Sponsorizat de

6 moduri în care te protejează Bitdefender Mobile Security pentru Android

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru dispozitivele mobile. Drept urmare, este și sistemul cel mai atacat de către hackeri și malware. Asta înseamnă că datele noastre private pot ajunge pe mâna unor persoane cu intenții rele. Din fericire, dezvoltatorii de produse antivirus au observat acest lucru și de câțiva ani, creează produse antivirus și pentru Android. Bitdefender este una dintre companiile care au prezență foarte puternică pe această piață. Recent, au lansat ultima versiune a aplicației lor Bitdefender Mobile Security pentru Android. Iată în ce fel te poate proteja atunci când îți folosești smartphone-ul sau tableta cu Android:

NOTĂ: Bitdefender Mobile Security pentru Android este, după cum sugerează și numele său, un antivirus destinat protecției de smartphone-uri și tablete. Această aplicație este disponibilă în cadrul abonamentelor Bitdefender Total Security 2018 și Bitdefender Family Pack 2018, dar și ca achiziție de sine stătătoare, la prețul de 39.99 de lei. Hai să vedem în câte moduri te protejează Bitdefender Mobile Security:

1. Scanare antivirus

Bitdefender Mobile Security îți scanează după viruși smartphone-ul sau tableta cu Android, de fiecare dată când se instalează ori se actualizează o aplicație. Cu ajutorul tehnologiei de scanare în cloud, atunci când se identifică amenințări, Bitdefender te notifică de prezență elementelor malițioase din cadrul aplicațiilor scanate. În cazul în care supectezi faptul că s-ar putea să ai deja un virus pe smartphone sau tabletă, Bitdefender Mobile Security oferă și alternativa de a face o scanare la cerere. Asta înseamnă că poți să rulezi o scanare completă a dispozitivului tău cu Android oricând dorești, ca să te asiguri că nu există niciun fel de malware pe el. În mod implicit, acest tip de scanare include și orice spațiu de stocare disponibil pe smartphone ori tabletă, inclusiv cardurile SD pe care le-ai instalat.

2. Securitate web

Navigarea pe saituri web rău intenționate este poate cea mai comună cale de a îți pierde datele personale către persoane răuvoitoare. Din fericire, Bitdefender Mobile Security include un modul de protecție web. Este numit Securitate web și are grijă ca serviciile online pe care le accesezi să fie sigure și să eviți posibilitatea de a cădea victimă vreunui sait de phishing. Securitate web suportă browser-ul Android implicit, Google Chrome, Firefox, Opera, Opera Mini, Dolphin, dar și browser-ele incluse în alte aplicații precum cele din Facebook sau Facebook Messenger. Dacă se întâmplă să ajungi pe un sait periculos, Bitdefender Mobile Security blochează pagina și îți afișează un mesaj de atenționare.

3. Confidențialitate cont

Aceasta este o facilitate de securitate nouă, care nu a existat în versiunile precedente ale Bitdefender Mobile Security. Opțiunea Confidențialitate cont este utilă pentru a verifica dacă au existat scurgeri de informații din conturile tale online. Conturile pe care le creăm pe diverse saituri, dintr-un motiv sau altul, includ de foarte multe ori date personale sau financiare. Evident, în cazul în care aceste date sunt furate de către un terț răuvoitor, este imperativ să îți recuperezi cât mai rapid controlul asupra contului spart și să îi schimbi datele de acces. Funcția Confidențialitate cont din Bitdefender Mobile Security verifică zilnic pe internet dacă vreunul din conturile tale a fost victima unui astfel de atac. În cazul în care ai această neșansă, Bitdefender Mobile Security te anunță imediat.

4. Funcția antifurt

Tabletele, dar mai ales smartphone-urile cu Android, fiind dispozitive relativ mici și întotdeauna portabile, tind să fie pierdute sau chiar furate destul de des. În cazul în care ți se întâmplă așa ceva, dacă ai Bitdefender Mobile Security instalat pe smartphone-ul ori tableta pierdută sau furată, aplicația te poate ajuta. În ce sens?

Ei bine, Bitdefender Mobile Security poate fi folosită în tandem cu contul tău Bitdefender Central sau cu un număr de telefon. Poți să trimiți comenzi online sau prin SMS către dispozitivul pierdut ori furat. Printre altele, poți să îți localizezi dispozitivul de la distanță, poți să îi vezi adresa IP, poți să îl ștergi de la distanță astfel ca datele tale personale să nu fie accesibile nimănui și poți inclusiv să trimiți o alertă similară cu o alarmă pe dispozitivul respectiv.

5. Blocare aplicații

Anumite aplicații de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android pot să conțină informații mai personale decât altele. De exemplu, poate că nu vrei ca vreun prieten sau chiar o persoană din familie să îți poată vedea mesajele email, fotografiile sau mesajele din Whatsapp. În aceste cazuri, Bitdefender Mobile Security îți poate proteja datele personale prin intermediul unei funcții numite Blocare aplicații. Aceasta interzice accesul la aplicațiile pe care le specifici tu și nu le deschide decât în cazul în care este introdus un cod de acces PIN separat, pe care îl setezi tu. În cazul în care smartphone-ul tău are și un senzor de amprentă, poți să-ți folosești amprenta în locul codului PIN.

6. Securitate aplicații

Această funcție disponibilă în Bitdefender Mobile Security nu te protejează în mod direct, dar poate fi utilă dacă vrei să identifici ce fac aplicațiile instalate. Facilitatea Securitate aplicații îți spune ce aplicații îți folosesc contactele, care aplicații îți cunosc identitatea reală, ce aplicații îți trimit parolele pe internet fără a cripta conexiunile, ce aplicații îți cunosc locația, care dintre ele afișează reclame și care pot să genereze costuri suplimentare. Este o funcție utilă din punctul nostru de vedere, putând să te ajute să identifici aplicațiile care expun prea multe lucruri despre tine.

Tu cum îți protejezi dispozitivul cu Android?

Ai folosit Bitdefender Mobile Security pentru a îți proteja smartphone-ul ori tableta cu Android? I-ai încercat toate funcțiile pe care le oferă? Simți nevoia unor alte opțiuni de protecție? Pentru noi, Bitdefender Mobile Security este una dintre cele mai complete aplicații de securitate pentru Android pe care le-am văzut. Spune-ne părerea ta, în secțiunea de comentarii de mai jos.