Securitate pentru toți - Recenzie Bitdefender Total Security

Securitate pentru toți - Recenzie Bitdefender Total Security
Rating

Bitdefender este unul dintre cei mai buni dezvoltatori de produse antivirus, iar soluțiile lor de securitate oferă în mod constant un nivel de protecție foarte bun. Cel mai recent produs de securitate pentru consumatori se numește Bitdefender Total Security 2018. Este disponibil de câteva luni și am vrut să vedem ce are de oferit și cât de bine funcționează. După mai mult de o săptămână de teste, iată ce părere avem, în acest review:

Reclamă

La ce este bun Bitdefender Total Security 2018?

Bitdefender Total Security 2018 este foarte bun când este vorba de:

  • Securizarea calculatoarelor și dispozitivelor tale împotriva oricărui fel de malware, atât online cât și offline
  • Protejarea dispozitivelor tale atunci când te conectezi la rețele nesigure
  • Oferirea unei interfețe de utilizare bine organizată, accesibilă atât începătorilor cât și utilizatorilor experimentați care vor multe caracteristici, instrumente și setări avansate

Bitdefender Total Security 2018 vs. Bitdefender Internet Security 2018

Bitdefender Total Security 2018 este cea mai "completă" suită de securitate oferită de Bitdefender. În comparație cu versiunea mai simplă Bitdefender Internet Security, cea Total adaugă instrumentele Anti-Furt (Anti-Theft) și Optimizare cu un singur clic (OneClick Optimizer), iar pe lângă software-ul de Windows, îți oferă și acces la aplicațiile antivirus pentru MacOS, Android și iOS. Având în vedere diferența relativ mică de preț dintre ele, credem că Bitdefender Total Security 2018 este o alegere mai bună decât Bitdefender Internet Security 2018. Totuși, ambele produse sunt excelente, așa că ar trebui să îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Pro și contra

Dacă te uiți la Bitdefender Total Security 2018 în ansamblu, sunt multe aspecte pozitive de luat în considerare:

  • Motorul antivirus este excelent și malware-ul nu va trece prea ușor peste el
  • Scutul web blochează orice sait periculos pe care ai putea încerca să îl vizitezi, în orice browser web
  • Modulul firewall este foarte eficient atunci când te conectezi la rețele publice și poate face față cu succes la orice fel de atac din rețea
  • Interfața de utilizare are un design plăcut, iar navigarea se face foarte ușor
  • Majoritatea instrumentelor suplimentare sunt utile. Noi am apreciat în special soluția Bitdefender VPN care poate ajuta utilizatorii să rămână în siguranță atunci când se conectează la rețele publice precum cele din cafenele sau aeroporturi

Nu avem niciun motiv să ne plângem de Bitdefender Total Security 2018, care s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune produse antivirus pe care le-am testat.

Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Bitdefender Total Security 2018 este un produs de securitate care se află în vârful lanțului trofic. Acest antivirus îți oferă o eficiență foarte ridicată în ceea ce privește protecția antimalware, o interfață de utilizare care arată foarte bine și este ușor de folosit atât de începători cât și de experți. De asemenea, are un impact negativ neglijabil asupra performanțelor calculatorului tău. Ne-au plăcut modulul firewall și instrumentele suplimentare incluse și am apreciat faptul că include un serviciu VPN esențial pentru a proteja utilizatorii atunci când se conectează la rețele wireless publice. Nu ai cum să greșești dacă îți cumperi Bitdefender Total Security 2018 și îl recomandăm tuturor cititorilor noștri.

