Cum excluzi imaginile din OneDrive din aplicația Fotografii Windows

În Windows 11 și Windows 10, aplicația Fotografii îți poate afișa întreaga colecție de fotografii și clipuri video, de la cele stocate local pe calculatorul sau dispozitivul tău și până la cele pe care le păstrezi în spațiul de stocare în cloud OneDrive. Însă, atunci când folosesc Fotografii, unii utilizatori nu apreciază faptul că aceasta afișează și pozele și videoclipurile pe care le-au stocat în OneDrive, alături de cele stocate local. Unii utilizatori doresc să vadă doar ceea ce este salvat local pe calculatoarele sau dispozitivele lor cu Windows. Dacă ești unul dintre aceștia, iată cum să configurezi aplicația Fotografii pentru a nu mai afișa imaginile și videoclipurile din OneDrive:

Cum excluzi imaginile din OneDrive din aplicația Fotografii pentru Windows

Mai întâi de toate, trebuie să deschizi aplicația Fotografii de pe calculator. În Windows 11, ca și în Windows 10, o modalitate rapidă de a face asta este să cauți fotografii.

Poți folosi căutarea pentru a deschide Fotografii în Windows 11 și Windows 10

SFAT: Există multe alte metode de lansare a aplicației Fotografii și le poți găsi pe toate aici:

10 moduri de a deschide aplicația Fotografii în Windows 10 și Windows 11.

După ce ai deschis aplicația Fotografii, uită-te în colțul din dreapta sus. Acolo, ar trebui să vezi un buton mic care seamănă cu trei puncte de suspensie. Apasă pe el.

Butonul de meniu Vedeți mai multe din aplicația Fotografii

În meniul care apare, apasă pe Setări în partea de jos.

Opțiunea Setări din meniul Fotografii

Aplicația Fotografii își încarcă pagina Setări. Pe ea, găsește secțiunea numită Microsoft OneDrive. Setarea de care avem nevoie se numește „Afișați doar conținutul din OneDrive aflat în cloud”.

Opțiunile Microsoft OneDrive disponibile în aplicația Setări

Dacă acest comutator este Activat, poți vedea în aplicația Fotografii conținutul din OneDrive disponibil doar în cloud. În plus, cu ajutorul opțiunii de sub el, poți selecta, de asemenea, dacă vrei să afișezi doar elementele stocate în folderul OneDrive Imagini sau toate imaginile și videoclipurile din orice folder din OneDrive. Setarea implicită este „Doar folderul Imagini”.

Aplicația Fotografii poate afișa conținutul aflat doar în cloud din folderul de imagini OneDrive sau din toate folderele OneDrive

Dacă vrei ca aplicația Fotografii să nu mai încarce imaginile și clipurile video de pe OneDrive, dezactivează comutatorul „Afișați doar conținutul din OneDrive aflat în cloud”.

Comutatorul Afișați doar conținutul din OneDrive aflat în cloud

Poți crede că nu s-a întâmplat nimic când te întorci la colecția ta de imagini, după ce ai oprit afișarea în Fotografii a conținutului aflat doar în cloudul OneDrive. Însă tot ce trebuie să faci este să aștepți ca Fotografii să își actualizeze catalogul. Dacă ai multe fotografii în OneDrive și stocate local pe calculatorul tău, asta durează puțin mai mult decât te-ai aștepta. Trebuie doar să ai răbdare ca aplicația să se actualizeze, iar tot conținutul din OneDrive care se află doar în cloud va dispărea din Fotografii.

Pentru a testa asta, am făcut capturi de ecran ale aplicației Fotografii „înainte și după”. Iată imaginea de dinainte, în care aveam câteva imagini de fundal stocate doar în OneDrive, afișate chiar la începutul Colecției de fotografii.

Fotografii care afișează conținut aflat doar în cloudul OneDrive

După ce am dezactivat afișarea conținutului disponibil doar în cloudul OneDrive, imaginile de fundal nu au mai fost incluse în listă. În plus, deoarece nu aveam nicio imagine stocată local pe calculatorul de test, aplicația Fotografii nu afișa nimic.

Fotografii nu afișează conținutul disponibil numai în cloudul OneDrive

Asta a fost tot!

NOTĂ: Dacă vrei să afli mai multe despre aplicația Fotografii, iată mai multe detalii despre ce poți face cu ea: 14 lucruri pe care le poți face din aplicația Fotografii din Windows.

Vrei să ascunzi conținutul disponibil numai în cloudul OneDrive în aplicația Fotografii?

După cum vezi, este ușor să setezi aplicația Fotografii să nu îți mai afișeze imaginile aflate doar în cloudul OneDrive, atâta timp cât știi unde să cauți setarea corespunzătoare. Dacă ai întrebări cu privire la această aplicație sau la instrucțiunile din acest ghid, nu ezita să ne spui în secțiunea de comentarii.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Ghiduri OneDrive Programe Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează