10 locuri de unde poți descărca fonturi gratuit și în siguranță

10 locuri de unde poți descărca fonturi gratuit și în siguranță

De multe ori, fonturile sunt subestimate: deși pot schimba radical felul în care arată documentele tale, prezentările, sau site-urile, mulți oameni nu le consideră esențiale. Cu toate acestea, aspectul are, de obicei, un impact major, uneori chiar mai puternic decât conținutul. Partea bună la internet este că poți găsi aproape orice vrei gratuit sau la un preț accesibil. Asta este valabil și pentru fonturi, deoarece multe site-uri oferă gratuit fonturi foarte bune. În schimb, multe dintre aceste site-uri sunt dificil de navigat sau, mai rău, fonturile pe care le distribuie sunt infectate cu adware sau malware. De aceea, am compilat o listă de locații sigure de unde poți descărca gratuit sau contra cost fonturi pentru Windows. Să începem:

Reclamă

NOTĂ: Am descărcat câte zece fonturi aleatorii de pe fiecare site web inclus în această listă și am scanat fișierele descărcate folosind virustotal.com. Am făcut asta pentru a ne asigura că site-urile web pe care ți le recomandăm nu distribuie adware sau malware de niciun fel.

1. Google Fonts

Dacă preferi să-ți iei fonturile gratuite de la un dezvoltator software cunoscut, nu poți greși cu serviciul gratuit Fonts (Fonturi) de la Google. Google Fonts oferă o mulțime de fonturi gratuite, pe care le poți găsi utilizând funcția de căutare sau selectând diverse criterii. Fonturile oferite de Google sunt open-source și pot fi folosite atât personal, cât și comercial pe orice site web, în orice document sau chiar și pe un tricou, dacă asta vrei.

Google Fonts

Google Fonts

2. DaFont

DaFont este unul dintre cele mai vechi site-uri web de fonturi. Site-ul este simplu de folosit și conține peste 60.000 de fonturi. Poți folosi funcția de căutare sau căuta un font care-ți place navigând prin diferitele categorii disponibile. Un lucru pe care îl vei aprecia cu siguranță este că poți vedea, cu un singur clic, cum va arăta un anumit text scris în fontul selectat.

DaFont

DaFont

PONT: Dacă ai nevoie de ajutor cu instalarea fonturilor, iată un articol despre cum vezi și instalezi fonturi în Windows 11 și Windows 10.

Reclamă

3. FontSquirrel

FontSquirrel este un site web care se găsește probabil în lista de resurse de fonturi gratuite a oricărui designer web. Proprietarii site-ului promit că fac tot posibilul să includă numai fonturi 100% gratuite, chiar și pentru uz comercial, ceea ce este excelent. Dacă-ți creezi propriul site web, te va bucura să afli că FontSquirrel oferă și un generator de fonturi web, pe care îl poți folosi pentru a încărca și converti fonturile pentru includerea în site-uri web.

FontSquirrel

FontSquirrel

4. FontSpace

FontSpace este un site web unde poți găsi peste 90.000 de fonturi gratuite partajate de mii de designeri de peste tot din lume. Este ușor să găsești fontul pe care îl vrei: folosește caseta de căutare, dacă știi numele fontului pe care-l cauți, sau navighează printre diversele categorii de fonturi disponibile. Site-ul web arată bine și nu necesită un cont. Ai la dispoziție o previzualizare a fontului care-ți place și un buton pentru a-l descărca, fără ferestre pop-up sau pași suplimentari inutili.

Site-ul FontSpace arată foarte bine

Site-ul FontSpace arată foarte bine

5. UrbanFonts

UrbanFonts oferă peste 25.000 de fonturi gratuite, o colecție considerabilă de fonturi premium, și chiar și simboluri decorative pentru documente (sau dingbats).

Reclamă

Majoritatea fonturilor sunt gratuite, dar unele sunt shareware (îți oferă o perioadă de probă) sau conțin linkuri spre site-uri web externe. Fișierele text pe care le descarci includ, de obicei, informații despre utilizarea și licențele fonturilor.

UrbanFonts are totul bine organizat

UrbanFonts are totul bine organizat

6. 1001 Free Fonts

1001 Free Fonts este probabil cea mai veche resursă de fonturi gratuite din toată lista. La fel ca majoritatea celorlalte site-uri web din acest articol, 1001 Free Fonts oferă, de asemenea, o funcție de căutare, dar poți și să navighezi printre fonturile gratuite din diversele categorii. Ar trebui să poți folosi cum vrei majoritatea fonturilor, dar sunt incluse și câteva fonturi shareware. Este cel mai bine să verifici termenii de licență pentru fiecare font pe care-l descarci, pentru a evita orice probleme legale.

1001 Free Fonts

1001 Free Fonts

7. Font Zone

Un alt site bun (deși plin de reclame), de unde poți descărca fonturi gratuite, este Font Zone. Oferă peste 50.000 de fonturi gratuite, pe care le poți folosi la ce vrei tu: site-uri web, documente, grafică și așa mai departe. Font Zone folosește diverse criterii pentru a-și organiza fonturile: alfabetic, după popularitate și după categorii. Dacă nu știi ce font vrei, aceste categorii te pot ajuta să navighezi doar printre cele care se potrivesc stilului pe care îl preferi. În plus, dacă știi deja numele fontului pe care-l vrei, Font Zone include și o caracteristică de căutare, ce funcționează bine.

Font Zone

Font Zone

8. Abstract Fonts

Abstract Fonts are aproape 10.000 de fonturi gratuite la momentul scrierii acestui articol. Site-ul web este simplu și ușor de folosit, iar navigarea prin el este rapidă. Fonturile sunt organizate pe categorii, noi și populare, alfabetic și după designerul lor. Dacă știi deja ce font vrei, poți folosi și căutarea. O parte din fonturile găzduite sunt gratuite pentru uzul personal, iar altele sunt gratuite și pentru uzul comercial. Site-ul web oferă și generator de fonturi web.

Abstract Fonts

Abstract Fonts

9. MyFonts

MyFonts are o colecție de peste 130.000 de fonturi, dar cele mai multe dintre ele nu sunt gratuite. Cu toate acestea, poți selecta fonturile gratuite folosind filtrele avansate de pe site și vei găsi unele de foarte bună calitate. Deoarece este axat în primul rând pe fonturile plătite, nu găsești reclame pe acest site web.

MyFonts

MyFonts

10. Behance

Încheiem această listă cu un site de referință pentru designeri și alți creatori profesioniști de conținut: Behance. Trebuie să depui puțin efort pentru a ajunge la fonturile gratuite (crearea unui cont Adobe, filtrarea rezultatelor de căutare), dar după ce ai făcut asta, poți găsi modele unice, care-ți vor satisface cu siguranță nevoile creative.

Behance

Behance

Ce site web de fonturi gratuite preferi?

Acestea sunt cele mai bune site-uri web pe care le-am găsit pentru descărcarea de fonturi gratuite. Ele nu prezintă niciun risc de securitate pentru utilizatorii lor. Nouă ne plac toate și suntem siguri că-ți vor fi de folos oricând ai nevoie de un font nou. Încearcă-le și spune-ne care site-uri ți-au plăcut cel mai mult. De asemenea, dacă crezi că mai există și alte resurse de fonturi gratuite ce-și au locul pe această listă, nu ezita să ni le spui într-un comentariu și le vom verifica atunci când actualizăm acest articol.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Blog Programe Recomandate Windows