7 locuri de unde poți descărca fonturi gratuit și în siguranță

Fonturile sunt adesea subestimate: deși pot modifica radical și în mod pozitiv documentele, prezentările sau modul în care îți arată saitul web, multe persoane nu le consideră esențiale. Însă, felul în care arată un lucru poate avea un impact major, uneori chiar mai puternic decât conținutul, fie că îți place sau nu. Partea bună la internet este că poți să găsești aproape orice vrei, gratuit sau la un preț foarte mic. Acest lucru este valabil și în cazul fonturilor, existând multe saituri care oferă fonturi foarte bune, gratis. În schimb, multe dintre aceste saituri sunt dificil de navigat sau mai rău, fonturile pe care le distribuie sunt infectate cu adware sau cu malware. De aceea, ne-am gândit că este o idee bună să căutăm printre aceste saituri și să facem o listă cu cele mai bune, care să fie sigure și să nu îți aducă pe calculator viruși sau alte lucruri pe care nu le-ai dori. Să începem:

NOTĂ: Am descărcat câte zeci de fonturi aleatorii de pe fiecare sait web inclus în această listă și am scanat pe virustotal.com toate fișierele pe care le-am descărcat. Am făcut acest lucru pentru a ne asigura că saiturile web pe care ți le recomandăm nu conțin adware sau malware de niciun fel.

1. DaFont

DaFont este probabil cel mai popular sait de fonturi gratuite din lume. Există un motiv întemeiat pentru acest lucru: este extrem de ușor de folosit. Poți să folosești funcția de căutare sau poți să cauți un font care să îți placă, navigând prin diferitele categorii disponibile. Un lucru pe care cu siguranță îl vei aprecia este că poți vedea, cu un simplu clic, cum va arăta orice text vrei atunci când îl scrii cu un anumit font care te interesează.

""

2. FontSquirrel

FontSquirrel este un sait web care probabil se găsește în lista de resurse de fonturi gratuite a oricărui designer web. Este ușor de navigat și să obții o previzualizare a unui font este ceva rapid și fără complicații. Proprietarii spun că fac tot posibilul să includă numai fonturi 100% gratuite, chiar și pentru uzul comercial, lucru excelent. Dacă îți creezi propriul sait web, vei fi plăcut impresionat de faptul că FontSquirrel îți oferă și un generator de fonturi web unde poți să încarci și să îți convertești fonturile pentru includerea în saituri web.

""

3. Google Fonts

Dacă preferi să îți iei fonturile gratuite de la un dezvoltator software cunoscut, sigur nu ai cum să greșești dacă apelezi la serviciul Fonts al celor de la Google. Google Fonts ne oferă o mulțime de fonturi gratuite, pe care le poți găsi căutând sau selectând diverse criterii. Fonturile oferite de Google sunt open-source și pot fi folosite atât personal cât și în scop comercial, pe orice sait web, în orice document, sau chiar și pe un tricou, dacă asta vrei. 🙂

""

4. FontSpace

FontSpace este un sait web unde poți să găsești, la propriu, mii de fonturi gratuite, partajate de mii de designeri de peste tot din lume. Să găsești fontul pe care îl vrei este ușor: folosește caseta de căutare dacă știi deja numele fontului pe care îl cauți sau navighează printre diversele categorii de fonturi disponibile.

Poți, de asemenea, să apeși pe legătura Random din meniul de sus pentru a vedea o listă cu 10 fonturi aleatorii. Ai grijă însă să citești termenii de licențiere ai fiecărui font pe care îl descarci. Poate fi gratuit pentru uz personal, dar nu și pentru scopuri comerciale.

""

5. 1001 Free Fonts

1001 Free Fonts este probabil cea mai veche resursă de fonturi gratuite din această listă. Și deși poate că inițial oferea doar o mie și unu de fonturi, saitul are acum probabil zeci de mii de fonturi gratuite disponibile pentru descărcare. La fel ca majoritatea celorlalte saituri pe care le-am menționat până acum, 1001 Free Fonts oferă o funcție de căutare, dar poți și să navighezi printre fonturile gratuite din diversele categorii. Majoritatea fonturilor ar trebui să le poți folosi cum vrei, dar există și câteva fonturi shareware. Cel mai bine este să verifici termenii de licențiere pentru fiecare font pe care îl descarci, astfel încât să eviți orice probleme legale.

""

6. FontZone

Un alt sait web bun de unde poți să descarci fonturi gratuite este FontZone. El oferă peste 50.000 de fonturi gratuite pe care le poți folosi pentru ce vrei tu: saituri web, documente, grafică și așa mai departe. FontZone își organizează fonturile pe baza a diverse criterii: alfabetic, după popularitate și după categorii. Dacă nu știi ce font vrei, aceste categorii te pot ajuta să navighezi doar printre cele care se potrivesc stilului pe care îl preferi. Iar dacă deja știi numele fontului pe care ți-l dorești, FontZone include și o funcție de căutare care funcționează bine.

""

7. Abstract Fonts

Abstract Fonts are aproape 14000 de fonturi gratuite la momentul scrierii acestui articol. Saitul este simplu și ușor de folosit, iar navigarea prin el este rapidă. Fonturile sunt organizate în categorii, noi și populare, alfabetic și după designer-ul lor. Dacă deja știi ce font vrei, poți să folosești și căutarea. Unele dintre fonturile găzduite sunt gratuite pentru uzul personal, iar altele sunt gratuite și pentru uzul comercial. Cel mai bine este să le citești licența înainte de a le folosi pentru afacerea ta.

""

Ce sait de fonturi gratuite preferi?

Acestea sunt cele mai bune saituri web pe care le-am găsit pentru descărcarea de fonturi gratuite, care să nu presupună riscuri de securitate pentru utilizatorii lor. Nouă ne plac toate și suntem siguri că îți vor da o mână de ajutor oricând vei avea nevoie de un font nou. Încearcă-le și spune-ne care saituri ți-au plăcut cel mai mult. De asemenea, în cazul în care crezi că mai sunt și alte resurse de fonturi gratuite pe care ar trebui să le adăugăm în listă, nu ezita să ni le spui. Vom actualiza acest articol la fiecare câteva luni.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Recomandate Windows