks este un alt sait web pentru descărcat eBook-uri gratuite pe care dorim să ți-l recomandăm, deoarece este un loc în care întotdeauna descoperim ceva nou pe care vrem să îl citim.

Este o bibliotecă electronică care se bazează pe textele digitalizate în Project Gutenberg și cărți electronice realizate în cadrul Project Gutenberg din Australia. Totuși, spre deosebire de saiturile pe care le-am menționat deja, acesta îți va oferi o funcție de căutare mult mai ușor de folosit, o interfață mai prietenoasă și o mulțime de informații suplimentare, cum ar fi rezumate, recenzii de carte sau chiar recomandările proprii ale saitului. Opțiunea de căutare vizuală este, de asemenea, un mare plus, deoarece permite utilizatorilor să caute pe baza primei coperte a cărții pentru a găsi ceva care le-ar putea atrage interesul. Acesta dispune de o gama largă de "literatură gratuită", având în vedere faptul că vei putea găsi mai mult de 33000 de cărți electronice fără drepturi de autor. De asemenea, saitul se mândrește cu eBook-urile formate în regim propriu, care sunt disponibile în 25 de tipuri diferite de fișiere, inclusiv LIT, ePUB, MOBI sau PDF. Nu vei găsi cele mai recent lansate titluri, dar îți va permite cu siguranță să descoperi o carte bună cu care te poți relaxa.

5. GetFreeEbooks

GetFreeEbooks este un sait popular pe care îl puteți utiliza pentru a găsi eBook-uri gratuite și a le descărca în mod legal. Acesta oferă o bază de date extinsă de texte din mai multe genuri, care au fost colectate din întreaga lume. Saitul urmează un model diferit în ceea ce privește interfața vizuală, existând posibilitatea de a căuta cărți fie prin categorii, fie prin intermediul unor mici articole cu compilații. Saitul conectează, de asemenea, autorii aspiranți, care pot publica eBook-uri în mod gratuit, cu o mare comunitate online, ce are posibilitatea de a descărca aceste cărți electronice și de a oferi critici constructive. Chiar dacă este nevoie de un cont pentru a intra în comunitatea online a GetFreeEbooks, acest sait nu necesită înregistrare atunci când vrei să descarci eBook-uri. Prin urmare, ar trebui să încerci acest sait, deoarece îți va oferi negreșit o carte bună pe care să o citești.

6. International Children's Digital Library

Ne-am gândit că, la sfârșitul acestei liste, unii dintre voi s-ar putea bucura să descopere un sait în care puteți găsi cărți pentru copii. Ca atare, am constatat că International Children's Digital Library este un sait interesant, care va atrage atât copii, cât și adulți cu o serie largă de cărți digitale gratuite, bestseller-uri dintr-o multitudine de țări. Interfața este bine dezvoltată, fiind accesibilă copiilor de orice vârstă (puteți alege chiar grupuri specifice de vârstă) și destul de intuitivă. Veți putea găsi cărți premiate pentru copii ce provin din diverse culturi și într-o gamă largă de limbi în afară englezei. Copiii pot deschide un cont într-o manieră sigură, cu date personale ce nu merg mai departe de "Ce monstru doriți să vă păzească parola", dar înregistrarea este opțională, deoarece ajută doar la salvarea preferințelor de vârstă și de limbă și, de asemenea, la marcarea paginilor din cărțile citite parțial. Singurul dezavantaj este faptul că aceste cărți sunt accesibile doar online, astfel încât veți avea nevoie de o conexiune continuă la internet. În cele din urmă, acest sait va ajuta copiii la o mai bună înțelegere a altor culturi, dar și la o cunoaștere extinsă a propriei culturi.

Concluzie

Așa cum am spus încă de la început, aceasta este selecția noastră de saituri web de unde puteți descărca în mod gratuit și legal cărți în format electronic pentru o multitudine de dispozitive și într-o gamă largă de formate de fișiere. Sperăm că vei putea găsi unele titluri interesante care pot deveni următoarea lectură preferată. De asemenea, în cazul în care nu poți găsi saitul tău preferat menționat în acest articol, te rugăm ni-l recomanzi folosind secțiunea de comentarii de mai jos.