4 aplicații care te ajută să faci o diagnoză a smartphone-ului tău cu Android

4 aplicații care te ajută să faci o diagnoză a smartphone-ului tău cu Android

Dacă deții un smartphone sau o tabletă cu Android care a început să nu se mai comporte cum trebuie, s-ar putea să vrei să știi ce este în neregulă. Abia după ce vezi dacă poți să-ți rezolvi singur(ă) problema, te gândești să îl trimiți la reparat sau în garanție. Ca să testezi starea de sănătate a dispozitivului tău cu Android, trebuie să ai cel puțin o aplicație cu care să faci asta. Magazinul Play are atât de multe că s-ar putea să nu știi pe care să o alegi. Ca să te ajutăm, am decis să testăm mai multe aplicații de acest tip și să facem o listă cu cele mai bune. Iată care sunt cele mai bune aplicații de verificat starea de funcționare a unui dispozitiv cu Android:

Reclamă

1. Phone Doctor Plus

Phone Doctor Plus este una dintre cele mai bune aplicații de felul său. Îți oferă o idee excelentă despre ce se întâmplă "sub capota" dispozitivului tău cu Android, într-un mod relativ simplu. Phone Doctor Plus este ușor de folosit, dar este și complex din punct de vedere al testelor pe care le execută și la diagnosticarea fiecărei componente. Phone Doctor Plus include 30 de teste diferite: multitouch (atingere multiplă), touch screen (ecran tactil), cască ureche și microfon, difuzor și microfon, apel telefonic, accelerometru, giroscop, senzor de distanță, afișare, busolă, stocare, memorie, verificare specificații, procesor, camera, vibrații, bliț, mufă căști, GPS, cip 3G, Wi-Fi, Bluetooth, butoane de volum, buton de acasă, buton de repaus, senzor de temperatură, senzor de umiditate, senzor de presiune, pedometru și senzor de lumină. Sunt multe lucruri de testat ca să vezi dacă dispozitivul tău cu Android funcționează cum trebuie. Recomandarea noastră: dacă intenționezi să folosești o singură aplicație din lista noastră, atunci alege Phone Doctor Plus deoarece este de departe cea mai bună aplicație de felul să pe care am testat-o.

Android, diagnoza, telefon, tableta, aplicatii
Android, diagnoza, telefon, tableta, aplicatii

Un alt lucru bun la Phone Doctor Plus este faptul că este complet gratuită. Nu ți se cer bani pentru ea și nu sunt afișate reclame în ea.

Descărcare: Phone Doctor Plus

2. Test Your Android

Test Your Android îți oferă detalii despre smartphone-ul sau tableta ta cu Android și îți pune la dispoziție o serie de teste pe care le poți folosi pentru a diagnostica probleme. Prin intermediul unei interfețe simple și ușor de folosit, Test Your Android îți oferă teste pentru culorile afișajului, touchscreen, multi-touch (atingere multiplă), cameră, senzor de amprentă, bliț, sunet și vibrații, microfon, NFC, localizare, pedometru, temperatură, busolă, senzor de lumină, accelerometru, senzor de proximitate, senzor de presiune și senzor de gravitație. Suplimentar, există și o secțiune de monitorizare a sistemului care îți dă posibilitatea de a verifica procesorul, rețeaua și utilizarea memorie în timp real.

Android, diagnoza, telefon, tableta, aplicatii
Android, diagnoza, telefon, tableta, aplicatii

Deși este distribuită gratuit în Magazinul Play, trebuie să știi că Test Your Android afișează reclame.

Descărcare: Test Your Android

Reclamă

3. Phone Check (and Test)

Spre deosebire de celelalte aplicații din lista noastră, Phone Check (and Test) are o abordare diferită, similară cu cea a unui expert de depanare de pe un calculator cu Windows. Îți oferă o listă de teste din care poți să le alegi pe cele pe care vrei să le rulezi și apoi le execută unul după celălalt, ajutându-te astfel să diagnostichezi ce este în neregulă cu dispozitivul tău cu Android. Phone Check (and Test) include teste și verificări pentru: informații dispozitiv, baterie și alimentare electrică, telefonie și wireless, ping rețea, microfon, difuzor, mufă căști audio, butoane volum, vibrații, pixeli morți, pixeli aprinși, consistență culori, touchscreen (ecran tactil), locație rețea și GPS, cameră și bliț, verificare senzori suportați (precum senzorul de proximitate, lumină, accelerometru, pedometru), stresare termică, procesor, memorie, stocare, utilizare baterie și raportare temperatură. Când se finalizează testele, primești un raport detaliat cu toate rezultatele precum și un verdict pentru starea de funcționare (sănătate) generală a dispozitivului tău.

Android, diagnoza, telefon, tableta, aplicatii
Android, diagnoza, telefon, tableta, aplicatii

Aplicația Phone Check (and Test) este gratuită pentru utilizare dar afișează reclame. Există și o versiune Pro care elimină reclamele dar adaugă și câteva teste pentru Bluetooth, NFC și senzorul de amprentă.

Descărcare: Phone Check (and Test).

4. Sensors Multitool

Sensors Multitool nu este o aplicație de testare completă pentru starea de funcționare a dispozitivului tău. Ea nu testează procesorul sau memoria, dar excelează la a îți spune tot ce este de spus despre senzorii instalați pe dispozitivul tău cu Android. Are o interfață simplă și ușor de folosit care îți oferă informații despre giroscop, busolă, senzorul de lumină, senzorul magnetic, pedometru, senzorul de proximitate și așa mai departe. Dacă este vorba de un senzor, atunci Sensors Multitool poate să citească informații de la el și astfel te poate ajuta să faci o diagnoză a problemelor.

Android, diagnoza, telefon, tableta, aplicatii
Android, diagnoza, telefon, tableta, aplicatii

Sensors Multitool este gratuit pentru descărcare și utilizare, dar afișează reclame în partea de jos a ecranului. Totuși, spre deosebire de altele, această aplicație îți dă opțiunea de a dezactiva reclamele prin modificarea unei simple setări din meniu, fără a îți cere bani pentru asta. Dezvoltatorii te roagă doar să continui să afișezi reclamele pentru că ele îi ajută să mențină aplicația. Este o abordare elegantă pentru monetizarea muncii lor.

Descărcare: Sensors Multitool

Concluzie

Probabilitatea este mare ca tu să citești acest articol pentru că te-ai lovit de probleme cu smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Deși nu este cel mai fericit motiv pentru care să îl citești, sperăm că lista noastră te-a ajutat să găsești aplicația potrivită pentru diagnosticarea stării de funcționare a dispozitivului tău cu Android. Dacă știi și alte aplicații similare care crezi că ar trebui să facă parte din lista noastră, nu ezita să ni le spui, în secțiunea de comentarii.

Descoperă: Smartphone Android Programe Recomandate Sistem și Securitate