Experiența de descărcare și instalare

Dacă vrei Bitdefender Total Security 2018, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți creezi un cont pe saitul lor web, pe care apoi îl vei folosi pentru a îți administra și controla toate licențele și dispozitivele protejate. Chiar dacă tot ce vrei este doar să descarci și să instalezi o versiune de evaluare a Bitdefender, tot va trebui să îți creezi un cont. Pentru a îl crea, este necesar să îți oferi numele, o adresă de email și să îți alegi o parolă.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

După ce ai făcut acest lucru, poți să descarci fișierul de instalare, care este un executabil numit bitdefender_windows_[cheie_de_activare].exe. El ar trebui să aibă o dimensiune de 9,452 MO. Totuși, la lansarea sa, expertul de instalare descarcă încă 412,2 MO de date de pe serverele Bitdefender. Este mult și dacă ai o conexiune slabă la internet, acest pas poate să dureze mult timp.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

După ce sunt descărcate toate datele, Bitdefender Total Security 2018 începe procesul de instalare. Acesta este singurul pas la care poți să personalizezi puțin instalarea: poți alege să transmiți sau să nu transmiți rapoarte anonime către Bitdefender și poți să alegi limba care va fi folosită.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Apasă pe butonul de instalare și ea va începe. În acest timp, suita va rula și o scanare antivirus rapidă pentru a se asigura că PC-ul tău nu este infectat cu malware. Dacă totul merge bine și calculatorul tău nu este extrem de lent, Bitdefender Total Security 2018 ar trebui să fie gata de utilizare într-un minut ori două.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

După ce este gata instalarea, Bitdefender Total Security 2018 își încarcă interfața de utilizare și modulele de protecție. Nu este necesar să îți repornești calculatorul cu Windows, deoarece te poate proteja imediat. În câteva minute, va declanșa și o actualizare automată a bazei de date cu definiții de viruși, acesta fiind un lucru bun deoarece înseamnă că o să primești protecție la zi din prima clipă. Pe calculatorul nostru de teste, această actualizare a însemnat descărcarea a încă 60 de MO. Pentru ca actualizarea să fie aplicată, suita de securitate a avut nevoie de o repornire a sistemului.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Bitdefender Total Security 2018 este o suită de securitate ușor de instalat pe calculatorul tău. Sunt cerute câteva informații personale, necesare pentru a îți crea un cont online. De asemenea, pentru a o instala, va trebui să descarci destul de multe date de la Bitdefender. Deși antivirusul nu are nevoie de o repornire a sistemului pentru a te proteja, are nevoie de o repornire a sistemului pentru ca prima actualizare să fie aplicată.

Reclamă

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

În timpul procesului său de instalare, Bitdefender Total Security 2018 dezactivează automat Windows Defender și Windows Firewall, eliminând astfel posibilele conflicte și probleme de performanță care ar putea să apară. Bitdefender Total Security 2018 se integrează foarte bine cu Windows 10 din punct de vedere al rețelisticii. Noi nu am avut niciun fel de probleme la crearea sau asocierea la un grup de domiciliu din rețeaua locală, nici când am folosit aplicații Windows universale. Modulul firewall inclus în Bitdefender Total Security 2018 este capabil să detecteze profilul de rețea pe care l-ai setat în Windows și să își ajusteze nivelul de protecție corespunzător. De asemenea, merită menționat că îți dă și posibilitatea de a îți modifica profilul de rețea manual, dacă vrei asta.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Din punct de vedere al securității online, Bitdefender Total Security 2018 alege să te protejeze scanând și filtrând tot traficul de internet de pe calculatorul tău. Nu include nicio extensie de browser web și apreciem acest lucru.

Un alt lucru pe care l-am verificat a fost să vedem cât de mult crește Bitdefender Total Security 2018 timpul de pornire al calculatorului. Pentru asta, am instalat BootRacer și am făcut câteva măsurători înainte și după ce am instalat suita de securitate. Bitdefender Total Security 2018 nu a avut un efect negativ asupra timpilor de pornire ai calculatorului nostru de teste, iar asta este foarte bine. De asemenea, a avut nevoie de 150 de MO de memorie RAM pe sistemul nostru de test pentru a își rula procesele de bază. Este un număr mic pentru orice calculator modern.

