5 lucruri pe care le poți face cu aplicația OneDrive din Magazinul Windows

OneDrive este serviciul Microsoft de stocare al fișierelor în cloud, disponibil gratuit pentru toți posesorii unu i cont Microsoft . OneDrive oferă utilizatorilor un mod simplu de stocare, sincronizare și partajare a tuturor tipurilor de fișiere cu alți utilizatori și dispozitive. În afară de stocarea fișierelor în cloud, sunt o mulțime de lucruri interesante pe care le poți face utilizând această aplicație, lucruri pe care vrem să le împărtășim cu voi. Iată ce poți face utilizând aplicația universală OneDrive pentru Windows 10 și Windows 10 Mobile:

NOTĂ: La crearea acestui articol am utilizat aplicatia Windows universală ( UWP ) OneDrive din Magazinul Windows, care funcționează atât pe calculatoare cât și pe dispozitive mobile. Capturile de ecran utilizate în articol sunt din Windows 10 cu Anniversary Update și Windows 10 Mobile cu Anniversary Update. Anniversary Update pentru Windows 10 este disponibil gratuit pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august, 2016.

1. Trimite fotografiile direct către OneDrive și sincronizează-le cu toate dispozitivele tale

Aceasta este probabil cea mai utilizată caracteristică a OneDrive, care face ca pozele tale să fie disponibile pe toate dispozitivele tale cu Windows și alte sisteme de operare. De asemenea, nu va trebui să muți pozele manual. Aplicația va face toată treaba, atât timp cât o setezi în mod adecvat. În Windows 10 Mobile, aplicația Cameră poate fi setată astfel încât să încarce toate fotografiile tale automat în OneDrive.

OneDrive, aplicatie, Windows 10, Windows 10 Mobile

Aplicația Cameră din Windows 10 nu are opțiunea care să îți permită să încarci automat pozele în contul tău OneDrive. Deci, va trebui să faci asta ușor diferit: din Setări, în aplicația OneDrive pentru desktop. În fila Auto Save, poți seta ca OneDrive să fie locația implicită pentru salvarea pozelor.

OneDrive, aplicatie, Windows 10, Windows 10 Mobile

2. Utilizează OneDrive și Office Online pentru partajarea și editarea documentelor

Această caracteristică îți permite să deschizi documentele din OneDrive în Microsoft Edge, dacă acesta este setat ca browser web implicit și să le editezi utilizând extensia Office Online. Ceea ce este interesant este faptul că poți lucra în colaborare pe documentul tău împreună cu utilizatorii cu care ai partajat documentul.

Pentru a lucra la documentul tău, trebuie mai întâi să îl partajezi. Asigură-te că permiți editarea sa. După ce ai partajat documentul, poți lucra la el împreună cu ceilalți utilizatori. Poți observa modificările făcute de ceilalți parteneri în timp real, în timp ce efectuezi propriile modificări.

OneDrive, aplicatie, Windows 10, Windows 10 Mobile

Poți de asemenea comunica cu ceilalți parteneri, utilizând Skype, care este integrat în instrumentul Office Online, pentru a împărtăși păreri sau poți lăsa comentarii la document pentru a-ți aminti de lucrurile care trebuie modificate.

OneDrive, aplicatie, Windows 10, Windows 10 Mobile

3. Utilizează OneDrive și Muzică Groove pentru a-ți sincroniza muzica cu toate dispozitivele Windows

Poți avea toată muzica favorită pe toate dispozitivele cu Windows pe care le deții, folosind OneDrive.

Orice cântec pe care îl pui în folderul Music, va fi automat adăugat în Muzică Groove, dacă te-ai autentificat cu același cont pe care îl folosești pentru OneDrive.

OneDrive, aplicatie, Windows 10, Windows 10 Mobile

Este posibil să dureze ceva timp până ce muzica se va sincroniza cu toate dispozitivele tale, în funcție de viteza conexiunii tale la internet.

OneDrive, aplicatie, Windows 10, Windows 10 Mobile

4. Caută fotografiile tale utilizând funcția de etichetare automată

Dacă ai o mulțime de poze și nu ești foarte organizat, această funcție ar putea să fie utilă. Dacă nu știi când sau unde ai făcut o anumită poză, poți căuta printre fotografii utilizând etichete, atât cele create de tine, cât și cele identificate automat de aplicație, în funcție de elementele vizuale. Căutarea va afișa toate pozele pe care aplicația le-a recunoscut. Asigură-te de faptul că elementele pe care îți bazezi căutarea sunt în limba engleză.

OneDrive, aplicatie, Windows 10, Windows 10 Mobile

5. Crează albume în OneDrive pentru a păstra fotografiile organizate

Crearea albumelor este o metodă bună de a organiza pozele tale, pentru a nu depune prea mult efort derulând printr-un milion de poze, atunci când funcția de etichetare automată eșuează (da, asta se întâmplă destul de frecvent).

Denumește-ți albumul, adaugă fotografiile și albumul tău este gata. Poți partaja albumul creat sau îl poți fixa la (Meniul) Start.

OneDrive, aplicatie, Windows 10, Windows 10 Mobile

Concluzie

Să utilizezi un serviciu cloud în zilele noastre este necesar mai mult ca niciodată. OneDrive are avantajul de a se integra perfect cu Windows și îți permite să sincronizezi toate fișierele importante cu toate dispozitivele tale. De asemenea, funcționează bine cu celelalte aplicații Microsoft și servicii precum suita Office, Muzică Groove sau aplicația Cameră. Ai încercat noua aplicație universală OneDrive pentru Windows 10 și Windows 10 Mobile? Dacă da, spune-ne ce crezi despre ea, în comentariile de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri OneDrive Programe Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează