Cum activezi Modul Întunecat (Dark Mode) pe Mac

Cum activezi Modul Întunecat (Dark Mode) pe Mac

Odată cu lansarea versiunii macOS Mojave, Apple a introdus una dintre cele mai populare facilități: Modul Întunecat (Dark Mode). Deși preferința personală are un rol decisiv când alegi Modul Întunecat pentru Mac-ul tău, există și alte avantaje, cum ar fi contrastul ridicat și culorile întunecate, care ar trebui să reducă efortul depus de ochi și să te ajute să te concentrezi asupra muncii tale. Când instalezi macOS Mojave, ai opțiunea de a alege între modurile Luminos și Întunecat, dar, dacă te răzgândești mai târziu, sau dacă Mac-ul tău este deja configurat, poți consulta acest ghid pentru a vedea cum activezi și personalizezi Modul Întunecat pe Mac:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid se aplică pentru macOS Mojave sau versiuni mai noi. Funcțiile din acest ghid nu merg pe versiuni mai vechi de Mac.

Pasul 1. Deschide Preferințe sistem

Există mai multe moduri de a deschide Preferințe sistem, dar unul dintre cele mai simple este să îl accesezi din meniul Apple din colțul din stânga sus al ecranului. Apasă pe sigla Apple și apoi pe Preferințe sistem.

Preferințe sistem în meniul Apple
Preferințe sistem în meniul Apple

Pasul 2. Apasă pe General

În fereastra Preferințe sistem, apasă pe opțiunea General.

Opțiunea General din fereastra Preferințe sistem
Opțiunea General din fereastra Preferințe sistem

Pasul 3. Alege Întunecat

Prima secțiune din partea de sus a ferestrei General se numește Aspect și este urmată de două butoane: unul pentru Luminos și unul pentru Întunecat.

Reclamă

Dacă dorești să înlocuiești elementele vizuale mai luminoase ale interfeței cu griuri închise și cu negru, alege Întunecat.

Alege Întunecat din secțiunea Aspect
Alege Întunecat din secțiunea Aspect

Interfața se schimbă instant astfel încât să reflecte alegerea modului Întunecat.

Bonus: Cum îți faci interfața și mai întunecată, folosind culoarea de accent Grafit

Sub cele două opțiuni pentru Aspect, găsești secțiunea Culoare accent. Culorile accentului afectează mai multe elemente ale interfeței de utilizator, cum ar fi butoanele, bara de meniu, casetele de dialog, meniurile aplicațiilor, ale ferestrelor pop-up și multe altele. MacOS Mojave are opt culori diferite din care poți alege: Albastru, Violet, Roz, Roșu, Portocaliu, Galben, Verde și Grafit. Culoarea implicită este Albastru, dar dacă vrei o interfață și mai întunecată, alege Grafit și observă schimbarea instantanee.

Alege Grafit pentru a-ți face interfața și mai întunecată
Alege Grafit pentru a-ți face interfața și mai întunecată

Acum ai pe Mac-ul tău cea mai întunecată versiune posibilă.

Îți place Modul Întunecat?

Modul Întunecat introduce de asemenea o nouă înfățișare pentru unele aplicații și caracteristici, sub forma unor setări sau comportamente specifice. Preferatul meu este fundalul întunecat al Notițelor, care nu mă orbește cu luminozitatea și e util mai ales noaptea, când mai editez sau mai notez idei. Îți mulțumim pentru că ai rămas cu noi și ai ales să citești acest tutorial până la capăt. La final, spune-ne de ce îți place Modul Întunecat de pe Mac.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Ghiduri macOS