Pentru a verifica dacă vitezele de pe internet sau din rețeaua locală sunt afectate de către Bitdefender Total Security 2018, am realizat și câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Testele pe care le-am efectuat cu Speedtest.net au arătat că nici viteza de descărcare și nici cea de încărcare de pe internet nu au fost influențate negativ. Însă, testele pe care le-am rulat cu LAN Speed Test au arătat că viteza de încărcare la copierea unui fișier în rețeaua locală a fost mai lentă cu 6 procente după ce am instalat Bitdefender. Acest lucru înseamnă că suita de securitate are un mic efect negativ asupra vitezelor de transfer de date în rețeaua locală, dar nu și asupra vitezelor de transfer date pe internet.

Bitdefender Total Security 2018 este o suită de securitate foarte bine integrată cu Windows și caracteristicile sale de rețea. Faptul că nu îți încetinește calculatorul este de asemenea un aspect pozitiv important. Pe de altă parte, pare să încetinească puțin viteza de copiere a datelor în rețea.

Ușurința de utilizare și configurare

Bitdefender Total Security 2018 oferă o interfață de utilizare cu un design bun, ușor de folosit, de înțeles și de navigat. Fiecare acțiune pornește din consola principală, care folosește paleta clasică de culori a Bitdefender: gri închis, alb, verde și roșu puternic.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Desigur, totul depinde de unde te găsești în interfața de utilizare și de starea de securitate a calculatorului tău cu Windows. De exemplu, modulele principale folosesc culori de fundal gri închis, setările au fundaluri albe și mesajele importante sunt verzi atunci când totul este bine și roșii când apar amenințări.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Bitdefender Total Security 2018 folosește o mulțime de dale și comutatoare în interfața sa de utilizare. Acestea fac produsul să fie ușor de folosit inclusiv pe ecranele tactile, astfel că va fi apreciat și de utilizatorii de tablete sau dispozitive hibride cu Windows.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Dacă ai nevoie de ajutor, Bitdefender Total Security 2018 îți oferă o secțiune separată, dedicată doar acestui scop. Documentația se găsește online pe saitul Bitdefender dar, dacă vrei să ceri suport, poți face acest lucru direct din secțiunea de suport a Bitdefender Total Security 2018. Dacă preferi să vorbești direct cu un om, trebuie să mergi online și să contactezi specialiștii de suport ai Bitdefender prin email, forumuri, chat dar și prin telefon.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Din punct de vedere al alertelor și notificărilor, Bitdefender Total Security 2018 este un produs de securitate care îți spune de fiecare dată când se întâmplă ceva important pe calculatorul tău. În perioada de timp în care am folosit acest produs, am văzut alerte atunci când au fost detectate amenințări malware, precum și notificări despre unele amenințări raportate de firewall, similare cu cea din imaginea de mai jos.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Bitdefender Total Security 2018 include și jurnale detaliate care sunt ușor de înțeles. Deși poți să vezi aceste jurnale atunci când se termină o scanare antivirus, le poți accesa și prin secțiunea de notificări din interfața de utilizare.

Bitdefender, Total Security, 2018
Bitdefender, Total Security, 2018

Bitdefender Total Security 2018 este o suită de securitate care îți oferă o interfață de utilizare cu un design bine gândit, ușor de folosit de către orice tip de utilizator. Îți oferă atât simplitate cât și o mulțime de setări și opțiuni, așa că atât începătorii cât și utilizatorii experimentați o vor aprecia. Din punctul nostru de vedere, designerii interfeței de utilizare a Bitdefender au făcut o treabă extraordinară.

Pe pagina următoare a acestui review, poți să vezi cât de capabil este Bitdefender Total Security 2018 să îți protejeze calculatorul de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, poți să vezi ce instrumente suplimentare sunt incluse în suita de securitate și poți să vezi ce recomandări avem pentru setările pe care ai putea să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Recomandate Sistem și Securitate Windows